Hürrem mi Mahidevran mı :(

Evet, muhtemelen evlere şenlik görümcem akşam eve gittiklerinde günlük dolduruşunu yapmış.
Bu kıyasın pat diye patlaması bana da bunu düşündürdü :KK43:
Cevabınız için teşekkür ederim..

kk daki en büyük handikap bu bence, o doldurdu bu fiştekledi. ..adam kaç yaşında kendi muhakeme yeteneği yok mu, anneM babam ablam abim ya da x şunu diyo ama bende de bir beyin var e karşımdaki insanı da tanıyorum diyemiyo mu, bu kadar dolduruşa geliyorsa sen de getir don lastiği gibi öteye beriye sünmektir zaten kendi aklının efendisi olmayanların kaderi

Geri adim atma derim. Nisanlin ailesinin doldurusuna cok gelen ana kuzusu hala. Sultan suleyman olamaz bu sartlarda. Geri adim atarsa bekle atsin. Senin kiymetini bilmeyecek biri ile yuva kurma derim. Hep 4. Sirada olacaksin evliliginde de. Ilk siralarda degil cunku annesi ve kardesleri var.

Gorumcenin de isi gucu yok. Cani sikildikca sizin evliligi elestirip ortaligi karistirir.

Su hareketi cok begendim. Gitmen ve en pahali magazalardan alisveris yaparak kendini sakinlestirmeye calisman. Tabi nisanlina zarar olmus ama olsun.

Ana kuzusu ile zor. Cok politik olacaksin. Bu evliligi istiyorsan. Hep ailesini cok sevdigini soyleyip alttan alta oyacaksin. Ama bu da zor. Insan boyle seylerle ugrasirken benliginden cikiyor . allah yardimcin olsun. Insallah orta yolu bulur mutlu olursunyz.

Ya hangi zihniyet eş ile anne ablayı kıyaslayabilir. İkisinin de yeri sevgisi okadar çooook farklı ki. Ama nişanlınız bunun farkında bile değil. Evlenince siz çekirdek aile olacaksınız. Onların evin dışında olması gerekir. Görünen o ki öyle olmayacak.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim kayınvaliden ve görümcen çok tehlikeli. Saman altından su yürütmeye çalışıyorlar. Hem o kadar Israr et gel diye. Sonrada sana yalan söyletmeye çalışıyorlar.
Yol yakınken iyi düşünün. Ne düşünüyorsanız ne hissediyorsanız net olun ve bunu dile getirin. Hem nişanlınıza hem de ailesine

Evet cidden çok tehlikeliler,
Üstelik iki görümcem de evli. Ama kocaları yok gibi davranıyorlar.
Benimki durumların farkında değil, aileyiz şöyleyiz böyleyiz diye kendini paralar. Ne emeğini esirger, ne parasını ..
Ailem ile ilgili endişelerim var, yoksa aslında aynı şeyi düşünüyoruz :KK43:

Eğer konuşmanız bu şekilde ilerlediyse nişanlınız da bir şeyler sezmiş ya da aile arasında bazı şeyler konuşulmuş ki hemen "aile zor bulunur eş kolay" diyivermiş. Mantıklı bir insan ciddi bir tartışma olmadıkça bunu söylemez.
Kesinlikle çok doğru bir tespit olduğunu düşünüyorum. Anlattığınız kaynana ve görümce standart, gelinlerin yakındığı cinsten. Muhakkak evlilik öncesi nişanlınıza ''asıl olan biziz'' mesajı verilerek, ailenin ''el kızı''ndan önce geldiğini aşılayarak olabildiğine sindirme çalışmaları içindeler. Ve bu çalışmalar nişanlınız üzerinde gayet başarılı olmuş.
Eşimin bana olan düşkünlüğü ve benim için yaptığı şeyleri gören kaynana ve görümcemin ağzından düşmeyen o ''el kızına mı? el kızına varda bize yok mu?'' lar sonucunda ölümüne tripler... İyi ki başka şehirdeyiz. Yoksa inanın çekilmiyor. Hele ki aynı yerde yaşayacağınızı söylüyorsunuz. Size acizane tavsiyem; değil aynı apartman aynı ilçede bile oturmayın... arkanızı döndüğünüz anda fitne fesat eksik olmayacaktır.

size böyle bir cümleyi kuran adamı nasıl affedeceksiniz nasıl yutacaksınız bu söylediklerini
ailem herşeyim sen hiçbir şeysin dedi adam resmen size yaaa
Ben de konuyu okuduğumdan beri bunu düşünüyorum. Ben hazmedemezdim, büyük konuşmayayım ama bir daha yüzüne bakmazdım sanırım.

Hürrem'i Mahidevran'ı niye kattınız buraya? Kendinizi Mahidevran sanıyorsanız yanılıyorsunuz. :)
Onu bunu bilmem ama nişanlın Kanuni olmadığını bilse iyi eder.
Fazla dolduruşa gelmiş bir ana kuzusu repliği bu, paşa keyfi bilir bence. Yok illa evleneceksen burnu sürtsün derim.

Cevabınız için teşekkür ederim :)

kk daki en büyük handikap bu bence, o doldurdu bu fiştekledi. ..adam kaç yaşında kendi muhakeme yeteneği yok mu, anneM babam ablam abim ya da x şunu diyo ama bende de bir beyin var e karşımdaki insanı da tanıyorum diyemiyo mu, bu kadar dolduruşa geliyorsa sen de getir don lastiği gibi öteye beriye sünmektir zaten kendi aklının efendisi olmayanların kaderi
Çok doğru bi tespit:KK9: adam evlenecek yaşa gelmiş hala başkalarının ağzıyla konuşuyor.karakterli adam dolduruşa gelmez bence.kendi eğrisiyle doğrusuyla düşünür.beni de nişanlıyken kendi annem sürekli fiştekliyordu(bu kelime de çok güldürüyor beni :rolleyes:) ama ben hı hıı öyledir deyip geçiyordum

Adam daha söyleyeceklerini dinlemeden annemi ablamı seçerim demiş.yerinde olsam bu kadar peşin hükümlü ve ailesinin eteğinde biriyle devam etmezdim.bunu bilerek evlenirsen her zaman onların gölgesinde kalmaya da mecbur olacaksın adam peşinen söylemiş.olaylara geniş bak ve kendini düşün.beyefendinin dediği gibi koca her daim bulunur.mühim olan hayat yoldaşı bulmak

:KK43: Teşekkür ederim ..

size böyle bir cümleyi kuran adamı nasıl affedeceksiniz nasıl yutacaksınız bu söylediklerini
ailem herşeyim sen hiçbir şeysin dedi adam resmen size yaaa

Evet, bu yüzden bitti dedim.
Aileme haber verdim, sen de paylaş herkes yoluna dedim .. :KK43:

Mahidevran da Kösem de Hürrem de köleydi, sen İskit Kraliçesi Tomris Hatun ol, herkes yerini bilsin.
Teşekkürler :KK48:

cok aklı başında birine benzıosunuz. ne hürrem ol ne de mahidevran. kendiniz oldunuz bu olayda ve hep öle kal. doğru karar almışın bence. hayırlısı olsun!

Kesinlikle çok doğru bir tespit olduğunu düşünüyorum. Anlattığınız kaynana ve görümce standart, gelinlerin yakındığı cinsten. Muhakkak evlilik öncesi nişanlınıza ''asıl olan biziz'' mesajı verilerek, ailenin ''el kızı''ndan önce geldiğini aşılayarak olabildiğine sindirme çalışmaları içindeler. Ve bu çalışmalar nişanlınız üzerinde gayet başarılı olmuş.
Eşimin bana olan düşkünlüğü ve benim için yaptığı şeyleri gören kaynana ve görümcemin ağzından düşmeyen o ''el kızına mı? el kızına varda bize yok mu?'' lar sonucunda ölümüne tripler... İyi ki başka şehirdeyiz. Yoksa inanın çekilmiyor. Hele ki aynı yerde yaşayacağınızı söylüyorsunuz. Size acizane tavsiyem; değil aynı apartman aynı ilçede bile oturmayın... arkanızı döndüğünüz anda fitne fesat eksik olmayacaktır.

Bu durumlara direkt maruz kaldığınızda siz nasıl mücadele ettiniz?

cok aklı başında birine benzıosunuz. ne hürrem ol ne de mahidevran. kendiniz oldunuz bu olayda ve hep öle kal. doğru karar almışın bence. hayırlısı olsun!

Çok teşekkür ederim,
Çok naziksiniz. En azından güzel bir cümle ile tebessüm ettim

X