Hürrem mi Mahidevran mı :(

Tarihe gömülmüş dalavereci hiçbir kadın olma. Kendin ol. Nasıl mutlu olacaksan öyle ol. Yalnız atacağın her adım öncesi nişanlının yukarıdaki cümlelerini hatırla. Sevdiği kadından vazgeçmek, yerine hemen yenisini bulmak bu kadar kolay olmamalı bence.

Evet haklısınız, üstelik bu cümleyi ortada bir kıyas yokken söyledi.
Cevabınız için teşekkür ediyorum ..

Pozitifi oyna diyorsunuz yani :)
Ama işte biz zamane kızları sabredimiyoruz öyle eskiler gibi. :KK48: Yani okumuşsun, paranı kazanıyorsun. Kimseye tenezzül etmiyorsun. Sırf eşinin ailesi diye hatalı olduklarında susmak mı çözüm ..

Ben susmuyorum benim idolüm direk kleopatra:21:

O diziye bakmiyodum :).
Ama her ne yaptiysan dogru yapmissin.
Secim yapildi. Kapanmis konu.
Onlari secti, haydi selametle ona.

Ben izlerdim :)
Ama ne yazıkki taktik alacak kadar dikkatli izlememişim :KK70:
Şaka bir yana, cevabınız için teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Stratejiler iş hayatında olur özel yaşamda sadece kendiniz ve doğallığınız olsun .Boşverin hürremi mahidevranı .Onlar kim?

woowww..... en sevmediğim erkek tipi tek oğlan her zaman zordur canım o nedenle bu gibi olaylara baştan hazırlıklı gir. Hem de nişanlın çok fena halde onlara düşkün bu aranızda mütemadiyen sorun olacaktır. Tavsiyem kendini ezdirmemeyi becerebileceğini düşünüyorsan devamm et yok ben bunların karşısında bir adım geride dururum dersem de mahidevrancılığa devam edersin yazık edersin kendine.

ben olsam hiç biri olmam yol veriridim bu adama canım kusura bakma ama şimdiden tercih hakkım olsa ailemi tercih ederim demiş :KK12:eş bulunur aile bulunmazmış doğru ama eş ile aileyide ayırmayı bilecek bir erkek evlenince daha düşkün olacak onlara nereye kadar idare edeceksin :KK43:

Bu mevzu da içimde ayrıcı kanser oldu zaten :KK43:
Cevabınız için teşekkür ederim.

woowww..... en sevmediğim erkek tipi tek oğlan her zaman zordur canım o nedenle bu gibi olaylara baştan hazırlıklı gir. Hem de nişanlın çok fena halde onlara düşkün bu aranızda mütemadiyen sorun olacaktır. Tavsiyem kendini ezdirmemeyi becerebileceğini düşünüyorsan devamm et yok ben bunların karşısında bir adım geride dururum dersem de mahidevrancılığa devam edersin yazık edersin kendine.

Tüm bunlara rağmen, alışkanlık mı sevgi mi bilmiyorum ama vazgeçemiyorum da :KK43:
Cevabın için teşekkür edyiorum canım ..

Eğer konuşmanız bu şekilde ilerlediyse nişanlınız da bir şeyler sezmiş ya da aile arasında bazı şeyler konuşulmuş ki hemen "aile zor bulunur eş kolay" diyivermiş. Mantıklı bir insan ciddi bir tartışma olmadıkça bunu söylemez.

Evet, muhtemelen evlere şenlik görümcem akşam eve gittiklerinde günlük dolduruşunu yapmış.
Bu kıyasın pat diye patlaması bana da bunu düşündürdü :KK43:
Cevabınız için teşekkür ederim..

Ortada hiçbir şey yokmuş bu cümleyi kurmuş. Sanki bekliyormuş bişi olsa da söylesem bu cümleyi diye. Çok ilginç ya. Bence kendiniz olun. Şimdi bir insan eşi ile ailesini ayırabilmeli ikisinin farklı olduğunu anlayabilmeli
Şahsen önümde sürekli benden değerli olduklarını bildiğim 3 kadın olsun istemezdim. Ömrüm boyu farkında olarak veya olmadan bir savaş halinde de olmak istemezdim. Ben kendimi sever kendime değer veririm.

Ya hangi zihniyet eş ile anne ablayı kıyaslayabilir. İkisinin de yeri sevgisi okadar çooook farklı ki. Ama nişanlınız bunun farkında bile değil. Evlenince siz çekirdek aile olacaksınız. Onların evin dışında olması gerekir. Görünen o ki öyle olmayacak.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim kayınvaliden ve görümcen çok tehlikeli. Saman altından su yürütmeye çalışıyorlar. Hem o kadar Israr et gel diye. Sonrada sana yalan söyletmeye çalışıyorlar.
Yol yakınken iyi düşünün. Ne düşünüyorsanız ne hissediyorsanız net olun ve bunu dile getirin. Hem nişanlınıza hem de ailesine

Mahidevran olarak en iyisini yapmissiniz.Nisanlinizin yaptigi cok yanlis neyse ki erken gormussunuz ilerde daha kotu seyler olabilirmia

Arkadaşlar Merhaba,
Evet biraz ilginç bir başlık oldu ama dün bi arkadaş burada Hürrem olmayı tavsiye ediyordu. Oradan geldi aklıma. :KK48:

Öncelikle eski konumdan bilen arkadaşlar vardır, 1 ay sonra düğünüm var ama eş adayım, ben, iki ablası, ve annesi yani toplamda 5 kişilik bir ilişkimiz var. Son zamanlarda bu konudaki rahatsızlığımı dile getirmeye başladım, söyleyince işler daha kötü oluyor. Söylemezsem de içimde biriktir biriktir kendimi yıpratıyorum. Hatta az önce yüzük attım galiba :KK57:

Özet olarak arkadaşlar, nişanlım gerginliği sevmeyen, hatta aşırı rahat bir insan. Ve ailesi onun için vazgeçilmezi. Tamam herkesin ailesi yeganedir ama bu herkesin her konuda mükemmel olduğu anlamına gelmez. Üstelik bir görümcem var aman Allahım, evlere şenlik. Herşeyi bildiğini zanneden cahil ve bilmiş tiplerden. Evlendikten sonra aynı binada yaşayacağımızı da düşününce aklımı kaçıracak gibi oluyorum.

Ben onlarla ilgili en ufacık bir şikayet etsem, yahut derdimi anlatacak olsam benimki hemen onları savunmaya kalkıyor. Üstelik sürekli şikayet eden biri de değilim, hatta çok da sabırlı ve uyumluyum.

Örneğin akşam şöyle oldu. Ben iftar için bi şirkete yemeğe davetliydim. Oradan çıkınca nişanlım aradı, "Biz X Avm'ye gitcez annem ve ablamlarla diye. İstersen sen de gel bayram için bişiler bakarız." Ben de dedim ki 'Hayatım çok yorgunum, cumartesi bakalım. Zaten o kadar kişiyle alışveriş yaparken ben rahat olamam.' Sağolsun anlayışlıdır, tamam sevgilim dedi kapattık.

Aradan 10 dk geçti, Kv aradı. 'Gelmiycem demişsin ama hadi gel kızım ben bekliyorum. Hem sana bayramlık alalım' diye. Ben de ısrarla gitmek istemiyorum, ne dediysem yok ikna olmuyor. Bi de düşünsenize benim bayramlığımdan kime ne ya, gidersem nişanlımla giderim. Yoksa kimseye düşmez benim ne giyeceğim. Tabi asıl beni geren mevzu ise, arkadan birisi bişiler söylüyor, Kv de onun söylediklerini söylüyor bana. Arkadaki ses 'O beğenemez zaten' filan diyor. :KK57: Ben şok. O sesin sahibi de muhtemelen görümce, kendisi ile giyim tarzlarımız çok farklı. Öyle olunca hanımefendi beni beğenmiyor. Yani şöyle pullu, mor kadifeler filan giysem ancak o zaman yakıştırır. Ki ben iyi bir şirkette iyi bir konumda çalışıyorum, yani giyinmeyi bilecek kadar kültüre sahibim çok şükür. Neyse biz telefonu kapattık, 2 dk sonra tekrar telefon çaldı, yine Kv arıyor. Diyor ki "Ama seni aradığımızı X'e (yani nişanlıma) söyleme, kendi kendine gelmiş gibi olsun, hatta şimdi hemen mesaj at. Fikrimi değiştirdim geliyorum de" :KK57: Moralim yerde, tavır da yapıyorum anlasın diye ama arkadaki ses benden baskın geliyor kadına. Annedir dedim yine kırmadım gittim ama tabi enerjim düşük. Neyse ben hep pahalı mağazalara girdim çıktım, ne gördüysem aldım. Madem bana emrivaki yapılıyor, emrivaki öyle olmaz böyle olur diye. (Parayı nişanlım ödüyor)

Tabi yine de hırsım geçmedi, sabah benimkini aradım. İftardan sonra konuşalım mı diye. Benimki de tabi durumu akşam farketti biraz. Kötü bişi var dedi. Ben de "Artık Polyannayı oynamıycam, sen benim eşim olacaksan biz seninle birşeyler paylaşabilmeliyiz. Bizim bir mahremimiz yok, sırf gidip karşı tarafa anlatıyorsun diye ben bazı şeyleri içimde biriktiyorum" dedim. (Ailesi ile ilgili olarak ne söylersem bi ara gider onlara anlatırdı. Hatta bizim kısmen bizim özelimizi de anlatırdı. Şimdi yapmıyor ama yine de ben güvenemiyorum)

Benimki ne dese iyi? "Annem veya ablalarımdan rahatsızsan, kusura bakma. Bi tercih yapmam gerekirse onları seçerim. Aile bulmak zor, eş bulmak kolay." Ve sonrasında olay koptu, ben de ailesi ile mutluluklar diledim. :KK57:

Yani durum şu ki arkadaşlar, ben Hürrem gibi pozitifi mi oynamalıydım, yoksa Mahidevran gibi derdimi anlatmaya çalışmam doğur muydu? Bi de kendi annem olsa yine müdahale ettirmezdim bu kadar, kendi anneme bazen gösteremediğim toloreyi eş adayımın annesine göstermek zorunda mıyım? Yani varsa bir şikayetimiz dahi susacak mıyız?

Bir hayli uzun oldu, hakkınızı helal edin ..
Hürrem'i Mahidevran'ı niye kattınız buraya? Kendinizi Mahidevran sanıyorsanız yanılıyorsunuz. :)
Onu bunu bilmem ama nişanlın Kanuni olmadığını bilse iyi eder.
Fazla dolduruşa gelmiş bir ana kuzusu repliği bu, paşa keyfi bilir bence. Yok illa evleneceksen burnu sürtsün derim.

Adam daha söyleyeceklerini dinlemeden annemi ablamı seçerim demiş.yerinde olsam bu kadar peşin hükümlü ve ailesinin eteğinde biriyle devam etmezdim.bunu bilerek evlenirsen her zaman onların gölgesinde kalmaya da mecbur olacaksın adam peşinen söylemiş.olaylara geniş bak ve kendini düşün.beyefendinin dediği gibi koca her daim bulunur.mühim olan hayat yoldaşı bulmak

Ortada hiçbir şey yokmuş bu cümleyi kurmuş. Sanki bekliyormuş bişi olsa da söylesem bu cümleyi diye. Çok ilginç ya. Bence kendiniz olun. Şimdi bir insan eşi ile ailesini ayırabilmeli ikisinin farklı olduğunu anlayabilmeli
Şahsen önümde sürekli benden değerli olduklarını bildiğim 3 kadın olsun istemezdim. Ömrüm boyu farkında olarak veya olmadan bir savaş halinde de olmak istemezdim. Ben kendimi sever kendime değer veririm.

Çok haklısınız, ne diyeceğimi bilemiyorum :KK43:
Cevabınız için teşekkür ediyorum ..

Bu erkekler sapla samani karistiriyor anne abla ayridir eş ayridir. Bunlar birbirine rakip biri yerine digeri tercih edilecek insanlar degillerdir. Cunku kulvarlar farkli. bir insan annesiniyle olan sevgisi muhabbeti farklidir karisiyla olan cok farklidir ama goruyorum ki nisanliniz bu ayrimi yapamayip herksi bir kefeye koymus. Siz gayet guzel konusmussunuz. Tabiki ozelinizi gidip onlara anlatmamasi lazim. Nisanlinizin tepkisi cok yersiz. Bundan sonra izleyeceginiz yolda tamamen size kalmis.

X