• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hukuk Bölümü. Yardıma ihtiyacım var sanırım.

souloffire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
35
1
86
Ankara
Arkadaşlar bir hukuk öğrencisinde olması gereken neredeyse bütün özelliğe sahibim. Küçükken bile herkesin dikkatini çeken zekice cümlelerim varmış. Ortalıkta ' akubat (avukat) ' olacağım ben diye gezinirmişim. :) Taa o zamanlardan bu yana içimde bir avukatlık aşkıdır yanıp durur.
Kitap okumak, araştırma yapmak, yeni şeyler öğrenmek, kendini geliştirmek, işinde elinden gelenin en iyisini yapmak , ... gibi kavramlar kesinlikle beni anlatıyor. Arkadaşlarım dahi en ufak bir sorunda çözüm yolunu bulmam için bana danışır.

O kadar çok istiyorum ki ismimin önüne avukatlık ünvanını almayı.
Ayrıca hukuk bölümün de çok çalışman gerekir diyorlar. Her işin bir zorluğu vardır, istiyorsam neden yapamayayım? Her şeyi göze aldım ama ... Bir şey hariç.
Çevremdekiler 'artık her yerden mantar gibi avukat üremeye başladı. ış olanakları gittikçe azalıyor' diyor. Çok kararsız kaldım. Elbette benim için en başta gelen mesleği sevmek ama ben mezun olupta mesleğimin başıma geçemezsem ne anlamı kalır?
ışte çevremden gelen bu sesler beynimi karıştırmak için yetiyor. Sizler neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Eğer avukatlık yolunda ilerlemeliysem ÖSS den yeterli puanı alabilmek için en çok hangi ders netlerime önem vermeliyim?
Bana en iyi yardımcı olabilecek siz büyüklersiniz. Fikirlerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

:sm_confused:

canım aynı aşk bende de var.......tekrar sınava girmeye karar verdim kazanmak için elimden geleni yapıcam bana da çevremde herkes avukat olmalıydın der küçüklüğümden beri ailem dahil bunu kafama yerleştirmiş sanki artık harekete geçme vakti geldi sanırım eşimlede konuştum sonuna kadar destek bana canım aşkım sağolsun :) bende çok istiyorum çok harika bir meslek her mesleğe saygım var tabi hepsi kendine göre zor ama bunu çok istiyorum Allahım inşallah nasip eder kazandıktan sonra bitirmekte zor ama o yola bir girince o gazla çalışmammı ben........okumanın yaşı yok kesinlikle içimde uhde kalıcana şansımı denicem inşallah sana nasip olur seni çok iyi anlıyorum...ders netleri konusunda araştırmadayım bende bilgisi olan paylaşırsa bende sevinirim ......

Hem fakülteyi kazanırsın hem de mutlu olursun inşallah. :dance:
Hem sana hem bana hem de bu mesleği isteyen herkese başarılar diliyorum. :)

bunun için öncelikle iyi bi üniversiteyi tercih etmelisin
avukatlık şimdilerde geleceğin mesleklerinden biri
eski kıymetli günlerine dönecek, dönüyor
çünkü herkesin bi gün bi şekilde hukukla işi olmak zorunda
ve üstüne sevdiğin mesleği yapmanın tadı başkadır.
vazgeçme kim ne derse desin

Mrb arkadaşım :) Ben hukuk öğrencisiyim okulu yeni kazandım 1. sınıftayım bu konuda umarım sana yardımcı olabilirim.Hukukta derslerin zor olması tamamen konuların çokluğuyla ilgili.henüz bir dönem geçirdik ve perşembe günü 900 sayfalık bir kitabın içindeki tüm konulardan sorumlu olduğum bi final sınavım var üstelik bu sadece bir ders için.ancak sen kazandıktan sonra benim gibi yapmayıp düzenli çalışırsan bu işin üstesinden çok rahat gelebilirsin çünkü konular çok zevkli hayata dair somut şeyler .ben okula adapte olma sürecini biraz uzun tuttuğum için şuan biraz zorlanıyorum :D hukuk garanti bi meslek buna emin olabilirsin.mezun olduktan sonra tabikide herkeste iş bulma sıkıntısı olacaktır ama sendeki bu sıkıntının azlığı ya da çokluğu kendni ne kadar geliştirdiğinle alakalıdır.Çok hukuk mezunu var doğrudur ama hukuktan mezun olan her öğrenci avukat olcak die bi kural yok çok çeşitli mesleklere yönelebilirsin çünkü hukuk çok geniş bi alan.Öss sürecine gelince de o tvye çıkıp da düzenli çalıştım çok çalışmadım diyen öğrenciler gibi olamadım malesef.hiç konu eksiği bırakmamaya ve herşeyde en iyisini yapmaya çalıştım ders ayırt etmeden.ama tabiki de en zorlandığım ders mat2 ydi o yüzden en çok ona vakit ayırdım:) umarım yardımcı olabilmişimdir :)

bunun için öncelikle iyi bi üniversiteyi tercih etmelisin
avukatlık şimdilerde geleceğin mesleklerinden biri
eski kıymetli günlerine dönecek, dönüyor
çünkü herkesin bi gün bi şekilde hukukla işi olmak zorunda
ve üstüne sevdiğin mesleği yapmanın tadı başkadır.
vazgeçme kim ne derse desin

Haklısın. Peşini bırakmak yok ! :)

Mrb arkadaşım :) Ben hukuk öğrencisiyim okulu yeni kazandım 1. sınıftayım bu konuda umarım sana yardımcı olabilirim.Hukukta derslerin zor olması tamamen konuların çokluğuyla ilgili.henüz bir dönem geçirdik ve perşembe günü 900 sayfalık bir kitabın içindeki tüm konulardan sorumlu olduğum bi final sınavım var üstelik bu sadece bir ders için.ancak sen kazandıktan sonra benim gibi yapmayıp düzenli çalışırsan bu işin üstesinden çok rahat gelebilirsin çünkü konular çok zevkli hayata dair somut şeyler .ben okula adapte olma sürecini biraz uzun tuttuğum için şuan biraz zorlanıyorum :D hukuk garanti bi meslek buna emin olabilirsin.mezun olduktan sonra tabikide herkeste iş bulma sıkıntısı olacaktır ama sendeki bu sıkıntının azlığı ya da çokluğu kendni ne kadar geliştirdiğinle alakalıdır.Çok hukuk mezunu var doğrudur ama hukuktan mezun olan her öğrenci avukat olcak die bi kural yok çok çeşitli mesleklere yönelebilirsin çünkü hukuk çok geniş bi alan.Öss sürecine gelince de o tvye çıkıp da düzenli çalıştım çok çalışmadım diyen öğrenciler gibi olamadım malesef.hiç konu eksiği bırakmamaya ve herşeyde en iyisini yapmaya çalıştım ders ayırt etmeden.ama tabiki de en zorlandığım ders mat2 ydi o yüzden en çok ona vakit ayırdım:) umarım yardımcı olabilmişimdir
:)

Yardımcı olmakta ne kelime. ıçimdeki bütün tutkuyu tetikledin diyebilirim. :)
Ayrıca çok özele inmiş olmazsam hangi üniversitede okuduğunu sorabilir miyim ve de hangi liseden mezun olduğunu? :)

( Sınavında da başarılar diliyorum. =) )

merhaba oncelıkle hukuk severlıgın cok hosuma gıttı cunku gercekten severek okunabılecek bır bolum bende hukuk ogrencısıyım 2.sınıf bıtıo ınsallah ve hukuk okuyabılmek adına oyle cabalar gosterdım kı hatta eskıden kk ya gırer sıkıntılarımı paylasırdım,sımdı ıyıkı dıyorum onca sıkıntıya katlanmısım sevıldıgınde ondan guzelı yok dıyebılırım...
Zorluguna gelınce yok oyle bısey sadce ders sayısı ve calısılacak konu cok fazla ama sevıyorsan zaten ustesınden gelırsın umarım kazanır sende ıyı bır hukukcu olursun , meslektasımız olman dıleĞıyle hayallerını erteleme tatlım...

Son düzenleme:
canım ınsallah sevdıgın ve ıstedıgın meslegı yaparsın bu cok onemlı sevdıgın seyı yaparsan zaten basarırsın benım kardesım ve nısanlım avukat kardesım stajını yenı bıtırdı bu ay ruhsat torenı var cübbelı fotografını cekındı gozumuzun onunde bakınca gurur ve buyuk mutluluk yasıyoruz hepımızde bı heyecan mutluluk anlatamam hakımlık savcılık kaymakamlık sınavlarına bıle gırmedı ben avukatlıgı sevıyorum ve avukatlık yapacagım dedı cok sevıyor hayallerı var gerceklesıyorda artık mantar gıbı avukatlık tureyemıyecek cunku avukatlık sınavı gelıyor sadece yapman gereken kazandıgında yazlarını avukat yanında gecırmen kardesım ole yaptı yaz tatıllerını avukat yanında gecırdı stajınıda cok ıyı bı avukat yanında yaptı su anda 1500 maas alıyo askere kadar yanında gelınce burosunu acıcak ınsallah nısanlım cok severek yapmıyor onun ıcınde pek ılerlememıs yastan dolayıda hakımlık savcılık sınavlarınada gıremıyor kardesımden cok umutluyum basarılı olur ama nısanlımdan umutlu degılım ılerlıyemez yerınde sayar sevmek ıstemek cok onemlı sevdıgın ıstegın seyı yap benden tavsıye gozumun onundekı ıkı ornek bırı sevıyo bırı sevmıyo...

Mrb arkadaşım :) Ben hukuk öğrencisiyim okulu yeni kazandım 1. sınıftayım bu konuda umarım sana yardımcı olabilirim.Hukukta derslerin zor olması tamamen konuların çokluğuyla ilgili.henüz bir dönem geçirdik ve perşembe günü 900 sayfalık bir kitabın içindeki tüm konulardan sorumlu olduğum bi final sınavım var üstelik bu sadece bir ders için.ancak sen kazandıktan sonra benim gibi yapmayıp düzenli çalışırsan bu işin üstesinden çok rahat gelebilirsin çünkü konular çok zevkli hayata dair somut şeyler .ben okula adapte olma sürecini biraz uzun tuttuğum için şuan biraz zorlanıyorum :D hukuk garanti bi meslek buna emin olabilirsin.mezun olduktan sonra tabikide herkeste iş bulma sıkıntısı olacaktır ama sendeki bu sıkıntının azlığı ya da çokluğu kendni ne kadar geliştirdiğinle alakalıdır.Çok hukuk mezunu var doğrudur ama hukuktan mezun olan her öğrenci avukat olcak die bi kural yok çok çeşitli mesleklere yönelebilirsin çünkü hukuk çok geniş bi alan.Öss sürecine gelince de o tvye çıkıp da düzenli çalıştım çok çalışmadım diyen öğrenciler gibi olamadım malesef.hiç konu eksiği bırakmamaya ve herşeyde en iyisini yapmaya çalıştım ders ayırt etmeden.ama tabiki de en zorlandığım ders mat2 ydi o yüzden en çok ona vakit ayırdım:) umarım yardımcı olabilmişimdir :)

çok teşşekürler canım sana ve ilgi gösteren vakit ayıran herkeseolumunekankayizsmile

merhaba oncelıkle hukuk severlıgın cok hosuma gıttı cunku gercekten severek okunabılecek bır bolum bende hukuk ogrencısıyım 2.sınıf bıtıo ınsallah ve hukuk okuyabılmek adına oyle cabalar gosterdım kı hatta eskıden kk ya gırer sıkıntılarımı paylasırdım,sımdı ıyıkı dıyorum onca sıkıntıya katlanmısım sevıldıgınde ondan guzelı yok dıyebılırım...
Zorluguna gelınce yok oyle bısey sadce ders sayısı ve calısılacak konu cok fazla ama sevıyorsan zaten ustesınden gelırsın umarım kazanır sende ıyı bır hukukcu olursun , meslektasımız olman dıleĞıyle hayallerını erteleme tatlım...

Teşekkürr ederim. Umarım ben de aranıza katılırım. :)

canım ınsallah sevdıgın ve ıstedıgın meslegı yaparsın bu cok onemlı sevdıgın seyı yaparsan zaten basarırsın benım kardesım ve nısanlım avukat kardesım stajını yenı bıtırdı bu ay ruhsat torenı var cübbelı fotografını cekındı gozumuzun onunde bakınca gurur ve buyuk mutluluk yasıyoruz hepımızde bı heyecan mutluluk anlatamam hakımlık savcılık kaymakamlık sınavlarına bıle gırmedı ben avukatlıgı sevıyorum ve avukatlık yapacagım dedı cok sevıyor hayallerı var gerceklesıyorda artık mantar gıbı avukatlık tureyemıyecek cunku avukatlık sınavı gelıyor sadece yapman gereken kazandıgında yazlarını avukat yanında gecırmen kardesım ole yaptı yaz tatıllerını avukat yanında gecırdı stajınıda cok ıyı bı avukat yanında yaptı su anda 1500 maas alıyo askere kadar yanında gelınce burosunu acıcak ınsallah nısanlım cok severek yapmıyor onun ıcınde pek ılerlememıs yastan dolayıda hakımlık savcılık sınavlarınada gıremıyor kardesımden cok umutluyum basarılı olur ama nısanlımdan umutlu degılım ılerlıyemez yerınde sayar sevmek ıstemek cok onemlı sevdıgın ıstegın seyı yap benden tavsıye gozumun onundekı ıkı ornek bırı sevıyo bırı sevmıyo...

Evet, bu örnekler iyi oldu. Çok teşekkürler. :)

Haklısın. Peşini bırakmak yok ! :)

:)

Yardımcı olmakta ne kelime. İçimdeki bütün tutkuyu tetikledin diyebilirim. :)
Ayrıca çok özele inmiş olmazsam hangi üniversitede okuduğunu sorabilir miyim ve de hangi liseden mezun olduğunu? :)

( Sınavında da başarılar diliyorum. =) )
Teşekkür ederim sınavlarımm bitti çok rahatladım :) Gazi ünivdeyim Ankara'da bi Anadolu Lisesinden mezun oldum.

Arkadaşlar bir hukuk öğrencisinde olması gereken neredeyse bütün özelliğe sahibim. Küçükken bile herkesin dikkatini çeken zekice cümlelerim varmış. Ortalıkta ' akubat (avukat) ' olacağım ben diye gezinirmişim. :) Taa o zamanlardan bu yana içimde bir avukatlık aşkıdır yanıp durur.
Kitap okumak, araştırma yapmak, yeni şeyler öğrenmek, kendini geliştirmek, işinde elinden gelenin en iyisini yapmak , ... gibi kavramlar kesinlikle beni anlatıyor. Arkadaşlarım dahi en ufak bir sorunda çözüm yolunu bulmam için bana danışır.

O kadar çok istiyorum ki ismimin önüne avukatlık ünvanını almayı.
Ayrıca hukuk bölümün de çok çalışman gerekir diyorlar. Her işin bir zorluğu vardır, istiyorsam neden yapamayayım? Her şeyi göze aldım ama ... Bir şey hariç.
Çevremdekiler 'artık her yerden mantar gibi avukat üremeye başladı. ış olanakları gittikçe azalıyor' diyor. Çok kararsız kaldım. Elbette benim için en başta gelen mesleği sevmek ama ben mezun olupta mesleğimin başıma geçemezsem ne anlamı kalır?
ışte çevremden gelen bu sesler beynimi karıştırmak için yetiyor. Sizler neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Eğer avukatlık yolunda ilerlemeliysem ÖSS den yeterli puanı alabilmek için en çok hangi ders netlerime önem vermeliyim?
Bana en iyi yardımcı olabilecek siz büyüklersiniz. Fikirlerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

:sm_confused:
slm.bende hukuk okumak istiyorum.insaallah kazanırız.ben lise 1 deyim daha aman var ama simdiden arastırma yapıyorum.sizede basarılar dilerim.benim amacım savcı olmak.bunun içinde ank.hukuk istiyorum.bu siteyede yeni üye oldum.hedefleri aynı olan arkadaslarla tanışmak cok güzel olucak eminim.

Teşekkür ederim sınavlarımm bitti çok rahatladım :) Gazi ünivdeyim Ankara'da bi Anadolu Lisesinden mezun oldum.

:dance: Ne güzel sınavların da bitmiş. :)

slm.bende hukuk okumak istiyorum.insaallah kazanırız.ben lise 1 deyim daha aman var ama simdiden arastırma yapıyorum.sizede basarılar dilerim.benim amacım savcı olmak.bunun içinde ank.hukuk istiyorum.bu siteyede yeni üye oldum.hedefleri aynı olan arkadaslarla tanışmak cok güzel olucak eminim.

Selam. Evet, insallah kazanırız. Sana da çokk başarılarr. :)

valla hukuk istiyorsan puanında yetiyorsa kesinlikle tercih et derim banko bölüm..asla açıkta kalmazsın iş olanağı çok fazla..eşim hukuk mezunu..kpss ye girmiş mezun olduktan sonra..bir sürü yere girebilecek puan almış..kpss A kadroda neredeyse her uzmanlık alanına hukuk mezunları alınabiliyor..ama o tutturmuş hakim yada savcı olacağım diye..şuan hakim..
bunlar alternatiflerin..avukat çok var mantar gibi türedi diyorsun ya ondan dedm...

sen insanlara bakma
tıp içinde aynı şeyi söylüyorlar,ve gerçekten de çok fazla tıp fakültesi açıldı ilerde çok doktor olacak
ama iyi bir doktora,iyi bir avukata insanların her zaman ihtiyacı olacak
gönlündeki buysa bunu yapmalısın

merhaba
sevgılı hukuk sever
Ankara hukuk fakultenden mezun oldum cok zorlandım okurken gercekten hungur hungur agladıgım zamanlar oldu ..benden daha dsuk puanlarla daha rahat okuyan arkadaslarımı gordukce ıcımm sızlardı ama kader dıyemezsın sen kendın ettın derler ya :) sımdı dersen ki pişman mısın degılım ..Hukuk kokusunu bır kere ldın mı bır daha vazgecemezsın ..o kanunlar ıctıhatlar dılekçeler hukukı konusmalar yazısmalar hayatının bı parcası oluyor .bı yerden sonra bunun hukukı yonu nedır dıye soruosun kendıne mesela ..cok hayatın ıcınde her ankarsılaştıgımız bızım de karsılaşabılecegımız olaylar var ..halkla iç içesin tabırı caızse ..hakımlık degıl elkı ama avukatlık da ınsanı yonun daha agır basar kadın gelır esınden bosanmak ıster aglar aglar susturmak sana duser ,,yaslı amca gelır tarlasını tapanını bölüşemeyen cocuklarından yakınır yanı kacası hukuk=hayat ...

ama sıkıntı yasacaksın buna hazır ol okulu bıtırıp dogrudan atanan insanları gordgunde canın sıkılacak ama hepsı bıtecek ve sen Avukat .. oldugun zaman işini hakkıyla yaptıgın zaman .. durusma cıkısında boynuna sarılan elıne sarılan ınsanları gordugunde ıyı kı secmısım bu meslegı ıyı kı avukat olmusum dıyeceksın ..

basarılar

Back