Hsg sonucumu yorumlarmısınız

2009Papatya

Cennet kuşum Keremim
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
550
2
96
45
İstanbul
Merhaba Dr. Bey

Ben dün HSG mi çektirdim.Sizden rica etsem bana yorumlarmısınız?

Bulgular:
Uterus arkuat formdadır.Fundus sağında ve kavite sağ konturunda çok küçük dolum defektleri görülmektedir.Kavum uteri inferiorunda geçirilmiş sezeryan operasyonuna sekonder değişim izlenmektedir.Servikal kanal doğal görünümdedir.İnceleme alanına giren diğer oluşumlarda patoloji yoktur.

Sonuç:
Bilateral tubal oklüzyon
Arkuat uterus
Uterin kavite sağ konturunda ve fundus sağında küçük sineşiler

Böyle bir sonuça göre rahime sıvı nerden gelebilir sizce??Benim tüp bebek tedavim sırasında rahimde sıvı oluşuyor , bunun sebebi sizce nedir??

Merhaba Dr. Bey

Ben dün HSG mi çektirdim.Sizden rica etsem bana yorumlarmısınız?

Bulgular:
Uterus arkuat formdadır.Fundus sağında ve kavite sağ konturunda çok küçük dolum defektleri görülmektedir.Kavum uteri inferiorunda geçirilmiş sezeryan operasyonuna sekonder değişim izlenmektedir.Servikal kanal doğal görünümdedir.İnceleme alanına giren diğer oluşumlarda patoloji yoktur.

Sonuç:
Bilateral tubal oklüzyon
Arkuat uterus
Uterin kavite sağ konturunda ve fundus sağında küçük sineşiler

Böyle bir sonuça göre rahime sıvı nerden gelebilir sizce??Benim tüp bebek tedavim sırasında rahimde sıvı oluşuyor , bunun sebebi sizce nedir??

merhaba sonucunuz sorunlu bir rahim ve tüplerden bahsediyor. eğer tedaviler esnasında sıvı görünümü oluşuyor ise tüplerin nereden itibaren tıkalı olduğu önem kazanır. raporunuzu değl de filminizin kendisini görmekte fayda var. istanbulda iseniz lütfen gelin. çünkü bir ameliyat gerekebilir. sevgiler.

Back