İbs sorunu

asumankck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2018
2
1
38
Merhaba,

Ekim ayından beri ibs tedavisi görüyorum. Gün içinde yaklaşık 10 adet ilaç kullanıyorum ama en ufak duygu değişiminde bile ataklarım oluyor. Bu konuda bana doktor veya çözüm önerebilecek var mı acaba?

Merhaba. Ben de uzun süredir bu sorunla uğraştım. Şu an yüzde 5-10 lara düştü bu sorunum. Bu sorunu büyük ölçüde aşarsam benim gibi muzdarip olan arkadaşlar için bu rahatsızlığın üstesinden nasıl gelinir diye yazacağıma söz vermiştim kendime. Çünkü nasıl illet bir sorun olduğunu, insanın yaşam kalitesini ne kadar düşürdüğünü çok iyi biliyorum. İnsanın sosyal hayatını, iş yaşamını nasıl etkilediğini ve depresyon aşamasına getirdiğini çok iyi biliyorum. Çünkü bu süreci yaşadım. Kabızlık, ishal atakları, sessiz ortamdaki guruldamalar ki öyle böyle bir guruldama değil, yükses seslerde rahatsız edici, ve gaz atakları.. Şu an o sorunları yaşamıyorum diyebileceğim kadar azaldı diyebilirim. Daha rahatım artık. Hiçbir ilaç kullanmadan, antidepresan kullanmadan aştım hem de. Uygulamalarımı aşağıda belirttim. Ancak öncelikle şunu belirtmeliyim ki. Bütün gastroentrolojik tetkikleriniz, tahlilleriniz, çekimleriniz yapıldı ve herhangi bir sorun çıkmadıysa ve huzursuz bağırsak sendromu teşhisi konulduysa bu uygulamaları denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum.
1. Önce bu sorunu kabullendim ve yeneceğime inandım. Bu sorunun bilimsel olarak da ikinci beyin olarak kabul edilen bağırsaklarımızın strese, endişelerimize ve kaygılarımıza bağlı tepkisi olduğunu kabul edip, kendimi telkin ettim. Ama bu bir süreç işi. Bir iki haftada bir kaç günde geçmeyeceğini ama bir iki ay gibi bir süreçte aşabileceğimi kabul ettim. Ve bu sürece başladığımda aşağıdaki uygulamaları yapsam da hemen sonuç getirmeyeceğini, sabretmem gerektiğini kendime telkin ettim. Ve bu süreçte bu sorunları yaşasam da moralimi bozmadım. Zamanla geçeceğine yürekten inandım.
2. Düzenli olarak ev yoğurdu tükettim. Tüketmeye de devam ediyorum. (Süt ürünlerine allerjisi olanlar varsa denemesin. Doktorunuzun söylemlerini dikkate alın.)
3. Sürece başladığımda bir ay boyunca stres içeren şeyler izlemedim, okumadım. Bir ay boyunca komedi filmleri, stand-up vs. izledim. Bence iyileşme sürecinin en önemli başlangıcı bu. Gülmek stresten uzaklaşmanın en iyi yolu. Ve vücudumuz bu sinyalleri alıyor ve tabi bağırsaklarımız da.
4. Karın solunumu denilen bir nefes tekniğini alışkanlık haline getirdim. İnternetten ve okuduğum kitaplardan öğrendiğim kadarıyla. Ama o kadarı bile işe yaradı bence.
5. Günlük su ihtiyacımı olması gereken kadar uzmanların tavsiye ettiği şekilde karşılamaya çalıştım.
6. Midemin sesine kulak verip gerektiği kadar yemek yedim. Gereğinden fazla yemedim.
7. İlk zamanlar bağırsaklarımı rahatsız eden yiyeceklerden uzak durdum. Düzelme başladıkça tekrar yavaş yavaş hayatıma soktum. Sağlıklı beslenmeye çalıştım. Abur-cuburları çok aza indirdim. Nadiren nefsimi köreltmek için yedim.

Siz de kendinize uygun yöntemler bulabilirsiniz mutlaka. Ama özellikle ilk ay gülmek, karın solunumu, ev yoğurdu bana çok iyi geldi diyebilirim. Bir de benim hayatımda zeytinyağı var. Salatalarımda yemeklerimde has zeytinyağı kullanıyorum. Uzmanlara göre bu da önemli bir faktör.
Bir de tekrar hatırlatmak istiyorum ki
bu uygulamaları yaparken ilk bir ay yine aynı sorunları yaşadım. Ama yaşasam da moralimi bozmadım. Bunun bir süreç işi olduğuna ve zamanla azalacağına hatta geçeceğine inandım. Ve öyle de oldu. İki ay sonra gerçekten sorunlar yok denecek kadar azaldı. Yani sabrettim, sıkıntı ve stres yapmamaya çalıştım.
Ancak yazının başında dediğim gibi farklı teşhisler ya da rahatsızlıklar varsa mutlaka doktorunuza danışınız. Ben bütün tetkiklerimi yaptırdım. Doktorum ibs teşhisi koydu. Diğer durumlar için sorumluluk size aittir.

Ben de bu hastalıktan muzdaribim kefir iyi geliyor ben de başladım içmeye

Bende de 2-3 aydır var bu hastalık. Endoskopi tahlil ne varsa yapıldı şükür temiz. Ama zaman zaman iyi oluyorsum sonra atak gibi geliyor. Sabah 5 gibi uyandırıyor beni gaz gaz sonra art arda wc artık ishal olana kadar 3-4 defa ve eşlik eden halsizlik mide bualantısı. Öğlene doğru ancak kendime geliyorum öğleden sonra geçiyor ertesi sabah yine aynı. Tarans buskas ve lansor kullanıyorum şuan da sanırım yediğim birşey tetikleri esasen 2-3 hafta gayet iyi gitmişti ama yine tuttu.Berbat bir şey stresten uzak kalmak zor hem çalışıyorum hem 2 çocuğum var ve biri 1.sınıfa başladı. Kefiri çok yerde duydum deniycem.

Bende de 2-3 aydır var bu hastalık. Endoskopi tahlil ne varsa yapıldı şükür temiz. Ama zaman zaman iyi oluyorsum sonra atak gibi geliyor. Sabah 5 gibi uyandırıyor beni gaz gaz sonra art arda wc artık ishal olana kadar 3-4 defa ve eşlik eden halsizlik mide bualantısı. Öğlene doğru ancak kendime geliyorum öğleden sonra geçiyor ertesi sabah yine aynı. Tarans buskas ve lansor kullanıyorum şuan da sanırım yediğim birşey tetikleri esasen 2-3 hafta gayet iyi gitmişti ama yine tuttu.Berbat bir şey stresten uzak kalmak zor hem çalışıyorum hem 2 çocuğum var ve biri 1.sınıfa başladı. Kefiri çok yerde duydum deniycem.
Bahsettiğiniz rahatsızlık bende 10 yıldır var ve hiç azalmadan devam ediyor sizin rahatsızlığınız ne durumda geçti mi bi çözüm bulabildiniz mi ?

Son altı aydır bende de var bu ibs ishal denen şey. Ne yaptıysam geçmedi, özellikle sabahları kahvaltı yapar yapmaz tuvalete koşuyorum ama tam bir rahatlama olmuyor, sonra tekrar bir kaç kez ishal veya cıvık bir şekilde çıkıyorum tuvalete. Bugun eczaneden probiyotik bir hap aldım işe yarayacak mı bakalım.
Sizin durumunuz nasıl oldu? Bu duruma çözüm bulan varsa keşke paylaşsa duacınız oluruz..

Merhaba geçen yıl yazmışsınız ama şu an ne durumdasınız merak ediyorum bende 5 6 aydır ishalim ve salgın nedeniyle Dr a gidemiyorum

Bendede var sanırım ibs ama bende kabız formundan sanırım o daha kötü midemden sesler geliyor sürekli

Son altı aydır bende de var bu ibs ishal denen şey. Ne yaptıysam geçmedi, özellikle sabahları kahvaltı yapar yapmaz tuvalete koşuyorum ama tam bir rahatlama olmuyor, sonra tekrar bir kaç kez ishal veya cıvık bir şekilde çıkıyorum tuvalete. Bugun eczaneden probiyotik bir hap aldım işe yarayacak mı bakalım.
Sizin durumunuz nasıl oldu? Bu duruma çözüm bulan varsa keşke paylaşsa duacınız oluruz..
Merhaba bir çözüm bulabıdınız mı acaba

Merhaba ilk mesajı yazdıktan sonra belli ki unutmuşum. Şuan hala benzer sorunlarım devam ediyor. Dönem dönem ağır ve hafif olarak yaşıyorum. önce dil ense kollarda uyuşma bazen göğsümün ortasında bir ateş topu sonra bağırsaklarda haraketlenme şiddetli ağrı ve devamında ishal bitkinlik vs. Geçmedi maalesef ben biraz hızlı çözüm aradım hep o yüzden yol alamadım sanırım.hala psikiyatriye gidip ilaçlar alıyorum ilk zamanlara oranla sadece atakların sayısı şiddeti azaldı. Hacamat denedim. Ozon tedavisi denedim ama mantığıma yatmadı devam etmedim.şimdi alternatif yöntemler arıyorum hala. Çünkü ilaçla geçmeyeceğini bu süreçte kabullendim. İlaçlar sadece hafiflemesini sağlıyor. Hastalığı kabullenip bununla yaşamayı öğrenmek evet gerekli ama yeterli değil kendiliğinden bir sonuca ulaşmıyor maalesef. Özellikle isghal eşlik ediyorsa korkmadan yaşama şansınız yok helede işe gitmek için günün 4 saati yollard geçiyorsa. Şimdi dediğim gibi farklı yollar aramaya başladım. Bio rezonans gibi deneyip etkisini görürsem sizlerle de paylaşırım.

Merhaba ilk mesajı yazdıktan sonra belli ki unutmuşum. Şuan hala benzer sorunlarım devam ediyor. Dönem dönem ağır ve hafif olarak yaşıyorum. önce dil ense kollarda uyuşma bazen göğsümün ortasında bir ateş topu sonra bağırsaklarda haraketlenme şiddetli ağrı ve devamında ishal bitkinlik vs. Geçmedi maalesef ben biraz hızlı çözüm aradım hep o yüzden yol alamadım sanırım.hala psikiyatriye gidip ilaçlar alıyorum ilk zamanlara oranla sadece atakların sayısı şiddeti azaldı. Hacamat denedim. Ozon tedavisi denedim ama mantığıma yatmadı devam etmedim.şimdi alternatif yöntemler arıyorum hala. Çünkü ilaçla geçmeyeceğini bu süreçte kabullendim. İlaçlar sadece hafiflemesini sağlıyor. Hastalığı kabullenip bununla yaşamayı öğrenmek evet gerekli ama yeterli değil kendiliğinden bir sonuca ulaşmıyor maalesef. Özellikle isghal eşlik ediyorsa korkmadan yaşama şansınız yok helede işe gitmek için günün 4 saati yollard geçiyorsa. Şimdi dediğim gibi farklı yollar aramaya başladım. Bio rezonans gibi deneyip etkisini görürsem sizlerle de paylaşırım.
Insallah bir yolunu bulursunuz ,arada hafiflese de geri donmesi cok kotu oluyor. Tam travmatik bir hastalik. Instgramdan bir hesabi takip ediyorum hassas bagirsak sendromu diye orda bir ilac paylasmisti bugun. Yorumlari iyi gorunuyordu. Suan hamileyim ama bu surec bitince almayi dusunuyorum.
Bio rezonansi duymamistim ama surecleri paylasirsaniz seviniriz 🌿🌿

Gecmis sun.beni.de sol kaburga altimda sislik batan birsey oldugu icin dr gittigimde ultrasonda yogun gaz vardi budurum yillardir gecmor ve en son irtahabl bag send oldugumi soyledi dr yanliz film cekilmedi.en son buyuk abdestte kan olduguni fark ettim bu sizdexe oluyormu

Gecmis sun.beni.de sol kaburga altimda sislik batan birsey oldugu icin dr gittigimde ultrasonda yogun gaz vardi budurum yillardir gecmor ve en son irtahabl bag send oldugumi soyledi dr yanliz film cekilmedi.en son buyuk abdestte kan olduguni fark ettim bu sizdexe oluyormu
Merhaba, bende gaz sorunu yaşıyorum. Gaz yapamıyorum, karnım ve midem sürekli gurulduyor, genelde karnımın sağ tarafı ağrıyor. 1 ay önce şiddetli karın ağrısıyla 3 gece acillik oldum. Acilde tomografi, röntgen, usg hepsi temiz çıktı. Acildeki doktor bağırsakların gaz dolmuş, genel cerrahiye git dedi. Genel cerraha gittim doktor bu kadar gaz normal insanda olur dedi. Hiç iyi olamadım. Başka genel cerraha gittim safra kesesi taşından şüphelendiler, tekrar usg çektiler temiz çıktı. Gaz sancım mı var yoksa ibs miyim anlamadım? Dün yediğim yemek sol tarafımı rahatsız etti, bugün de göğsümün ortasında yanma vardı ama geçti. Hiç gaz yapamıyorum.. Günde 1 defa büyük tuvalete çıkıyorum, ishal değilim ama cıvık şekilsiz oluyor.Siz nasıl oldunuz acaba Cevaplarsanız çok sevinirim

Merhaba, bende gaz sorunu yaşıyorum. Gaz yapamıyorum, karnım ve midem sürekli gurulduyor, genelde karnımın sağ tarafı ağrıyor. 1 ay önce şiddetli karın ağrısıyla 3 gece acillik oldum. Acilde tomografi, röntgen, usg hepsi temiz çıktı. Acildeki doktor bağırsakların gaz dolmuş, genel cerrahiye git dedi. Genel cerraha gittim doktor bu kadar gaz normal insanda olur dedi. Hiç iyi olamadım. Başka genel cerraha gittim safra kesesi taşından şüphelendiler, tekrar usg çektiler temiz çıktı. Gaz sancım mı var yoksa ibs miyim anlamadım? Dün yediğim yemek sol tarafımı rahatsız etti, bugün de göğsümün ortasında yanma vardı ama geçti. Hiç gaz yapamıyorum.. Günde 1 defa büyük tuvalete çıkıyorum, ishal değilim ama cıvık şekilsiz oluyor.Siz nasıl oldunuz acaba Cevaplarsanız çok sevinirim
Gecmis olsun
Gecmis olsun ben bir gaz ilaci kullaniyorum yaklasik 4 senddr onu duzenli 8cinde geciyor mesela 1 ay icip 2 ay iyice zorda kalinca tekrar basliyorum durum kronik artik bu sekilde devam edilicek.sorunun ana kaynagi aslimda nedr tam bilmiyorum i.b s teshisi dr koydu ama artik bir endeskopi yada kolonoskopi cekilmedim hic.

Bana da teşhis koymadı doktorlar dediğim tahlilerim temiz çıktı. 1 ay oldu hala karnımın sağ tarafı ağrıyor. Benim aklıma geliyor acaba bağırsak sendromu mu oldum diye. Gaz yapamıyorum, dışkım cıvık şekilsiz. Önceden hep kabız olurdum mesela. Meteospasmyl yazdı bugün aile hekimi ama

Bana da teşhis koymadı doktorlar dediğim tahlilerim temiz çıktı. 1 ay oldu hala karnımın sağ tarafı ağrıyor. Benim aklıma geliyor acaba bağırsak sendromu mu oldum diye. Gaz yapamıyorum, dışkım cıvık şekilsiz. Önceden hep kabız olurdum mesela. Meteospasmyl yazdı bugün aile hekimi ama
Yanliz bu gaz spazmlari sol boslulda oluyor .sag olarak hic gecmiyor.tum ic organlariniza baktirdiniz mi karaciger bobrek safra vs.eger baktirmadiysanizmutlaka dahiliyeye ultrason yazdirim tum batin

Yanliz bu gaz spazmlari sol boslulda oluyor .sag olarak hic gecmiyor.tum ic organlariniza baktirdiniz mi karaciger bobrek safra vs.eger baktirmadiysanizmutlaka dahiliyeye ultrason yazdirim tum batin
Evet 2 hafta önce baktılar tüm batın usg de doktor safra taşından şüphelenmişti ama böbrekte veya kesede taş yokmuş. Karaciğerimde 1.derecede yağlanma varmış onu öğrenmiş oldum. Geçen sene vardı yağlanmam ama geçmişti. Ama gerçekten hiç gaz yapamıyorum dün hiç yapamadım ve dün karnım çok ağırdı. Ağrı geziyor sağ tarafımda, sağ alt ağırıyor bazen sağ orta mideme de giriyor ağrı ordan sol tarafıma geçiyor şaşırdım resmen. Ağrı kesicimde yok içimde ağrım geçsin. Decitel, spasmomen buscopan ağrımı almıyor. Korkuyorum bağırsaklarım iltihap var diye. Tuvalet alışkanlığımda değişti. Ben önceden hep kabızdım şimdi kabız değilim, ishal değilim cıvık şekilsiz oluyor ama kan yok . Anlamadım 1 aydır böyleyim

X