Hukuk Fakültesi mezunuyum.Ama staj yapacak güveni kendimde bulamıyorum..

onlyforjustice

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2009
58
1
96
Bolu
herkese merabalar nerden başlıcamı bilmiyorum aslında lütfen bana yarımcı olun.2008 yılında hukuk fak.den mezun oldum,özellikle aynı bölümü bitirenler beni daha iyi anlar sanırım girdiğim sınavlarda ya sınırda kaldım ya mülakatta kaybettim.ve nasıl oldu anlamadım evden çıkamaz hale geldim.kendimi yetersiz gördüm ve şuan staja başlama cesaret bulamıyorum kendimde hiçbişi bilmiyormuşum gibi geliyor.insanlarla karşılaşmak dahi istemiyorum.staj sırasında bilmemekten korkuyorum.
birde şuan teyzemin yanında yaşıyorum ve bulunduğum şehirde hiç avukat tanıdığım da yok.napmalıyım??mezun arkadaşlarım sizlerde aynı duyguları yasadınız mı hiç??aslında içimdeki duyguları tarif etmekte zorlanıyorum.kendime güvenim kalmadı.her sabah uyanmak güne baslamak benim için yük gelmeye başladı.
arkadaşlarım yol gösterin bana kendime olan güvenimi kaybettim.

hukuku mezunu değilim ama.
bir kaç sınavdan başarısız oldunuz diye işinizi bilmiyor anlamı çıkamaz heycanla baskıyla bildikleinizi unutmuş yada yanlış cvplar vermiş olabilirsiniz. okulunuzu başarı ile bitirmişsiniz

hiç dert etmeyin herkes hayatında en az 1 2 sınavda başarıız olabilir.

staj işinide ertelemeyin derim illa tanımanız gerekmez. gidip konuşun sizinle çalışmak isteyen birileri çıkabilir.

öneriniz için teşekkürler smile arkadaşım inanın kendimi rahatlamamı sağlıyr birazda olsa.
sanırım benim durumumda olann yok bu forumda.

Merhaba ben hukuk olmasada adalet bölümünde okuyordum kaldım sınıfta şuan bir hukuk bürosunda çalışıyorum. yanlış düşünüyosun hemen staja başlaman lazım bak nasıl işi daha iyi kavrıyosun. o bilemiyorum dediğin bildiklerin nasıl teker teker orataya çıkıyor. Staja hemen başla bence zaten sana ilk olarak küçük detayları gösterrler. İşide iyi öğrenmek istiyosan adliyeye devamlı git.... youn açık olsun.... canını sıkmana değmez.....:)

yantn için saol.yakın zamanda annemi kaybettim ve dünyadan koptum sanki.bulunduğum yerdeki baro staj yapacağım avukat hususunda yardımcı olur mu??kimseyi tanımıyrm çünkü burda.hersye yabancıymışım gibi geliyor.

Canım kendini boşa üzüyosun. Ne durumda olursan ol herkesin yaşadığı duyguları yaşıyosun önce bunu bilmeni isterim.
İnişli çıkışlı bir üniversite hayatı yaşamış olsam da, hukuk fakültesini 4 senede iyi bi ortalama ile bitirdim, stajımı yaptım avukat oldum,ardından zor denilen sertifika programlarına girmeye hak kazandım, onları da bitirdim.Sonra yüksek lisansa girdim, dersleri kolaylıkla verdim, ama tez aşamasında ben de tökezledim ve yüksek lisansı bitiremedim, şimdi afla dönmeyi planmıyorum.
Çevremde okul hayatı çok kötü geçmiş okulunu 7 senede bitirmiş arkadaşlarım da var, ve bilirsin hukuk fakültesi genelde 5-6 senede bitirilir. Şu anda aralarında benim bitiremediğim yüksek lisansı bitirenler doktoraya başlayanlar oldu.Bunun yanında çok başarılı ve disiplinli olarak avukatlık yapanlar da var. Yani akademik başarı avukatlıkta pek belirleyici bir ölçü değil, daha çok tecrübe ve araştırmak önemli.
Staja başladığım ilk gün, bize hukuk fakütesnde hiç bir şey öğretmemişler, hiç birşey anlamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum demiştim dosyaları elime alınca.
Zamanla öğrendim pratiklik kazandım,.
Keza avukatlığa başladığım ilk zamanlarda da ben stajda da bir şey öğrenememişim dedim, her gün yeni şeyler öğrendim.
Öğrenmeye de devam ediyorum, bu meslekte çok iyi bilmek diye bir şey yok, her gün yeniden araştırmak öğrenmek zorundasın.
Hala hiç bilmediğim konular da mutlaka var,çok geliştiğim konular da...
Emin ol senin durumundaki her avukat adayı senle birebir aynı şeyleri hissediyor.
O yüzden kendini boşuna üzme strese sokma.
Sormaktan araştırmaktan çekinme.
Sen stajyer olduğun için kimse hata yapmanı ayıplamayacak.
Başarılı bir meslek hayatı diliyorum.

sorunumun üstüne gittim ve ne olursa olsun diyerekten çıktım dışarı.
staj belgelerimi hazırlayıp verdim şu an askı süresi içindeyim.pzt başlıcam.şu an yapmam gereken şeyler var mı yani bu süreyi nasıl değerlendirebilirim??biraz bilgi verirsen çok sevinirim.inşallah mesajı görürsün.hoşçakal.

ben de benzer durumdayım stajımı bitirmeme bir kaç hafta kaldı ama ben gerçekten hiçbirsey öğrenemdeim. çok korkuyorum

ben de benzer durumdayım stajımı bitirmeme bir kaç hafta kaldı ama ben gerçekten hiçbirsey öğrenemdeim. çok korkuyorum

Stajını dolu dolu geçirmemiş olabilirsin, üzülme, öncelikle kendine güven, kendini sıkma, hiçbir şey bilmiyorum diye stres yapmaya başladığında daha çok afallarsın, kendi çevreni edindikçe göreceksin ki senin bilgin diğerlerinden hiç de az değil aslında, hatta kendini hukuki konularda sıkı tartışmalar içinde bile bulabilirsin ciddi söylüyorum bunu :) Yeter ki kendine küsme, içinde biraz araştırma hissi olsun :)

iyi bi ünv den mezun değilim bu buy7uk cogunlukla onlardan kaynaklanıyo her gün lanet ediyorum okula

Ben de mükemmel bir hukuk fakültesinden mezun değilim. Ancak stajımı dolu dolu yaptım. Ama hala bir dosya hakkında ince ince düşünürüm neydi nasıldı diye, emin değilsem araştırır dururum önce... Yapacak başka birşeyim yok, senin de öyle... Dediğim gibi, kendine güven önce, herşeyin başı bu çünkü bizim meslekte.. Ne zaman bitiyor stajın? Sonrasında ne yapmayı planlıyorsun?

iyi bi ünv den mezun değilim bu buy7uk cogunlukla onlardan kaynaklanıyo her gün lanet ediyorum okula

Sevgili meslektaşlarım :)

benimde dört dörtlük stajerlik dönemim olmadı.. Ama zaten hiç kimsenin stajerden çok fazla bir beklentisi olmaz. İcra dairesine gidip iki üç müzekkere yazmak ve müdürlerle azıcık muhattap olmak bile yeterli. Bende meslekte yeniyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…