Soma faciası patlak verdiğinde onlarla ve gönüllü avukatlarıyla bir araya geldim. Üzerine basa basa söyledikleri şey “Lütfen kimse şu an için para yardımı yapmasın. Mahkemeler daha sonra bu paraları ailelerin hakkı olan tazminatlardan kesmeye çalışıyor” oldu. Bunun üzerine onlardan aldığım bilgileri Sosyal Hürriyet’te ve diğer sosyal ağlarda paylaştım.
herşey devltetten gelsin , herşey devletten gelsin demek biz vergimizi veriyoruz zaten deyip vicdanımızı susturmak onda ucu alınmaz duyarsızlıklara sebep olabilir. Türk insanını diğer milletlerden ayıran en büyük haslet yardımseverlik, paylaşma hasleti. Aile kurumumzu çok şükür hala sarsılmadığı için bizde bireysellikten kaynaklı bencillik tam olarak yerleşmedi. bireyselleşen insan toplum ve toplumsal sağduyudan izole oldukça bencilleşip kabuğuna çekiliyor ve sadece kendi ihtiyaçlarına binaen iletişime geçiyor. bu da şartlı ve çift yönlü bir iletişim. verirse veririm, vermezsse vermem. alacağımı bilirsem veririm gibi. Ancak aile içinde gelişen şartsız ve koşulsuz yardımlaşma bunun bir nebzede olsa önüne geçiyor. maalesef gittikçe küçülen aileler, yaşlı ebeveynlerin de yalnızlığa mahkum edilmesi yukarda söylediklerim için ters yönde etki yapıyor.
yazarın bahsettiği şey ise tamamen politik kaygıların dışa vurumu. devletin ekmeğine yağ sürecek yardım etmeyin demek bence büyük vicdansılzık. yardım ne zamandan beri kriterlere bağlanmış. savaşta bile düşman askerini sırtlanıp giden askerin aklına gelemyen şey yazarımızn aklına gelmiş. maşallah. bu hükümet düşmandan beter o zaman. kaldı ki burada yapılan yardımlar tıpkı bizim forumuzda olduğu gibi tek tek olmak yerine topluca yapılarak , insanların eline üç beş kuruş kıstırmamak onları utandırmamak,rencide etmemek, dilenci konuma düşürmemek için ince bir düşünce süzgecinden geçirilerek ulaştırılacaktır.
son olarak, ne olur çizmemizi çıkaralım bu yardım kurumu kirlenmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?