• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hürriyet'in hakaret dolu Ahmet Kaya haberi

cimcimegfb

Nami deger #cimcimegfb
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
18.040
40.747
798
Hürriyet'in hakaret dolu Ahmet Kaya haberi
Yıllardır önce atılan 'Vay şerefsiz' manşeti hafızalardayken Hürriyet Ahmet Kaya'ya doğum gününde de hakaret etti.
Ahmet Kaya'nın Türkiye'yi terk edip yurt dışında sürgün hayatı yaşamaya başlamasında payı olanlar bugün bile hakaret etmekten geri durmuyor.

"KARMA EVLİLİĞİN ÜRÜNÜ" DEDİLER
Ertuğrul Özkök'ün genel yayın yönetmeni olduğu yıllarda Ahmet Kaya için "Vay şerefsiz" manşetini atan Hürriyet, bugün de Ahmet Kaya'nın 58. doğum gününde "Karma bir evliliğin ürünüydü" ifadesini kullandı.

ahmet-kaya_5066.jpg

HABERİ DÜZELTTİLER
Hürriyet, Ahmet Kaya hakkındaki tepki çekin 'karma' ifadesinin ardından haber içeriğini düzeltmek zorunda kaldı.

kaya_1759.jpg

YILLARCA KONUŞULAN "VAY ŞEREFSİZ" MANŞETİ
Hürriyet, Ertuğurl Özkök'ün genel yayın yönetmeni olduğu yıllarda, çatal bıçak fırlatıldıktan sonra ülkeyi terk etmek zorunda kalan Ahmet Kaya için "Vay şerefsiz" manşetini atmıştı.

vay-serefsiz-manseti_3116.jpg

http://m.ensonhaber.com/haber.php?id=384182

Herkes kendine yakışanı yapıyor.

Onu bunu bilmem, bu adamın şarkıları mükemmel. Müziğiyle ilgileniyorum ve müziğin evrenselliğini savunuyorum.

Kendisine sorulmuş yıllar önce, gerçekten de arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım dediniz mi diye. O da 'ben öyle bi'şey söylemedim, birkaç şerefsiz yüzünden ülkemde arabama binemedim' dedim demişti, kelimesi kelimesine olmayabilir ama hatırladığım kadarıyla böyle bişey söylemişti. O zamanlar basın çok çok sertmiş. Adamın sanatı başka düşünceleri başka ama yurtdışında verdiği konserde vallahi biz apo'yu özledik demesi... Yorumsuz yani bunu herkes biliyor. Youtube'da Uçurtmam tellere takıldı mıydı neydi adı bi belgesel var orada izleyebilirsiniz.

Ayip olmus . Karma evlilik urunu ne alaka . Benm babam kurt annem melez. Bende melezim o zmn bende mi karma evlilikten olmayim .
Bence karma evlilik diyerek alttan alttan piç demeye getirmişler.
Ben öyle anladım yani.

Ki hiç sevmem bu vatan haini ş.......
Apo'yu özleyen adamın haysiyetinden şüphe ederim.

bazı şarkılarını çok severim siyasi görüşünden dolayı sevmediğim birisidir.

habere gelince her ne olursa olsun böyle aileye laf edilmesi hoş değil.

Kendisine sorulmuş yıllar önce, gerçekten de arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım dediniz mi diye. O da 'ben öyle bi'şey söylemedim, birkaç şerefsiz yüzünden ülkemde arabama binemedim' dedim demişti, kelimesi kelimesine olmayabilir ama hatırladığım kadarıyla böyle bişey söylemişti. O zamanlar basın çok çok sertmiş. Adamın sanatı başka düşünceleri başka ama yurtdışında verdiği konserde vallahi biz apo'yu özledik demesi... Yorumsuz yani bunu herkes biliyor. Youtube'da Uçurtmam tellere takıldı mıydı neydi adı bi belgesel var orada izleyebilirsiniz.
Ahmet Kaya senelerce yasaklı bir şarkıcı oldu, çıkardığı kasetler toplatıldı, el altından gizlice dinlenirdi.
Sanatı derseniz evet Şarkıları güzeldi, hiçbir ideolojiye yakın değilseniz, devlete baş kaldırmaya niyetiniz yoksa dahi şarkılarındaki duygusallık için bile dinleniyordu, ta ki İmralı'dakine olan özlemini dile getirene kadar.

Yine de Hürriyet artık yaşamayan, ölmüş birinin ardından karma Evliliğin ürünüydü dememeliydi, hepimiz karma evlilik ürünüyüz o zaman, ki karma evlilik neyse artık.

Ahmet Kaya senelerce yasaklı bir şarkıcı oldu, çıkardığı kasetler toplatıldı, el altından gizlice dinlenirdi.
Sanatı derseniz evet Şarkıları güzeldi, hiçbir ideolojiye yakın değilseniz, devlete baş kaldırmaya niyetiniz yoksa dahi şarkılarındaki duygusallık için bile dinleniyordu, ta ki İmralı'dakine olan özlemini dile getirene kadar.

Yine de Hürriyet artık yaşamayan, ölmüş birinin ardından karma Evliliğin ürünüydü dememeliydi, hepimiz karma evlilik ürünüyüz o zaman, ki karma evlilik neyse artık.
Katılıyorum. Adam öleli kaç sene olmuş, söylenmemeli yani. Ayrıca o yıllarda atılan başlıklar da çok ağır hakaretler ve ithamlar içeriyor, yanlış hatırlamıyorsam başka gazeteler de o zamanlar vay şerefsiz tarzında hakaret ve ağır laflar içeren manşetler atıyordu. Tamam çok tepki topladı Ahmet Kaya ama yine de direkt olarak hakaret dolu manşetler, haberler falan yani hiç ceza almadı mı acaba o gazeteler? Ahmet Kaya veya X kişisi, farketmez yani bişey oluyor ve gazete o kişi hakkında hakaret içerikli manşetler atıyor.

Geçenlerde yurttaki kızlarla Ahmet Kaya konusu açıldı, tabi konu vallahi biz apoyu özledik olayına geldi. Dedim bu adam sahnede bunu söylemiş birisi. İçlerinden ikisi kalktı bana ne dedi biliyor musunuz? 'ne var söylemişse, ne kötülük var bunda?'
Şimdi barış diyorlar, kardeşlik diyorlar da barış ve kardeşlik bunun neresinde?

Back