Hrrem sultan

• Konu Sahibi Konu Sahibi ELIT33
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

ELIT33

Ziyaretçi
ben bu hikayeyi duyduğumda çok etkilendim o yüzden paylaşmak istedim.
bazı arkadaşlarımın yazılarını okudum.evlilik çok zor.gerçekten ipte yürümek gibi bişey.

kanuni sultan (suçunu bilmiyorum)hürremden olan şehzade kendisine karşı bir suç işlemiştir ve onun idamına karar verir.hürrem sultan(o meşhur kraliçe)karşısına dikilip sen nasıl bir babasın diye hesap sormak yerine(ki ben böyle yaparım)kocasına asil ruhlara affetmek yakışır der.kanuni bunu düşünür ve ertesi gün asil bir ruh sahibi olarak cezayı kaldırır oğlunu affeder....

bence herşey bizim elimizde...biraz fedakerlık biraz sabır...biz kadınız bizim fıtratımızda da merhamet,hoşgörü ve en önemlisi duygusallık ve dışa dönük sevgi yokmu...opuyorumnanaktan

Yanlış yere açtığınızı düşünüyorum bu konuyu...

iyi de arkadaşım herşeye sabır , fedakarlık mı göstereceğiz sırf kadınız diye , kusura bakmayın ama hikayeyi de yazdığınızı da anlamsız ve gereksiz buldum

Ne tuhaf bir konu olmuş...

Ne alaka şimdi hürrem sultanla? :umursamaz:

Aslında bu hikaye böyle değil bildiğim kadarıyla yerimseniben Kanuni şehzadeyi(yani oğlu Mustafa han ı ) affetmemiş hatta onu boğdurarak öldürmüştür...Üstelik bunu Hürrem in gazına gelere yapmıştır..Çünkü şehzade Mustafa Kanunin ılk karısı Gülbahar sultandan olan ilk çocuğu ve ilk oğludur..Yani kanuniye birşey olursa taht onundur...Tabii bunu bilen Hürremde kendi oğlu olan Şehzade Beyazıtı tahta geçirmek için plan yapar ve uygular...
Sonuçta Mustafa öldürülür ,ama Beyazıtta tahta çıkamaz çünkü ; Mustafayı çok seven Şehzade beyazıt onun acısına dayanamayarak hastalanır ve Mustafanın ölümünden 1 ay sonra ölür :1no2: diye biliyorum :kedi:

ayy ne değişik bi hikaye bu araştırım ben bunu..arkadaşım teşekkürler yinede güzel topik.

arkadaşım nerden okudu isen tarih kaynaklarında böyle birşey yok.
hürrem sultan osmanlı topraklarına osmanlının ecdadına oldukça zarar veren bir kadındır. iyilikleri olsada kendi oğlunu padişah yapmak içn elinden geleni yapmış bir kadındır. ve kanuniyede bir hayli zarar vermiştir.
saygılar.

Hürrem Sultan küçük yaşta savaş sırasında esir olarak kaçırılmıştır küçük bir kızdır aslen slavdır kaybedecek hiçbirşeyi yoktur Osmanlıya cariye olarak gidince sırf kendi çıkarları dogrultusunda hareket eden cok kurnaz bır o kadarda akıllıdır kendinden önce carşye olan gülbahar sultanın Kanunıden olan oglunu sırf kendı oglu beyazıt tahta geçsin diye öldürtmüştür türlü entrikalarla ayrıca ölen oğlu beyazıt degıl cihangırdır ne olursa olsun tahta kendı gıbı slav kokenlı bır adam olan kısnın oglu oldugu soylenır sarı selım gecer ama hiçbirşey hürremin istediği gibide olmaz zehirlenerek öldürülür Etme bulma dünyası boshayallersmile

aslında arkadaşın anlatmak istediği
kadın isterse herşeyi yapar gibi birşeydi galiba.

benim halamda öyle diyor
eşine hep gül eşine hep huzur ver
inan bir gün karşılığını göreceksin
birgün eşin diyecek ben evimde mutluyum diye.

geçen bir tv proğramındada dediler
erkekler pohpohlanmayı sever diye
ama karşılığınıda görmek lazım
bakıyorsun hep sen hep sen
ozaman olay farklı tabi.

Hurrem Sultan cok sirret bir kadinmis ya cok kotuymus :hulya:
ne dolaplar cevirmis ne dolaplar...

Back