iyi bir semtte rahat bir hayatta beraber yaşadığımız bir çocukluk arkadaşım var kendisini çok severim ne varki o benim kadar şanslı olamadı ve kötü bir evlilk yaptı kötü dediğim kültür olarak çok zıt bir ırka gelin gitti 6 senelik evliliğinin ardından birde oğlu oldu ama hep şikayetçiydi o ortamda yaşamış olmaktan eşide malesef aşiret akraba kanbağı gibi nedenlerle başta söz vermiş olmasına rağmen o semtten ayırmamıştı evini huzursuz bir evlilikleri olduğuna yakınen tanıkım ve birgün ipleri koptu eşi oğullarını kendi annesine bırakıp eve geliyor (çünki yine bir konu hakkında kavga edilcek) ve o gün kıyamet kopuyor arkadaşım saç baş dövülerek sokağa atılıyor ya burda yaşarsın yada....... denilerek. bardak taşıyor ve 6 senenin sonunda tekrar baba evine yani arkadaşlığımızın başladığı yere geliyor yanlız ortada tuhaf bir durum var eşi boşanmaya razı değil amacı burnu sürtsün hatta bunun için kızın işyerinde rezalet çıkartarak işten atılmasına sebep oluyor ortak hesaplarındaki tüm parayı pulu da çekiyor en kötüsüde evladı ile sınıyor ve polis kavga gürültü olmadan çocuğunu göstermiyor.(2 sene sürüyor bu durum )olayların etkisi azaldıktan sonra arkadaşımın yeniden yaşama sevinci hissettiğini farkediyorum nedeni de sevdiği biri olması bende tanıyoum iyi bir insan (eksikleri yok değil) ama durum malum henüz boşanma gerçekleşmemiş yanlız davaları sürüyor.
başanmanın ardından yeni bir evlilik kapıda gözüyle bakıyoruz (birkaç samimi arkadaşı ve çiftin ailesi) ortadaki en büyük sorun sevdiği adamın şartları çünki ne nedenle olursa olsun eski eşiyle görüşmesini istemediğini gerekirse(ki gerekiyor) evladını yok sayması ilerideki ortak çocuklarının sevgisi ile yetinmesi boşanmanın uzaması üzerine kız tarafı araya giriyor ve eski damatları ile görüşüyor kızlarını kendisinin sokağa attığını bu nedenle boşanmaya yanaşmamasının mantıksız olduğunu zaman daha da ilerlemeden herkesin ikinci bir hayat kurmaya vakti varken bu karmaşık durumun uzatılmamasını ve boşanılmasını istiyor.
fakat karşı taraftan ilginç bir cevap geliyor ben eşimi çok seviyorum hatalarımı biliyorum oğlumuda annesiz büyütmeye gönlüm razı olmuyor bu zamana kadar aklı başına gelsin yuvasına dönsün diye bekledim ama madem o gelmiyor ben kabul ediyorum oğlumuda alarak farklı bir yerde tekrar bir hayat kuralım ! ( iş işten geçtikten sonra dank etmek) arkadaşımda bu cevap karşısında oldukça karışıyor tabiki bir yandan vazgeçilmesi istenilen evladıyla yeni bir hayat diger yandan 30 undan sonra bulduğu bir sevgierkek arkadaşına çekine çekine de olsa bu teklifi anlatıyor amacı biraz yumuşaması ve en azından konu çocuğun ise biz yuva kurduktan sonrada görürsün gibi bir yanıt almak istemesi. ancak olay çok ters tepiyor ve bey: bunu bana söylediğine göre aklından geçirdin demekki sana söylemiştim ben kaldıramam görüşmenizi aklından geçeni yapabilrsin diyor ve tayinini de istiyerek terk ediyor
6 ay oldu arkadaşım eski eşi ve oğlu ile yeni bir hayat kurdu birçok sorunlarınıda aşmış görünüyor ama hayat neşesini göremiyorum kendisine sorduğumda oğlu için değdiğini ancak bundan sonraki hayatını bir anne olmak dışında yaşamıyor olduğunu anlattı eşini sevmiyor bir kadın olarak mutlu değil anlamak için tanımak bile gerekmez bu 6 ay içinde 3 kere o beye telefon ettiğini ve sadece sesini duyup kapattığını ağlayarak anlatıyor.YADIRGIYORUM KIZAMIYORUM ÜZÜLÜYORUM ÜZÜLME DİYEMİYORUM HERŞEY GEÇER DİYORUM NASIL? SORUSUNA CEVAP VEREMİYORUM.SANIRIM BAZI SORUNLARIN TEK İLACI ZAMAN
/
çocuğu için birlşmiş tekrar o adamla ama diğerini arayıp sesini dinliyosa çok geçmez altadır kocasını onunla
o benim kadar şanslı olamadı ve kötü bir evlilk yaptı kötü dediğim kültür olarak çok zıt bir ırka gelin gitti
/
arkadasınızın durumu gercekten zor, fakat ben o yeni adama kapılmıs olsam bile oglumu kabullenmedigi ve onu gormek icin cabalayacagım zamanlarda bana destek olamayacagını anladıgım an orda aşkım biterdi.
siz de onun derdine ortak olmus uzulmussunuz, iyi bir dost oldugunuz aşikar.
fakat yukarıda alıntıladıgım cumleyi nasıl kurabildiniz? kotu bir kultur, zıt bir ırk.
asiret dediginize gore sanırım dogulular... anadoludaki erkekler cok mu mukemmel?
insan hangi cografyadan olursa olsun iyisi de cıkıyor kotusu de. niyeyse dinle milletle yargılamaktan vazgecemiyoruz bir turlu...
kötü bir evlilik yaptı kültür olarak zıt bir ırka gelin gitti burda kötü ırk demek istemedim külteri birbirine uymayan zıt bir ırk biri karadeniz biri kürt .kötü kavramını yaptığı evlilik için kullandım yanlış anlaşılmasına üzüldüm ama görgü ve yetiştirilme düzeni olarak tezatlık var hangisi doğru hangisi yanlış kişiden kişiye değişir yargılanmaması gerektiğini düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?