Hukuk fakültesi ve öğrenci affı yardım..

grafiti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2007
543
4
118
40
Ordu
:çok üzgünüm:merhaba arkadaslar..bundan 6 sene önce hukuk fakültesini kazanmıstım ve aile problemlerimden dolayı okulu bırakmak zorunda kaldım.aileme kızdığım içinde dondurmamıstım.güya ailemi cezalandırıyorum sandım ama kendimi cezalandırmısım dondurmamakla.bundan 19 ay önce evlendim ve 1 çocuk annesiyim.şimdi tbmmne bi tasarı sürülmüş ögrenci affı hakkında 2000 ve 2008 yılında okuldan hangi sartla ayrılmış olursanız olalım affedilcekmiiz.eşim polis ve suan doğu görevini yapıyor.buraya geleli 3 ay oldu.şimdi ne yapmalıyım.bebeğim var ve ona bakacak kimsem yok kim bakar ki 4 sene.ayrıca tekrar tasıncaz ve eğitime o kadar ara vermişken tekrar başlamak beni korkutuyor.eşim üstesinden geliriz diyor ama ben korkuyorum basarısız olmaktan.ankaraya ailemi sürükleyeceğim bebeğim ortada kalacak o kadar masraf yaptık araba aldık.eşim olmazsa onu satarız sen yeterki oku diyor basarısız olursam ailemi oralara sürüklediğim için üzüleceğim siz olsanız ne yapardınız yardımcı olursanız çok sevinirim

eşin destekse sana tek bir şey kalıyor, çok çalışıp hiç uzatmadan okulunu bitirmek.....bebek neden ortada kalsın ki....bir sürü çalışan, bebeğine yeten, evini de eşinide misler gibi yürüten kadın var....biraz yorulacaksın o kadar...

şimdi güvenipte bebeğini kimseye emanet edemiyor insan bide hep maddi hem okul parası hem kitap parası hem bakıcı parası ankara gibi bi yer pahalı bi şehir.o kadar masrafta yaptık.şimid tamam herseyin üstesinden geliriz maddi olarak ama ya basarısız olursam kaç yıl geçti aradan korkuyorum.bide olmazsa diye kolay bi bölümde değil.hayırlısı diyorum.a.s

hiç kayıt yaptırıp mı bıraktınız yoksa hiç kayıt yaptırmadan mı?
neyse...
neden korkuyorsunuz ki gerçekten istiyorsanız hiç bir şey önünüzde engel değildir...
başlamadan biter mi diye düşünürseniz işinizi zorlaştırırsınız...
hukuk zor bir bölümdür ama çok da keyiflidir...
öyle bitmeyecek bir okulda değil...

cewap çok net;kesinlikle okula dönnn!!!benim afla dönmüş birçok arkadaşım wardı we hepsi de bi şekilde bitirdi.kaldı ki birçok derste dewam mecburiyeti yoktu.olsa da öyle yada böyle dewam etmelisin.kaç yaşındasın bilmiyorum ama çok da mühim değil,Allah uzun ömür verirse yıllarca bu mesleği icra etme şansın olucak..dilersen eşinle tayin ws sebepleri için hakimlik,savcılık sınawlarına girersin,o kadar zor değil bütün bunlar..(ben awukatlığı öneririm tabi,ama tercih meselesi)
sewgili meslektaşım diyim bari,bazı dönemlerde aflar oluyor,mutlaka dewam et,şimdiden taahhüt ediyorum dersler anlamında elimden geldiğince yardımcı olucam..anlaştık mı?

kayıt yaptırdım canım 2.senenin başında bırakmıstım.korkum ailemi sürükleyip peşimden basarılı olamamak....aradan 6 sene gecti 7.seneye giricem.şimde sistem cok değişti aklımda pek bişeyde kalmadı bilglier yenilenmedikçe.ama san ırım gideceğim eşmde gitmemi çok istiyor.bide istersek bi sene egitim vereceklermiş 4 tanede yazılı sınav olacakmış.bırakmamın pişmanlığını yaşıyodum ama önüme çıkan fırsatı değerlendirmem gerekir değil mi.hukuk zor bi bölüm ewet ama ailem için başarmam gerektiğini anladım.çocuğum benle grur duymalı sağol..

hukuk nankör değildir hemen hatırlarsınız konuları...
zaten sürekli tekrar edersiniz eski konuları bir şekilde...
sınavda başarılı olmak için de ille bir alt senenin konularını hatırlamak zorunda değilsiniz...
bence bu sizin için bir şans...
hiç düşünmeden başlayın...
devamı gelir...
oğlunuz annesi olduğu için gurur duyar sizinle her şekilde...
ama siz gurur duyun önce kendinizle...
başarılar dilerim...

tabi ki birtakım değişiklikler oluyor.sonuçta kanunlarda değişim yaşanıyor sürekli ama bunu meslek hayatında da olsan takip etmek durumundasın..sana taahhüt ettim meslektaşım bak,elimden geleni yapıcam,özetleri war zaten artık herşeyin.bi şekilde olur.düşünme hala..

artık tereddüt etmiyorum karar verdim.biliyorsunuzdur daha tam yasada belli değil ama inşallah 1 hafta sonra kabul edilecek.kabul edildiği takdirde ankaradayım.bu arada sözlerinizi unutmayanız lütfen:)))))

sözüm söz..ne demek..ülkemin yeni bir meslektaşımı kazanması bana gurur werir..karar wermek başarmanın yarısı derler,ben eminim ki bebeğiniz,eşiniz,aileniz,düzeniniz hiç olumsuz etkilenmeyeck we hatta hayatınızda inanılmaz bir enerji hissedeceksiniz..kolay gelsin meslaktaşım!!arkandayım!!:hooray:

artık tereddüt etmiyorum karar verdim.biliyorsunuzdur daha tam yasada belli değil ama inşallah 1 hafta sonra kabul edilecek.kabul edildiği takdirde ankaradayım.bu arada sözlerinizi unutmayanız lütfen:)))))

durum ne oldu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…