Yok tam tersiBaban sag iken size mallari satacak, bir banka hesabinda da bu satisa yonelik para alisverisi olmali. Bagis yaparsa kardesinizin sakli pay durumu var, oradan (tabi bir gun akli basina gelirse) dava acip yuruyebilir, yani bagis degil satis yapmalı karsiliginda da para alisverisi olmali.
Ay peki bu bagislanmis olanlarda hemen tapuya yansiyor mu ki? Bizim boyle bir mulk var sorunlu bi turlu tapuda gozukmeyen ama vergisi falan oduyoruz, acaba ona da mi boyle bi numara cevirdiler ki.Yok tam tersisatış iptal olur bağış iptal olmaz. Face de hukuk sayfasından öğrendim. Hatta bana bakması şartıyla diye bağış yapıyorlar. Ölene kadar bağışlayan da kullanım hakkı öldükten sonra bağış yaptığı kişiye geçiyor. Benim anneannem de bir yere bilinçsiz bağış yapmış alamadı evlatları asla. Dava açıldı ama reddedildi
Yok tapu da görünür o. Çünkü ölene kadar sahibinin üzerinde olur. Öldükten sonra bağışlanan tarafa geçer. Anneannem şehrin en gözde yerinde 2 ev bağışlamış. Bağışladığı yer cenazesine bile gelmedi. Bir kere dua okutmadı.( sözde inançlılar) öldüğü gibi evlere çöktülerAy peki bu bagislanmis olanlarda hemen tapuya yansiyor mu ki? Bizim boyle bir mulk var sorunlu bi turlu tapuda gozukmeyen ama vergisi falan oduyoruz, acaba ona da mi boyle bi numara cevirdiler ki.
Satış durumunda da muvazaalı satış olduğunu öne sürüp dava açabilirBaban sag iken size mallari satacak, bir banka hesabinda da bu satisa yonelik para alisverisi olmali. Bagis yaparsa kardesinizin sakli pay durumu var, oradan (tabi bir gun akli basina gelirse) dava acip yuruyebilir, yani bagis degil satis yapmalı karsiliginda da para alisverisi olmali.
Para alisverisi oldugunda bunu yapabiliyorlar mi?Satış durumunda da muvazaalı satış olduğunu öne sürüp dava açabilir
Taşınmazın objektif değerinde mi para alışverişi? Dava açma hakları daima var. Satışın inandırıcı olup olmadığına bakılır. Ama sıkıntılı bir durumPara alisverisi oldugunda bunu yapabiliyorlar mi?
Evet objektif tutarda alisveristen bahsediyorum.Taşınmazın objektif değerinde mi para alışverişi? Dava açma hakları daima var. Satışın inandırıcı olup olmadığına bakılır. Ama sıkıntılı bir durum