• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

huylandım ya minicik böcekler....

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.578
448
arkadaşlar bir iki (özellikle antrede) duvara dikkatli baktığımda çok küçük böcekler görüyorum. ama bir iki tane. hemen öldürüyorum tabi.

ben havalandıramadığımdan dolayı giriyorlar sanmıştım. ama ders çalışmak için bir süredir izinliyim ve çokta güzel havalandırıyorum. evde sinekliğim var. ancak bunlar çok küçük, sineklikten rahatça geçerler.

kimyasallara karşı alerjim var. kendim alıp ilaç kullanamam. yada ilaçlanınca bir süre evimi de kullanamam.

üsteliik bu böcekciklere de alerjimde olabilir.

ne yapacağım ben ya....

Screenshot_2014-09-02-00-07-26.png bu çok büyütmüş halim. yoksa çok küçük

ben hamam böceğine benzettim ama inşallah değildir ya ondan kurtulması çok zor çünkü:( sanki hamam böceği yavruları gbi geldi

bu çok küçük hamam böceği yavrusunun şekli görünüyordur. bunun görünmüyor.telefon kamerasından çekip çok fazla büyüttüm

sadece iğne ucu kadar boyu.

antrede nemli birşey yok. copte durmaz. evimde çiçek yok. doğru düzgün halı da yok. antredelet sadece. diğer odalarda pek görmüyorum.

yaz geldimi ortadalar. Kışın yokladı. en üst kattayim. rutubetli ev de değil. havalanir.

eski evim rutubetliydi. o evden gelmiş olabilirler mi ki. geçen sene taşındım bu eve.

bizim evdede türlü türlü haşeratlar üstümde yürürken hissedilmiyor bile
kulağıma burnuma girse fark etmem bile
çok sinir bozucu

bu çok küçük hamam böceği yavrusunun şekli görünüyordur. bunun görünmüyor.telefon kamerasından çekip çok fazla büyüttüm

sadece iğne ucu kadar boyu.

antrede nemli birşey yok. copte durmaz. evimde çiçek yok. doğru düzgün halı da yok. antredelet sadece. diğer odalarda pek görmüyorum.
sadece antrede varsa duvarları sirkeli suyla silmenin faydası olur.

Kalorifer böcüğü sanırım bu.Resimde kendilerine benzettim.çok sıcak ve nemli bir yerde mi yaşıyorsunuz?
Bun böcekler birçok yere yuva yapmış olabilirler ve analarını bulup yok etmezseniz hızla çoğalırlar.
Ayrıca evi ilaçlatmaktan başka çareniz yok gibi.
Birde binada başka dairelerde de varsa herkesin evi ilaçlatması gerek.

sadece antrede varsa duvarları sirkeli suyla silmenin faydası olur.

sirke leke bırakır mı duvarda? duvar boyası dandikte. ya küçük bir yere denmek lazım.

bu arada yerleri sirkeli suyla sildiriyorum.

Son düzenleme:
Kalorifer böcüğü sanırım bu.Resimde kendilerine benzettim.çok sıcak ve nemli bir yerde mi yaşıyorsunuz?
Bun böcekler birçok yere yuva yapmış olabilirler ve analarını bulup yok etmezseniz hızla çoğalırlar.
Ayrıca evi ilaçlatmaktan başka çareniz yok gibi.
Birde binada başka dairelerde de varsa herkesin evi ilaçlatması gerek.

nemli bir yerde yaşamıyoruz. iç anadolu sayılır. tip olarak benziyor ama bu böcek çok küçük. iğne ucu kadar. minicik birşey. dikkatli bakmazsan sanki toz sanarsın. ama toz böceği gibi de değil.

sayı olarakta az. baydır görüyorum aslında. ama dün yağmur yağdıktan sonra romatizmaları mı azdı nedir daha çok gördüm. her günde orada olmuyorlar. mesela şimdi yok kalmamış. ama yakında gene görürüm.

nemli bir yerde yaşamıyoruz. iç anadolu sayılır. tip olarak benziyor ama bu böcek çok küçük. iğne ucu kadar. minicik birşey. dikkatli bakmazsan sanki toz sanarsın. ama toz böceği gibi de değil.

sayı olarakta az. baydır görüyorum aslında. ama dün yağmur yağdıktan sonra romatizmaları mı azdı nedir daha çok gördüm. her günde orada olmuyorlar. mesela şimdi yok kalmamış. ama yakında gene görürüm.

İşte nem oldu çıktılar.Eski taşındığın evden eşyalarla bile gelmiş olabilir.Netten baktım kalorifer böceğine benziyor ama daha yavrusu gibi

İşte nem oldu çıktılar.Eski taşındığın evden eşyalarla bile gelmiş olabilir.Netten baktım kalorifer böceğine benziyor ama daha yavrusu gibi

nem etki etmiştir. kalorifer böceği evlenmeden önceki evde vardı. büyüme evresi olmuyordu. direk kocaman kocaman geziyorlardı. onlar daha kötü.

evi ilaçlatırsak uzun süre giremem eve ya... sirkeyi deneteyim. kendim temizlik yapsabilsem tüm duvarları süpürtürüm. gelen kadına duvarları süpür deyince salla pati yapıyor.

ah ahh kendim temizlik yapabilseydim keşke...

üzülmeni istemem ama sirke bile fayda etmiyor bunlara.Parke aralarından,kapı aralarından çok çıkar bu böcekler.Anten mutfağa yakın mı?

üzülmeni istemem ama sirke bile fayda etmiyor bunlara.Parke aralarından,kapı aralarından çok çıkar bu böcekler.Anten mutfağa yakın mı?

yakın malesef. geçen sene yazında vardı ve o duvardalardi. halen sadece o duvarda görüyorum.

süpürgem temizlik robotu. bir çoğunu çeker. aslında bende kabahat. temizliği çok sık yaptirmam gerek. 2 haftada bir yetmiyor.

yanlış anlamayın. dip köşe için. yoksa arada temizliği kendim yapıyorum. pis değilim yani:KK53:

Evinizde duvar kagıdı ise
gazete vb. kagıt ürünlerini toplu bir yerde tutuyorsanız,
etrafa kagıttan üretilmiş ürünleri kullanıyorsanız,
bu durum olabiliyor...

Çözüm:Elektronik böçek kovucu veya ilaçlama

Back
X