• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hürrem tükendi.

NickimTam13Harf

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
10.610
6.977
248
Meryem Uzerli'nin 'Tükenmişlik Sendromu' yüzünden dizi çekimlerini bırakıp Almanya'ya gitmesi ortalığı karıştırdı.

Türkiye Meryem Uzerli'nin (Hürrem) yakalandığı 'tükenmişlik sendromunu' konuşuyor... Peki nedir bu tükenmişlik sendromu? Nasıl ortaya çıkar, nasıl tedavi edilir?

Vücutta aşırı yorgunluk hissi ve mutsuzluk gibi belirtilerle kendini gösteren bu sağlık sorunu, kişinin iş hayatında olduğu kadar, aile ve eş ile olan ilişkilerinde de çeşitli sıkıntılar yaşamasına neden oluyor.

Emsey Hospital’dan Psikiyatr Uzm. Dr. Orhan Karaca, Tükenmişlik Sendromu ile ilgili bilgi verdi.

TÜKENMİŞLİK SENDROMU NEDİR?

Tükenmişlik Sendromu; iş hayatında aşırı yorgunluk, kronik zorlanma, monotonluk, yeteri kadar istirahat etmeme ve kişinin gösterdiği efora karşı beklediği verimi alamayışı sonrasında ortaya çıkar. Halsizlik, yorgunluk, motivasyon kaybı, isteksizlik, çaresizlik duygusu, tahammülsüzlük, sinirlilik, uyku ve iştah bozukluğu, vücut ağrıları gibi belirtiler sıklıkla görülür. Kişide tükenmişlik hissi yaratan bu durum; iş yaşamı ve kendi ruh sağlığı kadar, sosyal yaşam ve aile hayatı üzerine de olumsuz etki eder. Belli bir meslek grubunun hastalığı değildir, her meslek grubunda görülebilir.

İş hayatında aşırı rekabetçi ortamın, kişilerin paylaşımlarının ve birbirlerine olan güvenlerinin az olması, adaletsizliğin var olduğu düşüncesi bu sağlık sorununa ortam hazırlar. Kişi yoğun motivasyon ve enerjiyle başladığı bir işte emeğinin karşılığını alamadığını düşündüğünde, tükenme hissi kendini göstermeye başlar. Kişinin, daha çok enerji harcayarak çok büyük değişimler sağlayacağını düşünmesi üzerindeki baskıyı artırır. Kişinin özel yaşamında ve sosyal hayatında, kendini rahatlatacak sosyal aktivite ve etkinliklere yer vermemesi, enerjisinin hızla düşmesine neden olur.

sülümanın hürremi bile tükendiyse ben kendimi boğmak istiyorum o zaman :27:

biz yoğuz aslında yoğuz :ssz:

daha neler çekecek o dizide emeği geçenler...ALLAH büyük..Dünyanın önünde diz çöktüğü koskoca Osmanlı' yı, kahramanlıklarla dolu tarihimizi karalamak bile kolay değil..TÜKENİR ler böyle..

Hürrem günde 10 saat çalıp haftalık 35 bin alıyor biz günde 12 saat çalışıp haftalık 350 tl alırsak anca alıyoruz.Adaletin bu mu dünya.O tükendiyse biz eksideyiz,çukuruz,çukurun dibiyiz

ayda 140bin lira parayla tükeniyorsan hiç üzülesim gelmedi

darısı basımıza kızlar

biz de tükenelim

Allah az verip aratmasın, çok verip azdırmasın meleğim.

Zenginlerin haline bir bak? Ya uyuşturucu var, ya da erkekler nonoş olmuş. Maddi anlamda herşeye sahip olunca rotaları şaşıyorlar. Hürrem de varlıktan ve güzelliğinden bunalmış olmalı ki, tükenmiş artık. :)

benim o kadar param, o kadar şaşalı hayatım olsa vallahi ben de tükenirdim
hiç gerek yok..bu günümüze şükür

Allah az verip aratmasın, çok verip azdırmasın meleğim.

Zenginlerin haline bir bak? Ya uyuşturucu var, ya da erkekler nonoş olmuş. Maddi anlamda herşeye sahip olunca rotaları şaşıyorlar. Hürrem de varlıktan ve güzelliğinden bunalmış olmalı ki, tükenmiş artık. :)

Kesinlikle cnm
Guzellik zenginlik saglik hepsi var
Sadece simariklik baska aciklamasi olmuyor
Bir koc ailesi gibi kokten zengin olmayinca buldumcuk delisi oluyorlar
Severdim meryem uzerliyi
Tum fikrim degisti
Simarik ve dert sandiklari dertcikleri ile bas edemeyenlere saygim pek yok

Üniversite mezunları işsizlikten tükenir.

Meryem Uzerli de oynadığı diziden bölüm başına 35 bin TL alıp yine tükenir.

Vay benim güzel ülkem...

Back