- 3 Mart 2024
- 188
- 53
- 13
- 23
- Konu Sahibi aycaceylan
-
Merhaba,
3 aydır gebelik planlıyorduk eşimle korunmayı bıraktık. Ovülasyon testiyle hep yumurtlama gördük değerlendirdik ama olmadı. Olmayınca genel bir doktor kontrolünden geçmek istedik eşimle. Geçen hafta hsg çekildim. Sonuçları aşağıya da koyacağım ama özetle ; bende sol tüp doğuştan geçirdiğim ameliyattan tıkalı sağ normal gözüküyor. Birde rahim perdem varmış ama gebeliğe engel bir durumda değil dedi. Eşimin de sperm testi sayısı normal ama ileri hareketlilik %23 gibi bir rakam çıktı. Art med kullanıyor 10 gündür. Hsg den 3 gün sonra ilişkiye devam ettik. Doktor bu durumda şansınız yüksek çünkü konstrast ilaçlarla rahmini iyice temizledim dedi. Arabanın bakımı yapılmış gibi bir tabirle 3 ay parlak dedi. 3-5 ay deneyin dedi. Bu durumu yaşayan varmı? Yani hsg den sonra sol tüpü kapalı olup o ay yada diğer aylarda gebelik öğrenen yada eşinde sperm ileri hareketlilik sorunu olup ilaç takviyesi alan varmı gebelik haberi alan. Ne yapmam lazım. Tüp bebeğe mi yönelmem lazım yoksa uğraşmaya devam mı etmeliyim. Allah kimseyi böyle bir durumla karşılaştırmasın. Ben sadece 3 aydır en az 30 tane gebelik testi yapıp psikolojimi bozdum. Senelerdir isteyip olamayanlarda var. Ama acımız ortak sürenin önemi var mı. Kalp kırmadan destek amaçlı her yorumunuz benim için çok özel. Teşekkürler.
Merhaba bende PCOS var 1 yıla yakın olmadı HSG’den bir buçuk ay sonra gebe kaldım eşim sperm testi de vermişti sorun çıkmadı %75’di hareketlilik sanırım ama test yapan dr öncesinde eşimi ikna ederken kadında ki kusurları düzeltmenin daha kolay olduğunu söylemişti spermin bebek için hayati önem taşıdığını ve gebe kalamayışın çoğunlukla buna bağlandığını anlatmıştı tabii ki siz denemeye devam edin ama sperm testinin 1 hafta veya 10 gün arayla tekrarlanması gerektiğini unutmayın takip şart bu süreçte Allah yardımcınız olsun bizim de bi anda oldu şans eseri gibi hala inanamıyorum rabbim size de nasip etsinHiç mi yaşayan akıl verecek birisi yok
Şükürler olsun 3 gün önce hamile olduğumu öğrendim. Allah gönlümüze göre versin. Hsg nin 2. Ayı hamile kaldım isteyen herkesin kucağı dolsunMerhaba bende PCOS var 1 yıla yakın olmadı HSG’den bir buçuk ay sonra gebe kaldım eşim sperm testi de vermişti sorun çıkmadı %75’di hareketlilik sanırım ama test yapan dr öncesinde eşimi ikna ederken kadında ki kusurları düzeltmenin daha kolay olduğunu söylemişti spermin bebek için hayati önem taşıdığını ve gebe kalamayışın çoğunlukla buna bağlandığını anlatmıştı tabii ki siz denemeye devam edin ama sperm testinin 1 hafta veya 10 gün arayla tekrarlanması gerektiğini unutmayın takip şart bu süreçte Allah yardımcınız olsun bizim de bi anda oldu şans eseri gibi hala inanamıyorum rabbim size de nasip etsin
Tsh yüksek haşimato olduğumu öğrendim bu ayın başında şuan çocuk olmaz dediler. Ama 3 gün önce hamile olduğumu öğrendim yarabbim şükürler olsun asla inancınızı yitirmeyin3 ay cokkkkk kısa bi süre bu tür düşüncelere girmek için doktorun dediği gibi 3 5 ay daha deneyin bence de olmazsa tekrar tedavi şekillendirir :)
Sizin adınıza çok mutlu oldum eşinizin sperm sayısı ve ileri hızlı sperm değeri neydi acaba yada direk sperm sonucunu atabilirseniz çok mutlu olurum ?Tsh yüksek haşimato olduğumu öğrendim bu ayın başında şuan çocuk olmaz dediler. Ama 3 gün önce hamile olduğumu öğrendim yarabbim şükürler olsun asla inancınızı yitirmeyin
Tabi ki hemen iletiyorum. Ama ben kağıttan bişey anlamadım. Sadece ileri hareketliliği azmış art-med diye ilaç kullandı 2 aySizin adınıza çok mutlu oldum eşinizin sperm sayısı ve ileri hızlı sperm değeri neydi acaba yada direk sperm sonucunu atabilirseniz çok mutlu olurum ?
Çok teşekkür ederimm umarım sağlıkla ilerler bebeğim benimle olur yeni yazı paylaştım sürecimi tek tek anlattım ben severdim öyle yazılar okumayı olmazlardan olanları dinlemeyiAyyyy çok şükürrr ne güzel ya çok sevindim böyle haberler duymak içimi o kadar rahatlatıyor ki :)
Rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin tektardan çok teşekkür ederimTabi ki hemen iletiyorum. Ama ben kağıttan bişey anlamadım. Sadece ileri hareketliliği azmış art-med diye ilaç kullandı 2 ay
Tablet şeklinde mi kullandıginiz ilaç acaba ?Tabi ki hemen iletiyorum. Ama ben kağıttan bişey anlamadım. Sadece ileri hareketliliği azmış art-med diye ilaç kullandı 2 ay
EvetTablet şeklinde mi kullandıginiz ilaç acaba ?
Size ayrı bir tavsiyem bol bol ceviz ve pekmez tükettik sabahları ve ilişki öncesi türk kahvesi ve bitter çikolataRabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin tektardan çok teşekkür ederimbizimde iler hareket değerimiz %16 insAllah bizde gebelik elde ederiz doğal yollarla dediğiniz ilacıda arastrcam
Teşekkür ederim tavsiyeniz için.Bu ay sonu bende hsg çektirmeyi düşünüyorum muane olduğumda bı problem yoktu hormon değerlerime bakıldı ovulasyon testiylede takip ettim fakat gebelik elde edemedik sperm sayımız düşük olduğu için o yüzden sizin hsg ise yaramis gibi duruyor yada vakti zamanı gelmişte olabilirSize ayrı bir tavsiyem bol bol ceviz ve pekmez tükettik sabahları ve ilişki öncesi türk kahvesi ve bitter çikolata
Bence hsg çok işe yaradı 2. Ay şuan ve hamileyim hem kalmasanız bile hsg de allah korusun sorun varmı yokmu net söylüyorlarTeşekkür ederim tavsiyeniz için.Bu ay sonu bende hsg çektirmeyi düşünüyorum muane olduğumda bı problem yoktu hormon değerlerime bakıldı ovulasyon testiylede takip ettim fakat gebelik elde edemedik sperm sayımız düşük olduğu için o yüzden sizin hsg ise yaramis gibi duruyor yada vakti zamanı gelmişte olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?