Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Görseli yani filmi atsanız daha iyi olur
Sağol canım içimi rahatlattınMiyom var canım sanırım bende öyle anladım ama miyom bendede var doktorum hiç bi engeli yok dedi
Allah razı olsun çok teşekkür ederim yazan ellerinize sağlık çok sevindim.Histerosalpingografi (HSG) raporunuza göre:
1. Rahim boyutu ve konturları normal, ancak rahim sola doğru hafif bir eğilim göstermektedir. Bu durum genellikle klinik olarak önemli bir problem teşkil etmez.
2. Fundus hafif konkav indentasyon göstermektedir: Bu, rahmin üst kısmında hafif bir içe doğru kıvrım (arkuat uterus) olduğunu belirtir. Arkuat uterus genellikle hafif bir rahim anomalisi olup, çoğu zaman ciddi bir soruna yol açmaz.
3. Konjenital anomali yok: Doğuştan gelen bir rahim anomalisi bulgusuna rastlanmamıştır.
4. Endometrial kavite normal dolmuştur: Rahim içi boşluğun (endometrial kavite) kontrast madde ile düzgün dolduğu belirtilmiştir, bu da rahim iç yapısının normal olduğunu gösterir.
5. Sferik bir dolum defekti (myom?): Uterin kavitenin üst orta kesiminde, işlem sırasında hareket etmeyen, küre şeklinde bir boşluk izlenmiştir. Bu, küçük bir miyom (rahim kas tabakasında iyi huylu bir tümör) olabilir. Bunun değerlendirilmesi için doktorunuzla görüşmek gerekebilir.
6. Fallop tüpleri: Her iki tüp açık ve tıkalı olmadığı izlenmiştir, bu da tüplerin işlevsel olduğunu ve yumurta ile spermin tüplerden geçişinde sorun olmadığını gösterir (bilateral patent tuba).
Sonuç olarak, rahimde hafif bir arkuat yapı ve olası bir küçük miyom dışında önemli bir bulgu saptanmamış. Miyomun doğası hakkında daha net bir bilgi edinmek için ek tetkik gerekebilir, ancak genel olarak tüpleriniz açık ve rahminiz normal bir işleyiş gösteriyor.
Sizin raporunuz yokmu görselden ziyade. Burada sanki balon gibi olmuş Bi tarafı ama açmışta olabilirler işlem esnasında. Rapor daha sağlıklı olacaktır.Merhaba arkadaşlar anlayan varsa benim kinide yorumlar misniz
Rapor verilmedi sadece bunlar vardı ama raporu nasıl alirimSizin raporunuz yokmu görselden ziyade. Burada sanki balon gibi olmuş Bi tarafı ama açmışta olabilirler işlem esnasında. Rapor daha sağlıklı olacaktır.
E nabizda yazıyor olması lazimRapor verilmedi sadece bunlar vardı ama raporu nasıl alirim
Baktım canım da yazmiyorE nabizda yazıyor olması lazim
Hangi hastanede çektirdiyseniz onun internet sitesine girip sonuçlar bölümünde çıkar diye tahmin ediyorum.Baktım canım da yazmiyor
Teşekkür ederim ya bana da açılmadı gbi geldi yoruldum artık aşılama yaptırdım 2 kere tutmadı doktorun biri kapalı diyor biri açık diyor gördükleri aynı ama hepsi farklı söylüyorHangi hastanede çektirdiyseniz onun internet sitesine girip sonuçlar bölümünde çıkar diye tahmin ediyorum.
Ovülasyon testi yapıp denedinmi canım 1 i kapalı olsa dahi birisi tamamen açılmış şansın artıyor. Kötü düşünme rabbim tez zamanda kucağımızı doldursun inşallahTeşekkür ederim ya bana da açılmadı gbi geldi yoruldum artık aşılama yaptırdım 2 kere tutmadı doktorun biri kapalı diyor biri açık diyor gördükleri aynı ama hepsi farklı söylüyor
Hayr canım onu hiç denemedim nasıl oluyor o konuda pek bi bilgi sahibi değilim anlatır mısın bana nasıl olucakOvülasyon testi yapıp denedinmi canım 1 i kapalı olsa dahi birisi tamamen açılmış şansın artıyor. Kötü düşünme rabbim tez zamanda kucağımızı doldursun inşallah
Hsg sonrası sanki yumurta çatlaması da olmadı gbi öyle canımda inan bazı doktorlar insanı yoruyor özele de gttim devlet hastanesi de gttim doğru düzgün kimse bişey demiyor baya araştırdım nettende sis olan tupude hidrosalpink diye bişey mis sıvı birikmesi mis. Açık diyorlar ama önemsemiyor artk doktorlar kendim araştırarak öğreniyorum bazı seyleriHayr canım onu hiç denemedim nasıl oluyor o konuda pek bi bilgi sahibi değilim anlatır mısın bana nasıl olucak
İnternettede çok korkutucu bilgiler olabiliyor. O yüzden okuyup can sıkmamak gerekiyor. Bence 3. Bir doktora git. İyice açıklayın lütfen de. Anlatsın. Yoksa bu süreçte en önemlisi senin psikolojinHsg sonrası sanki yumurta çatlaması da olmadı gbi öyle canımda inan bazı doktorlar insanı yoruyor özele de gttim devlet hastanesi de gttim doğru düzgün kimse bişey demiyor baya araştırdım nettende sis olan tupude hidrosalpink diye bişey mis sıvı birikmesi mis. Açık diyorlar ama önemsemiyor artk doktorlar kendim araştırarak öğreniyorum bazı seyleri
Ben hangi doktora gittiysem ovülasyon ile takip et dedi. Kitler var trendyol da satılıyor ovülasyon testi diye.aynı hamilelik testi gibi. Yumurtlama gününde koyu iki çizgi olduğunda 3 gün ilişki öneriliyor. İnternette detaylı araştır. Yapılışı ile ilgili videolarda var.Hayr canım onu hiç denemedim nasıl oluyor o konuda pek bi bilgi sahibi değilim anlatır mısın bana nasıl olucak