• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

“Hristiyan bir ülkeyiz” dedi tepkileri çekti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
$-hristiyan-bir-ulkeyiz-dedi-tepkileri-cekti-4288964.Jpeg

İngiltere Başbakan David Cameron'ın, "İngiltere bir Hristiyan ülkesidir" sözleri ülkede yeni bir tartışma başlattı. Yazarlar, bilimadamları ve gazetecilerden oluşan yaklaşık 50 kişilik kalabalık bir grup, Başbakan Cameron'a açık mektup kaleme aldı.

Daily Telegraph'ta yayınlanan mektupta, İngiltere Başbakanı'nın bu sözleriyle toplumda ötekileştirme riski yarattığı belirtildi.

Başbakan Cameron'ın dini inançlarına saygı duyduklarını söyleyen aydınlar, bununla birlikte İngiltere'nin bir Hristiyan ülkesi gibi gösterilmesine karşı çıktı. Mektupta, İngiltere'nin çoğulcu bir toplum olduğu vurgulandı.

Mektupta, pek çok İngilizin dini kimliklerinin seçilmiş hükümet tarafından üstünlük olarak gösterilmesini istemedikleri de kaydedildi.

CAMERON GERİ ADIM ATMADI

Ancak Başbakan David Cameron bu konuda geri adım atmıyor. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Cameron'un uzun zamandır İngiltere'nin Hristiyan bir ülke olduğunu söylediği belirtildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın sözlerinin muhafazakarlara mesaj niteliğinde olduğu ve bu nedenle siyasi açıdan kendisi için yararlı olabileceği yorumları yapılıyor.

şimdi hristiyan yerine müslüman, ingiltere yerine türkiye, başbakan david cameron yerine recep tayyip erdoğan yazılmış gibi okuyoruz.... uydu mu uymadı:27::27:

ama başbakan geri adım atmamış o kısmı biraz uyabilir:27:

Azınlığı yok sayma, ötekileştirme, vatandaştan saymama nerede olursa olsun hoş değil. Bu yazıya hoş değil diyenler kendi ülkemizde yapılanlara da hoş değil demelidir bence ama maalesef bizim ülkemizde daha beteri yapılıyor keşke sadece Müslüman bir ülkeyiz genellemesi yapılsa. Alevi olduğu için ölmeyi hak ettiğini söyleyen devlet erkanları varken ülkemizde bu hafif kalıyor.

adam yanlış bişey dememiş,doğru çoğu Hristiyan olan bi ülke
bu azınlığa karşı çıkmış demek değilki...

anlanmadım kendisi için ne yararı olabilir bu açıklamasının!!

Devlet yonetimindeki insanlar soylemlerine dikkat etmek zorundadir. O ulkede bir tane dahi diger din mensubu olsa biz Hristiyan bir ulkeyiz, biz Musluman bir ulkeyiz deme luksleri yoktur. Herkesi kucaklayan soylemleri olmalidir, yoksa iste boyle tepkilerle karsilasirlar. Bizim ulkemizde maalesef halkin bir kismi bu tur soylemleri duya duya alistigi ve hatta hosuna gittigi, halk gibi konusuyor algiladigi icin normal gorunmeye basladi. Normal degil hanimlar, normal degil.. Boluculuk soylemidir bunlar.. Sen ben dersek bir dereceye kadar.. Ancak devletin tepesindeki insanlar zinhar diyemez, dememelidir de.

Son düzenleme:
Devlet yonetimindeki insanlar soylemlerine dikkat etmek zorundadir. O ulkede bir tane dahi diger din mensubu olsa biz Hristiyan bir ulkeyiz, biz Musluman bir ulkeyiz deme luksleri yoktur. Herkesi kucaklayan soylemleri olmalidir, yoksa iste boyle tepkilerle karsilasirlar. Bizim ulkemizde maalesef halkin bir kismi bu tur soylemleri duya duya alistigi ve hatta hosuna gittigi, halk gibi konusuyor algiladigi icin normal gorunmeye basladi. Normal degil hanimlar, normal degil.. Boluculuk soylemidir bunlar.. Sen ben dersek bir dereceye kadar.. Ancak devletin tepesindeki insanlar zinhar diyemez, dememelidir de.

Çünkü neden devletin dini yoktur, din insanlara ait bir inanç sistemidir.
Devlet yönetiminde yer alanlar burası Hıristiyan bir ülke derse o ülkede yaşayan yahudi, müslüman, ateist, deist ve dahi mezhepleri yok saymış olur.

Oysa o siyasileri yok saydıkları da destekler.

Çünkü neden devletin dini yoktur, din insanlara ait bir inanç sistemidir.
Devlet yönetiminde yer alanlar burası Hıristiyan bir ülke derse o ülkede yaşayan yahudi, müslüman, ateist, deist ve dahi mezhepleri yok saymış olur.

Oysa o siyasileri yok saydıkları da destekler.

Aynen ablacım devletler neden din hakkında yorum yapma gereği duyuyorlar anlamıyorum. Sonuç olarak o insanlar senin ülkeden yaşıyorsa vergisini veriyorsa, vatandaşlık haklarından yararlanacak elbette ve devlette yönetici olarak hizmet verecek bunun dinine bakılamaz ki ama bizde olduğu gibi onlarda da oluyor demek ki. Oy alırken hiçte ayrım yapmıyorlar maşallah her kesime sesleniyorlar da sonra nedense ayrım başlıyor, yok sayma başlıyor.

Back