Ibs - ishal . Bilgisi olanlar yardım lütfen

Paticikk

Şışt Alerjim Var
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2021
634
1.592
43
Merhaba,

Ben teşhisi konmuş bir ıbs hastasıyım . Henüz bir ay filan oldu. Ne dokunuyor ne dokunmuyor onu çözme aşamasındayım . Kızartmalar dokunuyor onu anladım , lifli yemeklere de ağırlık verdim biraz düzelir gibi oldu yeniden kötüleştim . Ekmek yemek de dokunuyor ama yemeden de doyamıyorum . Pirinç pilavını bir kez yedim son bir aydır filan . Sütü de laktozsuz içmeye başladım . Ama şuan regli dönemindeyim ve ishal beni çok yoruyor. Ibs çeşidim de ishal olarak gösteriyor zaten . Ama regli sancım ve ishalim ıbsden kaynaklı daha yoğun oluyor sanırım . Bu hastalığı yaşayanlar özellikle kabız değil de ishalle uğraşanlar ne önerirsiniz?

Bol yoğurt kefir öneririm
Şekersiz beslenmede iyi geliyor
Ben aşırı derecede rahatsızdım önceden
En ufak streste karnıma ağrı girerdi
Bende aşırı gaz ve ishal vardı
Kefirdi diyetti epey rahatladım
Eskisi kadar sık ağrımıyor karnım ama dışkılama sıklığına hala bir çözüm bulabilmiş değilim
Onuda öyle kabullendim

Çok teşekkür ederim, probiyotikşi yoğurtlara ağırlık verdim ama normal yoğurtta yararlı olur sanırım değil mi ? Diyet olarak önerebileceğiniz bir diyet isimi var mı ?

Çok teşekkür ederim, probiyotikşi yoğurtlara ağırlık verdim ama normal yoğurtta yararlı olur sanırım değil mi ? Diyet olarak önerebileceğiniz bir diyet isimi var mı ?
Evet normal yoğurt Olur
Ben karatay diyeti yaptım tabiki kilo vermek amaçlıydı ama bağırsak florası düzeldiği için ibsyede iyi geldi
Bayağı bir savaş verdim yani düzelsin diye bıkmıştım çünkü karın ağrısı şişkinlik hiç bitmiyodu

Benim de kilo fazlam var 15 kilo kadar . Aslında benim için de iyi olabilirmiş o diyet . Diyeti bırakınca tekrarlıyor mu peki ishal ve ağrılar ?

kac senedir ben de cekiyorum. defalarca kolonoskopi endoskopi felan. diyetler şunlar bunlar. evet yiyecekler de zaman zaman etkiliyor ama ennama en onemli faktör stres. bir olay olsun bir laf ya da üzücü birsey maksimum yarim saat icinde tuvalete mahkum olmam icin yeterli. çözümü yok. semptomlar bazen iyi gider bazen kudurur. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim

Aslında ıbs üzerine çalışan bir psikolog işe yaramaz mı ki ? Stresi yönetebilirsek belki olmaz

Benim de kilo fazlam var 15 kilo kadar . Aslında benim için de iyi olabilirmiş o diyet . Diyeti bırakınca tekrarlıyor mu peki ishal ve ağrılar ?
Ne kadar süre yaptığına bağlı bence
Mesela ben birinde 3 ay yapıp bol bol abur cubura yöneldim hemen tekrarladı
Sonrasında tekrar diyet yaptım şimdilerde öyle aşırı bir abur cubur yediğimde yok 1 buçuk sene oluyo karın ağrım yok nadiren ağrıyo gazdan ama hergün olmasından çok çok iyi
Şuan diyet yapmasamda sağlıklı besleniyorum sadece ev yemekleri yiyorum onunda etkisi vardır illaki

Benimde öyleydi işte hatta laf olmasına bile gerek yok bi ortamda sıkılmam bile yeterliydi karnımın ağrımasına
Bunun psikologluk bi yanı olduğunu düşünmüyorum tamamen beslenmeyle alakalı
Bağırsak düzelince istediğin kadar stres yap ağrımıyor zaten

Çok teşekkür ederim yarından itibaren başlayacağım

Aslında ıbs üzerine çalışan bir psikolog işe yaramaz mı ki ? Stresi yönetebilirsek belki olmaz
yani şu zamanda stresi hayatimizdan nasil cikarabiliriz ki? ayda 10 bin gelirimiz olsun dag başına gidelim tavuklar cücükler domates patlican bahçe felan anca düzeliriz

Ben 7 ay kadar cektim ve kendiliginden gecti yani ne iyi geldi ne oldu bilmiyorum hic. Umarim siz de hizlica kurtulursunuz

ibs ataklarından bıktım bi süredir fazlalaştı soğuk ve mevsimsel değişiklik tetikledi galiba çarpıntı göğüs ağrı az az tuvalet bezdirdi gerçekten bu atakları nasıl dindiriyosunuz bilen varmı..

Merhaba,benım de ıshal ataklı ust seviye de gecıyor bu rahatsızlıgım. Doktorlar sendrom dıyorlar ama ishal yuzunden sosyal hayatım da bitti. Bir sene oldu. En son dr colıdur yazdı. Son çare ondan umutluydum birde Fodmap dıyetı uygulayacaktım ama hamıle oldugumu pgrendım. Siz bir çözüm bulabıldınız mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…