Huzurevi ziyareti

basit

Hayat devam eder....
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
399
0
46
İstanbul
Arkadaşım ve ben huzurevini ziyaret etmeyi çok istiyoruz. 11. sınıf öğrencisiyiz. Aranızda hiç ziyaret eden varmı bizi nasıl karşılarlar görevliler ne yapmaya geldinizki bakışımı atarlar ? Çünkü sadece 2 kişiyiz grup halinde falanda değiliz ve öğrenciyiz. Arkadaşım öyle olur dedi en iyisi ödevimiz var falanmı desek dedi. Yoksa direk ziyaretmi edicez diyelim ? Belli bir ziyaret saati varmı ? Giderken ne götürsek sevinirler bayramda gitsek dahamı iyi olur yoksa o zaman çok kalabalık olurda bizle konuşmazlarmı yoksa diğer zamanlarda çokmu boş olur odalarında falanmı olurlar.Biz bizle sohbet etmelerini hikayelerini anlatmalarını istiyoruz. Çok kafam karıştı :18::18::17::17::17: Siz eğer ziyaret ettiyseniz anlatabilirmisiniz yaşadıklarınızı ?:17:

Ben bir yıla yakın huzurevinde çalıştım
Çok güzel vakit geçirmiştim mutlaka gitmelisiniz

Canım ben gitmedim ama giden dolu arkadaşım vardı. Öncelikle zaman önemli değil tabii ama bayramda giderseniz bin kat daha mutlu edersiniz onları. Alabiliyorsanız bir buket çiçekle, sizi zorlamayacak miktarla çikolata alın. Çiçeği teyzelere tek tek dağıtır el öpersiniz. Direk ziyarete geldik şu okuldanız vs. derseniz sıkıntı olmayacaktır. En kötü öğrenci kartınız varsa (bizim lisede vardı) gösterirsiniz. Ama gerek olacağını sanmıyorum. Onlar o kadar seviniyorlar ki birileri geldiğinde, konuşacak insan arıyolar zaten. Benim arkadaşlardan gidip kitap okuyan da vardı :)

O gözlerindeki mutluluk yeter valla, zaten çoğunun evladı görmeye bile gelmiyo:26:Ben de inş.yakın zamanda gidebilirim:25:

Ben bayramda gitmiştim , kapılar sonuna kadar açıktı
Hepsi de zaten ışıl ışıl gözlerle bekliyorlardı
Giderken çikolata ya da şeker götürebilirsin

Bayram da çok kalabalık oluyor
Mümkünse daha önce ya da sonra git

Çok değişik bi his kaplıyor insanı
Ben bayramdan sonra da gideirm artık demiştim
Nişan düğün el öpmeler vs. hikaye oldu.. İnşallah eşimle gitmeyi isterim birgün tekrar..

Gerçekten gidilip görülmeli, hikayeleri dinlenmeli.. Ne hayatlar var..

Özellikle kaynanasını takıntı haline getirmiş kimseler gitsin de 'bilmem kaç evladım var , bayramda bile gelmiyor gelinler beni istemiyormuş' diyen teyzelerin dertlerini bir de kendi ağızlarından dinlesinler..

Canım ben gitmedim ama giden dolu arkadaşım vardı. Öncelikle zaman önemli değil tabii ama bayramda giderseniz bin kat daha mutlu edersiniz onları. Alabiliyorsanız bir buket çiçekle, sizi zorlamayacak miktarla çikolata alın. Çiçeği teyzelere tek tek dağıtır el öpersiniz. Direk ziyarete geldik şu okuldanız vs. derseniz sıkıntı olmayacaktır. En kötü öğrenci kartınız varsa (bizim lisede vardı) gösterirsiniz. Ama gerek olacağını sanmıyorum. Onlar o kadar seviniyorlar ki birileri geldiğinde, konuşacak insan arıyolar zaten. Benim arkadaşlardan gidip kitap okuyan da vardı :)

O gözlerindeki mutluluk yeter valla, zaten çoğunun evladı görmeye bile gelmiyo:26:Ben de inş.yakın zamanda gidebilirim:25:

Aslında tedirginiz biraz konuşmazlar bize ısınmazlar soğuk davranırlar diye.İnşallah öyle olmaz :19:

bayramda gidin bencede...
bizde gitmiştik okuldayken...

Biz bayramda çikolatamızı alıp gitmiştik kardeşimle. Zaten birçok ziyaretçi var.Kimse ne arıyorsunuz demez. Oradakiler de biri gelse de konuşsak diye bekliyorlar. Sohbet ettik. Çay içtik. Zor bir durum. Hep çocukları ve eski günler geliyor akıllarına

Biz bayramda çikolatamızı alıp gitmiştik kardeşimle. Zaten birçok ziyaretçi var.Kimse ne arıyorsunuz demez. Oradakiler de biri gelse de konuşsak diye bekliyorlar. Sohbet ettik. Çay içtik. Zor bir durum. Hep çocukları ve eski günler geliyor akıllarına
Peki bayramdan önce gidersek ? Hemde hafta içi :18:

canım benim ne kadar güzel düşünmüşsünüz, kimse sorun çıkarmaz ziyarete geldik dersiniz işte bu kadar, annemle babam ara ara giderlerdi babam oldum bittim pek sever yaşlıları dinlemeyi, bayılıyolardı o ziyaretlere, hem manevi bi huzur buluyolardı hem de orda gözü yolda bekleyen insanları sevindiriyolardı, çok güzel bi davranış, öpüyorum yüreğinden

Bu genç yaşınızda böyle bir şeyi düşünmeniz çok güzel:)Hafta içide olur tabiki.Bayramda makbule geçer ama,biryerde bayramda sizin gibi gidenler olabilir.

Sorun olmaz merak etme. Oradakiler gerçekten ilgiye, konuşmaya, insan yüzüne hasret. Çok yaşlılar. Kimisi elden düşmüş artık. O kadar sevaba gireceksin ki...:46:

Aslında tedirginiz biraz konuşmazlar bize ısınmazlar soğuk davranırlar diye.İnşallah öyle olmaz :19:

Olur mu öyle şey onlar zaten ilgi istiyorlar, düşünsene kendi evlatları arayıp sormuyor. Bak bi'gidin öyle deşarj olacaksınız ki bi'daha gitmek isteyeceksiniz:31:

bende gitmiştim bir sene boyunca yaşlıları dinlemek çok güzel ama insan çok üzülüyor onların o hallerine :( git kimse bir şey diyemez.

İstanbul'da iseniz Okmeydanı Darül aceze nin kapıları her gün ziyarete açıktır, istediğiniz zaman gidebilirsiniz, çok da memnun olurlar. Giderken imkanınız varsa meyve suyu ve poşet çay,bisküvi gibi şeyler götürün, özellikle atıştırmalık şeyler bulmakta güçlük çekiyorlar

Bende gitmiştim ( sınıfça ama ) .. ziyaret için geldik dersiniz.. Ne varki bunda ?

Bence bayramda gitmeyin, bayramdan once gidin. Cunku zaten bayramda kalabalik olur. Sizin de ek olarak gelmeniz cok bir farklilik yaratmayabilir. Ama onun disindaki zamanlarda ozellikle onlari hatirlayip gitmeniz daha iyi hissettirir gibime geliyor. Beklenmedik bir zamanda, insanlarin durgun oldugu bir zamanda surpriz bir ziyaret daha iyi olur bence. Onun ustune bayramda da gidebilirsiniz. Herkesin ziyaretcisi olacak diye birsey yok. Ziyaretcisi olmayanlarla da siz ilgilenebilirsiniz.

Ben olsam bir buket cicek alirdim, ya da bir suru dal halinde cicek. Hepsine birer tane dagitirdim. Ziyareti bu sekilde baslatirdim.

Back