ibretlik bir hikaye

ASYA30

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2013
2.837
1.305
198
iyi bir semtte rahat bir hayatta beraber yaşadığımız bir çocukluk arkadaşım var kendisini çok severim ne varki o benim kadar şanslı olamadı ve kötü bir evlilk yaptı kötü dediğim kültür olarak çok zıt bir ırka gelin gitti 6 senelik evliliğinin ardından birde oğlu oldu ama hep şikayetçiydi o ortamda yaşamış olmaktan eşide malesef aşiret akraba kanbağı gibi nedenlerle başta söz vermiş olmasına rağmen o semtten ayırmamıştı evini huzursuz bir evlilikleri olduğuna yakınen tanıkım ve birgün ipleri koptu eşi oğullarını kendi annesine bırakıp eve geliyor (çünki yine bir konu hakkında kavga edilcek) ve o gün kıyamet kopuyor arkadaşım saç baş dövülerek sokağa atılıyor ya burda yaşarsın yada....... denilerek. bardak taşıyor ve 6 senenin sonunda tekrar baba evine yani arkadaşlığımızın başladığı yere geliyor yanlız ortada tuhaf bir durum var eşi boşanmaya razı değil amacı burnu sürtsün hatta bunun için kızın işyerinde rezalet çıkartarak işten atılmasına sebep oluyor ortak hesaplarındaki tüm parayı pulu da çekiyor en kötüsüde evladı ile sınıyor ve polis kavga gürültü olmadan çocuğunu göstermiyor.(2 sene sürüyor bu durum )olayların etkisi azaldıktan sonra arkadaşımın yeniden yaşama sevinci hissettiğini farkediyorum nedeni de sevdiği biri olması bende tanıyoum iyi bir insan (eksikleri yok değil) ama durum malum henüz boşanma gerçekleşmemiş yanlız davaları sürüyor.
başanmanın ardından yeni bir evlilik kapıda gözüyle bakıyoruz (birkaç samimi arkadaşı ve çiftin ailesi) ortadaki en büyük sorun sevdiği adamın şartları çünki ne nedenle olursa olsun eski eşiyle görüşmesini istemediğini gerekirse(ki gerekiyor) evladını yok sayması ilerideki ortak çocuklarının sevgisi ile yetinmesi boşanmanın uzaması üzerine kız tarafı araya giriyor ve eski damatları ile görüşüyor kızlarını kendisinin sokağa attığını bu nedenle boşanmaya yanaşmamasının mantıksız olduğunu zaman daha da ilerlemeden herkesin ikinci bir hayat kurmaya vakti varken bu karmaşık durumun uzatılmamasını ve boşanılmasını istiyor.
fakat karşı taraftan ilginç bir cevap geliyor ben eşimi çok seviyorum hatalarımı biliyorum oğlumuda annesiz büyütmeye gönlüm razı olmuyor bu zamana kadar aklı başına gelsin yuvasına dönsün diye bekledim ama madem o gelmiyor ben kabul ediyorum oğlumuda alarak farklı bir yerde tekrar bir hayat kuralım ! ( iş işten geçtikten sonra dank etmek) arkadaşımda bu cevap karşısında oldukça karışıyor tabiki bir yandan vazgeçilmesi istenilen evladıyla yeni bir hayat diger yandan 30 undan sonra bulduğu bir sevgi erkek arkadaşına çekine çekine de olsa bu teklifi anlatıyor amacı biraz yumuşaması ve en azından konu çocuğun ise biz yuva kurduktan sonrada görürsün gibi bir yanıt almak istemesi. ancak olay çok ters tepiyor ve bey: bunu bana söylediğine göre aklından geçirdin demekki sana söylemiştim ben kaldıramam görüşmenizi aklından geçeni yapabilrsin diyor ve tayinini de istiyerek terk ediyor

6 ay oldu arkadaşım eski eşi ve oğlu ile yeni bir hayat kurdu birçok sorunlarınıda aşmış görünüyor ama hayat neşesini göremiyorum kendisine sorduğumda oğlu için değdiğini ancak bundan sonraki hayatını bir anne olmak dışında yaşamıyor olduğunu anlattı eşini sevmiyor bir kadın olarak mutlu değil anlamak için tanımak bile gerekmez bu 6 ay içinde 3 kere o beye telefon ettiğini ve sadece sesini duyup kapattığını ağlayarak anlatıyor.YADIRGIYORUM KIZAMIYORUM ÜZÜLÜYORUM ÜZÜLME DİYEMİYORUM HERŞEY GEÇER DİYORUM NASIL? SORUSUNA CEVAP VEREMİYORUM.SANIRIM BAZI SORUNLARIN TEK İLACI ZAMAN
/

Büyük konuşmak istemem ama evladımın bi saniyelik gülüşüne bi tabur erkeği kurban ederim, aşkımdan ölsem de evladımdan vazgeçemem (Allah böyle şeylerle sınamasın hiçbirimizi)

evladından vazgeç diyen bi adamı hayatından çıkarark en doğrusunu yapmış bence arkadaşınız. Ama bence kendisine şiddet uygulamış eski eşe de dönmemeliydi..Hayatımızda illa bi erkek olmak zorunda mı..Ben olsam evladımla huzurlu bembeyaz bi hayat kurardım, belki ilerde evladıyla iyi anlaşacak bi erkek de karşısına çıkardı... çıkmazsa da keyfi bilir dünyada ki en büyük aşk EVLAT AŞKI...

valla ben aşık olduğu adamda da aşık oluncak bir karakter göremedim açıkçası bu nasıl bir zihniyettir ki. .kendi egosu için çocuğunu yok sayması istenebilir bir anneden. eski eşi görmemesini istemesini anlarım gayet mantıklı ama bir evladın yok sayılmasını isteyecek zihniyette olmak çok içler acısı.. arkadaşınızın eşi düzeldiyse şanslıymış ama ben olsam o adamdan da boşanır paşalar gibi çocuğumu da büyütürdüm .ayrıca daha boşanma gerçekleşmeden böyle bir evliliği henüz bitirememişken de gidip birine aşık olmazdım.

çocuğuyla hayat kurmasının eski eşine dönmesinden başka bir yolu yok gibiydi velayetini alsada o aile o çocuğu arkadaşıma kaba kuvvet olmadan göstermezdi

Rabbim yardımcıısı olsun ne diyebilirz keşke kandırıp boşanabilse çok üzüldüm,o bey‘de azıck insaflı olsa ve gerçek bi sevgi güven olsa çocuğunu görme demez..kolunu bacağını kesip atsın bakalım o adam atabilir mi ? Kİ evlat çok daha değerli..çocuğun babasına da dicek sözüm yok Allah ıslah etsn ama cezasz da kalmssn

Ben ortada ibretlik bir hikaye göremedim, bdvde daha vurucularını da okuduk. Sıradan bir ayrılık ve birleşme işte.

Yüzü gülmüyorsa kendisine bir sorsanız belki mutlu değildir.

Allahım kimseyi evladıyla sınamasın...
arkadaşınız evladını göremiyor, henüz boşanmamış, üstelik onca badireler atlatmış ve iyi cesareti varmış ki başka birine aşık olabiliyor, üstüne üstlük aşık olduğu adamda evladını yok say diyebiliyor buna rağmen halen o adam için üzülüyor...

evladından vazgeç diyen bir adamdan zaten koca olmazdı, evlilik öncesinde ki o aşk ulaşılamamazlık arkadaşınızın kafasını karıştırmış. o adamla evlenmiş olsa bile inan mutlu olamaz boşanırdı.

yeniden birleşmiş eşiyle fakat o ne kadar doğru oda tartışılır bir durum..

Arkadaşım sonuçta bir kereden ağzı yanmış kendisine yaşadığı yer ile ilgili ultimatom veren biriyle sorunlar yaşamış ya burda yaşarsın ya da sen bilirsin diye höt höt konuşan bir adamı yumuşatamamış. Yağmurdan kaçmış da ne diye doluya tutulmuş ki? Aşk cidden güzel bir duygu. İnsana yaşama sevinci veriri gözlerini ışıldatır ama o da bir yere kadar. Aşkı uyum ve saygıyla beslemezsen ölür. Hadi eski eşini görmeyeceksin demesi neyse ne de çocuktan vazgeçmesini istemesi ne demek? Bir de çocuğu neden annesine vermemişler? Ben kadınların ne kadınlığını ne anneliğini unutması taraftarıyım. Bu adamların ikisi ile de olmazdı bence. Boşanma sonucunda çocuğu annesine verirlerdi. Hadi belki vermeselerdi eski eşe dönmek bir derece mantıklı olurdu da. Bu şekilde bilemedim.

çocuğu için birlşmiş tekrar o adamla ama diğerini arayıp sesini dinliyosa çok geçmez altadır kocasını onunla

çocuğu için birlşmiş tekrar o adamla ama diğerini arayıp sesini dinliyosa çok geçmez altadır kocasını onunla

eski eşiyle görüştüğü için diğer adam zaten terkedip gitti öyle bir insan değildir ama şeytana uysa bile karşı taraf istemez . bende çok kızdım evladını yok saymasını istemesine altındaki neden evlat değil eski eşiyle görüşmesini istememesi ama tabi ortada bir çocuk varken eski eşle görüşmemek te mümkün değildi yani dolaylıda olsa çocuğunu görmesini istemedi diyebiliriz.

o benim kadar şanslı olamadı ve kötü bir evlilk yaptı kötü dediğim kültür olarak çok zıt bir ırka gelin gitti
/

arkadasınızın durumu gercekten zor, fakat ben o yeni adama kapılmıs olsam bile oglumu kabullenmedigi ve onu gormek icin cabalayacagım zamanlarda bana destek olamayacagını anladıgım an orda aşkım biterdi.
siz de onun derdine ortak olmus uzulmussunuz, iyi bir dost oldugunuz aşikar.

fakat yukarıda alıntıladıgım cumleyi nasıl kurabildiniz? kotu bir kultur, zıt bir ırk.
asiret dediginize gore sanırım dogulular... anadoludaki erkekler cok mu mukemmel?
insan hangi cografyadan olursa olsun iyisi de cıkıyor kotusu de. niyeyse dinle milletle yargılamaktan vazgecemiyoruz bir turlu...

kötü bir evlilik yaptı kültür olarak zıt bir ırka gelin gitti burda kötü ırk demek istemedim külteri birbirine uymayan zıt bir ırk biri karadeniz biri kürt .kötü kavramını yaptığı evlilik için kullandım yanlış anlaşılmasına üzüldüm ama görgü ve yetiştirilme düzeni olarak tezatlık var hangisi doğru hangisi yanlış kişiden kişiye değişir yargılanmaması gerektiğini düşünüyorum

neyse uzatmayacagım, art niyetle yazmadıgınızı dusunuyorum zaten,
hem benim anlamamda hem de sizin cumle kurus seklinizde biraz ezberlenmis bilicaltımıza yerlesmis kavramlar var muhtemelen.
bir de herhangi bir kulturun kotulenemeyecegini, farklılıklardan oturu uyusmama durumu olabilecegini dusundugumden boyle dedim.

ek:
bu arada ben de karadenizliyim.
uni.de tanıstıgım dogulu arkadaslarım iyi gunde kotu gunde bana hep destek olan en samimi arkadaslarım oldular.
uyusma durumu da yine insanın iyi olup olmamasıyla alakalı yani.

Son düzenleme:
oğlunu sil diyen gerizekalı vicdansız ile evlenseydi
ilk eşinden farklı bir durumu olmayacaktı

ilk eşini bahane edip o da arkadaşına şiddet uygulardı eminim
feda etmeyecek oğlunu tabi ki
bu yaşantıyı o zavallı çocuk seçmedi niye sonuçlarına o çocuk katlansın
adam tamamen düzeldiyse bağrına taş basıp çocuğu için yaşayacak artık yada tamamen bitirecek

nesine tutulduysa evladını hiçe sayan adamın
bir de arıyor hala
kimseye değil çocuklara yazık

elbette o da kadın duyguları var ama
böyle bir adama kaptırmasın boşuna aklını başına toplasın
2 sene olmadan ne zaman yeni birine evlenmeyi düşünecek kadar güvendi o da ayrı bir durum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…