Hümanist vs Eli maşalı öğretmen modeli

cookieee

Hatasız kul, bugsız oyun olmaz. ^^
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2014
105
44
Öğretmen adayıyım. Sizler de bilirsinizki eski geleneksel ezberci sıkıcı öğretmen anlayışını yıkıp yapılandırmacı odaklı ders işleyen hümanist bir öğretmen nesili yetiştirilmek isteniyor. Ama duyduğuma göre mesleğe başladıktan sonra hümanizmden geleneksel modele geçiş oluyormuş. Siz kendinizi nasıl görüyorsunuz? Tecrübelerinizi yazar mısınız

Öğretmen adayıyım. Sizler de bilirsinizki eski geleneksel ezberci sıkıcı öğretmen anlayışını yıkıp yapılandırmacı odaklı ders işleyen hümanist bir öğretmen nesili yetiştirilmek isteniyor. Ama duyduğuma göre mesleğe başladıktan sonra hümanizmden geleneksel modele geçiş oluyormuş. Siz kendinizi nasıl görüyorsunuz? Tecrübelerinizi yazar mısınız
Merhaba. Ben meslekte çok yeniyim. Birinci yılımı yeni tamamladım. Mesleğe eğitilirken bizde diğer öğretmen adayları gibi geleneksel kötü, yapılandırmacı iyi şeklinde yetiştirildik. Teoride her şey kusursuz işliyordu. Ancak gerçek sınıf ortamında anlıyorsun işlerin çokta öyle ilerlemediğini. Derslerimiz biraz ütopik bir sınıf ortamı hayal ederek işlenmiş gibi. Gerçekte öyle değil, binbir çeşit öğrenci var. Elbette yapılandırmacı ve yenilikçi olmak, dersleri bu şekilde işlemek çok güzel. Ancak gelenekselliğin de korunması gereken yanları olduğuna inanıyorum.

Cevabınız için teşekkürler hocam.
Sınıf ortamında değişen ne oluyor peki?
Branşım İngilizce bu arada ve inanılmaz bir baskı var bizim bölümde. Çünkü şimdiye kadar İngilizce anlayan ama konuşamayan bir nesil yetişti. Bunu da bizim kırmamızı istiyorlar

Cevabınız için teşekkürler hocam.
Sınıf ortamında değişen ne oluyor peki?
Branşım İngilizce bu arada ve inanılmaz bir baskı var bizim bölümde. Çünkü şimdiye kadar İngilizce anlayan ama konuşamayan bir nesil yetişti. Bunu da bizim kırmamızı istiyorlar
Mesela kural koymak, kuralcı olmak geleneksel görülüyor ve hoş karşılanmıyor. Ama sağlıklı bir öğrenme ortamı için ilk günden kuralları birlikte koyup uymak gerekiyor. Ve bir duruşun olması lazım, bunu da koruman lazım. Öğrenci sizin bir yumuşak karnınızı bulursa bunu sonuna kadar eşeliyor. Biraz tatlı sert olman lazım anlayacağın. Tabi çalıştığın yaş grubu çok önemli. Ben sınıf öğretmeniyim ve daha küçük yaş gruplarıyla çalışıyorum. Özel bir okuldayım ve ingilizce derslerine aşırı önem veriliyor. Benim bu ders ile ilgili gözlemlediğim bizim okulda İngilizce öğretmenleri asla Türkçe konuşmuyor. Çocuklara yılda bir kez İngilizce gösteri hazırlatılıyor. Hatırladığım bunlardı. Aklıma yeni bir şey gelirse muhakkak sana iletirim. Öğretmenlik her branşta zor ve yükü ağır. Ama mesleğe başlayınca o ahenk bir
şekilde yakalanıyor. Merak etme :KK36:

X