herkese selamlar. öncelikle hikayemi anlatayım. küçük yaşlardan beri kiloluyum. çok zorluklar yaşadım. zaman zaman aşağılandığım hor görüldüğüm bile oldu. en çok hissettiğim duyguysa yanımda zayıf olan biri varsa onun benden daha değerli olduğuydu. bu duyguya layık görülmüştüm. zaman zaman zayıfladım diyetlerle. ama bırakınca geri aldım. boyum 170 kilomda 80 küsürlerdeydi. sonra sporla tanıştım her ne kadar alışkanlık edinmek güç olsada başardım 3 yıldır düzenli spor yapıyorum sadece sporla yediklerimden kısmadan 3 yılda yüzde kırkbeşlerdeki yağ oranımı yüzde otuzlara düşürdüm ama bu seferde kas çok oldu. düşündüm uzun süre gerçekten zayıf olmak istiyordum. zayıflayabilmek için araştırmaya başladım özellikle sağlıklı beslenme ve spor konusunu yaklaşık 3 yıl araştırdım ve artık bu konuda çok bilgiye sahiptim. uygulamalarımda sürüyordu fakat bi terslik vardı. diyet yaparken gözümün önünden kekler börekler geçiyordu çok zorlanıyordum ittire kaktıra gidiyodu diyet zayıflamıştımda ama diyet bitince yediden kilo alıyodum özellikle pasta, çikolata cola pizza hastasıydım. bunlardan vazgeçemiyodum düşündüm bende bir terslik bir sorun vardı. en sonunda diyetisyene gittim. birsürü tahlil oldu. herşey normaldi sonra diyetisyenle sohpete başladık. bana liste hazırladı ve ara öğünlerime meyve koydu. bende sadece meyve yediğimde içim sanki kıyılıyo gibi oluyo dedim ve orda öğrendim insülin direnci olduğunu. işte bendeki sorun buydu. insülin direnci. bu yüzden çok yiyor doymuyor sürekli yeme isteği oluşuyodu. bunun için diyetisyen şekeri tatlıyı tamamen kestirdi. light şeyler veya sakarini bile yasakladı. şeker ihtiyacımı meyvelerden karşılayacaktım. başka türlü zayıflasan bile geri alırsın dedi. düşündüm eğer zayıf olmak ve öyle kalmak istiyosam bunu yapmak zorundaydım. çok zordu benim için asla kahvemi çayı şekersiz içemezdim oysaki. ama mecburdum çünkü kilo verip almaktan bıkmıştım. sonra sabah uyandım hangi gün diye bakmadım ve o gün ağzıma şekerli hiçbişey sürmedim evet ilkgün zordu ama çokta değildi. listeme uygun yedim gün aşırı sporumu yaptım.ve 2 ayı geçti şeker ve şekerl, herhangi bişey girmedi ağzıma. 1 ayda 10 kilo verdim. başladığımda 83 kiloydum şimdi 2. ay bitti 71 kiloya düştüm. ilk ay hızlı kilo verdim bu ay yavaşladı ama ben bozmadım moralimi aynen devam ettim diyetime. bu ay 900 gr. yağ kaybettim ve yarım kilo kas yaptım. yağım 25 kg. yani normal ölçüde. boyum 170 fakat yağım az olduğundan dolayı en az 62 kilo olabileceğimi söyledi diyetisyen. 65 ideal dedi. özell,kle yağ kaybım çok oldu benim. tabiki bunda yaptığım kardiyo sporunun etkisi büyük. elbette çok değiştim herşeyim değişti. ancak yüzüm çökmedi cildim parladı eskisine göre çok daha güzel bir cildim oldu. metabolizmam hızlandı. yaklaşık 1 ay falan kaldı tüm kilolarımdan kurtulmama. hayatta hiç kilo veremeyecek denilen insanlardandım çünkü insülin direncim vardı benim böyle insanlar diyette başarılı olamıyorlar. herkeste bu sorun yok ama malesef işlenmiş gıdalar asitli içecekler fastfood yüzünden hızla artan insülin direnci sorunu insalarda başgöstermekte. amacım benim gibi diyet yaparken zorlanmış başaramamış veya zayıfladıktan sonra tekrar eski yeme düzenine dönüp kilo alan arkadaşlarla hep bereber hatalarımızı düzeltip beraber yola çıkmak
öncelikle benimle beraber olacak arkadaşlarımız için 2 tane kuralım olacak. birincisi ASLA ÜMİTSİZLİK YOK ikincisi ise HEP BERABER ZAYIFLAYACAĞIZ ZAYIFLAYAN KALMAYACAK. kurallar bunlar sadece
kolay kilo alıp zor veriliyorsa
geniş bel çevresi ve göbekte yağ
sık acıkma, tatlı krizleri
yemekten sonra tekrar yiyecek bişeyler arama, yemekten sonra uyku halsizlik
tatlı unlu, nişastalı yiyeceklere, şekerli içeceklere düşkünlük ve bunları tüketince mutluluk hissi
makarnasız poğaçasız böreksiz tatlısız duramamak
uyku sorunu
eğer bunlar sizdede varsa insülin direncine yakalanmışsınızdır. tatlı yersiniz ardından bir süre sonra tekrar yemek istersiniz. ani sinirlilik asabiyet oluşur. ve malesef bu durumu düzeltmeden diyet yapmanız öok zordur. herzaman başlanan diyetler yemeklere saldırma ile sonlanabilir. büyük kaçamaklar olur. diyetler yarım kalır. yada diyet bittikten sonra tekrar kilo alınır
öncelikle bu durumu dengelemek için besinleri çok iyi tanımalıyız. şeker, şekerli içecekler, yiyecekler, tatlılar, light içecek ve yiyecekler, tatlılar, tatlandırıcılar, patates, pirinç, beyaz undan yapılan hamur işlerini bırakacağız. bunlar zor geleebilir ancak herşeyin alternatifi var.
öncelikle biz diyetteyiz idye mahrum kalacağımız bişey yok. sadece başkalarının yaptığı, bol kalorili sağlıksız yada hazırf şeylerden uzak duruyoruz. onun dışında kendimiz kek, börek gib hamur işlerini dolmalarımızı vs.. tüm yemekleri kendimiz yapıp yiyeceğiz
öncelikle diyette değiliz biz çünkü ne istersek yapıp yiyeceğiz. bunu biliyoruz mahrum olacağımız bişey yok. sadece kendimize ve kendimiz için yemek yapmaya zaman ayırıyoruz o kadar.
İnsilün direnci hakkında paylaşım yapacaksanız lütfen bu verdiğim linkten devam ediniz..
Tek başına günlük olarak yaptıklarınızı paylaşacaksanız bana bir mesajla belirtin ki konunuzu doğru yere taşıyayım... bulunduğumuz yerde zaten herkese hitap eden gruplar olduğu için yeni gurup açılması yasaktır paylaşımınızı tek başınıza diyet deneyimlerimizbölümünde yapmanız gerekmektedir..
Konu açmadan önce lütfen bölüm açıklamalarını okuyalım çünkü bulunduğumuz yerde konu açmak yasak...
ayrıca her kim olursa olsun ne kadar iradeli olursa olsun bianda tüm yeme düzenini değiştirmesi çok zordur o yüzden yavaş yavaş değişeceğiz. farketmeden değiştireceğiz yeme düzenimizi. acelemiz yok. amacımız sarkan göbeklerden, sarkan kollardan elbiselerimizden fırlayan yağlardan kurtulmak. gereken tek şey sadece zaman. zamanla gidecek herşey
pes etmek yok, hatanın telafisi mümkün.,
yanlış düzelir
spor dozunda olmalı
tüm hayatımız kilo verme üzerine kurulu değil çünkü biz zaten zayıflayacağız sadece zaman ve yapılacak değişiklikler
korkmak yok sadece üzerimizdeki fazlalıkları atacağız
biz yine aynı biziz daha mutlu daha sağlıklı daha güzel
yemeklerimizi değiştireceğiz iştah açan besinler yerine iştah açmayan besinleri kullanacağız.
şeker yasak,sakarin yani ağzımıza şeker girmeyecek şeker ihtiyacımızı meyvelerden karşılacağız
bal doğalsa kullanılabilir,
pekmezde serbest fakat aşırıya kaçılmamalı