Huriye.Nuriye.Duriye 75-80 yaşlarında çok eski 3 arkadaştır.Bir gün Huriye Nuriyeye telefon eder ve birlikte Duriye'ye giderler biraz muhabbetden sonra Duriye kahve yapar ve içerler.
Biraz sonra Duriye yine:
-Ay kusura ...bakmayın unuttum.size birer kahve yapayımda içelim der.Huriye ve Nuriye bir şey demezler içerler.Aradan biraz zaman geçer.
-Duriye yine:
-Size bir kahve bile yapmadım.Hemen yapayımda
içelim der ve yapar getirir.Bizimkilerde yine itraz yok.Akşama doğru Huriye ve Nuriye kalkarlar,yoka düşerler yolda bastonları ile yavaş yavaş yürürken aralarında şu konuşma geçer:
Huriye:
-Kız Nuriye,gördünmü Duriye'yi!!! Ne kadar pinti olmuş bize bir kahve bile ikram etmedi.
Nuriye:
-Kızzz Duriyeyi ne zaman gördün???
bı tane de ben anlatayım
delılerı ucaga bındırmısler bır sehırden otekıne nakledıyorlarmıs.ama o kadar cok gurultu yapıyolarmıs kı pilot sonunda dayanamayıp ucagı yardımcı pilota devretmıs ve ıcerıye gecıp bakmıs kı bır de ne gorsun hepsı bagırıp cagırıyor en ondekı delı ıse sessızce onları seyredıyormus sormus pılot sen neden sessızsın dıye ben onların oğretmenıyım onlar sımdı teneffuste demıs neyse pilot yerıne gecmıs sesler kesılmıs bırden
pilot sevınmıs bu duruma ama saatlerce ses cıkmayınca tekrar gıdıp bakmıs kı ucagın cıkıs kapısı acık sadece ondekı delı kalmıs ucakta sormus dıgerlerı nerde dıye delı ders bıttı hepsını evlerıne yolladım demiş