Arkadaşlar merhaba. 22 yaşındayım ve konu Hpv. Öncelikle nişanlım da hpvliymiş daha sonra öğrendik. İlk başta anüsümde genital siğiller çıktı daha sonra doktora gittim. Doktor hpv olduğumu söyledi bana bir krem yazdı fakat kesin sonuç vermediğini kesin sonuç için yakma işlemini önerdi. Bu arada yakma işlemini de her yere yapamıyormuş kılcal damarlara yakın yerlerdede siğil olduğu için. Vajina bölgesinde de olup olmaycağını bilmediği için önce smear yaptı daha sonra hpv tiplendirme testi yaptı. Smear temiz çıktı, ama hpv tiplendirmede hpv 16 mevcutmuş. Bana sadece aşıyı önerdi ki onunda etkisi bu virüsü kaptıktan sonra düşükmüş ve bağışıklığımı güclendirmemi söyledi. Şuan çok korkuyorum ya rahim ağzı kanseri olursam diye. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
HPV
- Konu Sahibi Lesa
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #hpv #hpv16
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Smear temiz çıktıysa endişelenmenize gerek yok, temiz çıkmasa bile çaresi var, geçmiş olsun.Arkadaşlar merhaba. 22 yaşındayım ve konu Hpv. Öncelikle nişanlım da hpvliymiş daha sonra öğrendik. İlk başta anüsümde genital siğiller çıktı daha sonra doktora gittim. Doktor hpv olduğumu söyledi bana bir krem yazdı fakat kesin sonuç vermediğini kesin sonuç için yakma işlemini önerdi. Bu arada yakma işlemini de her yere yapamıyormuş kılcal damarlara yakın yerlerdede siğil olduğu için. Vajina bölgesinde de olup olmaycağını bilmediği için önce smear yaptı daha sonra hpv tiplendirme testi yaptı. Smear temiz çıktı, ama hpv tiplendirmede hpv 16 mevcutmuş. Bana sadece aşıyı önerdi ki onunda etkisi bu virüsü kaptıktan sonra düşükmüş ve bağışıklığımı güclendirmemi söyledi. Şuan çok korkuyorum ya rahim ağzı kanseri olursam diye. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim
- 22 Mart 2020
- 217
- 55
- 13
- 31
Smear net sonuç vermez ki sizde hpv 16 var o nedenle kolposkopi yaptırıp daha detaylı bakılması gerekiyor. ayrıca korkulacak bir durum yok kolayca tedavi edilebilen bir virüs bu. kanser dediğiniz durum hiç tedavi edilmeden yıllar geçerek oluşabilecek bir süreç direkt kötü şekilde düşünmeyin. kesinlikle kolposkopi yaptırın tavsiyem bu.
propolis imuneks gibi destekleyici ürünler kullanabilirsiniz. meyve ve sebze yiyin bol bol.
propolis imuneks gibi destekleyici ürünler kullanabilirsiniz. meyve ve sebze yiyin bol bol.
Canım merhaba sırf bu konu hakkında yazmak için üye oldum. Belki deneyen çıkar başkalarında da işe yarar diye :) Bende de hpv vardı ne zaman nasıl ve nerden bulaşabileceğini bilemiyoruz malesef. Bende direkt siğil şeklinde çıkmıştı ilk çıktığında araştırdım ne olduğu konusunda emindim baya karalar bağladım regl olunca belki geçer diye bekledim. İnternetten regl döneminde daha da arttığını okumuştum ve bingo! gerçekten artmıştı.. erteleye erteleye bir olup üniversite hastanesinin cildiye uzmanına gittim evet bu hpv dedi ve standart olarak aldara yazdı düşen düşsün kalanları yakarız dedi. 2 hafta aldara kullandım bana mısın demedi daha da arttılar! Bu arada araştırmaya devam ettim yurtdışından getirtilen aşırı pahalı vitaminler vs (ahhc miydi aahc miydi ne) bi sürü şey anlatıyodu insanlar bir de çay ağacı yağını gördüm aktardan 12 liraya aldım. Aldara kremi haftada 3 kez gece yatarken kullanmaya devam ettim onu uygularken ara günlerde 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı çay ağacı yağı pamukla sürmeye başladım. Hatta sürdüm pamuğa döküp siğil olan yere pamuğu koyup uyudum. Siğillerden asla kurtulamıcam diyodum anüs çevresine doğru yayılmıştı küçük küçük kabarcıklar (( 2 hafta kadar bitkisel yağ + aldara kremle devam ediyodum ki regl oldum mahvoldum dedim ama regl bittiğinde tek siğil bile yoktu!!!! Yağın etkisi olduğunu düşünüyorum vitamin ya da başka bi gıda takviyesi bile kullanmadım veeee 6 7 ay geçti bir daha hiç karşılaşmadım kendileriyle 1 şase de aldara artırdım millet kutularca kullandım da geçmedi falan diyo. smear falan hiç yaptırmadım nasıl olsa artık çıkmıyo diyorum :))))) şimdi en ufak bi pütürcük denk gelse hiç zeytinyağı falan bile karıştırmadan hemen çay ağacı yağı kullanıyorum ben böyle kurtuldum :))) ama direkt uyguladım dedim diye sen de öyle yapma cildin hassas falan olur belki ilk etapta zeytinyağı ile karıştırıp kullan :)
- 22 Nisan 2020
- 29
- 9
- 36
- 32
Canım bende siğil yok fakat eşimde var siğiller hala da çıkar yaktırır tekrar çıkar. Bende tip 53 çıktı. Bende senin gibi korkup doktor doktor araştırmıştım eşimde siğil olunca bende de var mı acaba diye . Ankara’da çok doktora gittim baktılar siğil yok hadi güle güle. Birisi smear yaptı temiz dedi yine de inanmadım. Sonra kadın hastalıkları araştırmaya gittim hpv testi yaptım orda tip 53 çıkmıştı. Daha sonra iyi bi doktora araştırması yaptım çünkü kimse beni yönlendirmedi çaresi yok bağışıklık kuvvetlendir diyip gönderdi. Aşı var dediler aşıyı yapacak kimseyi bulamadım aşıyı da bulamadım piyasada.sonra İstanbul’da özel bi hastanede Prof . E gittim önce telefonla görüştüm öyle gittik eşimle. O doktor kolposkopi yaptı. Cin1 çıktı. O bana deflagyn diye jel yazdı. O jel rahim temizleyicisi gibi düşünebilirsin3 ay kullandım. Her gece yatmadan bi tane yapılıyor. Sonra 3 tane smear testi yapalım ondan sonra çocuk düşün dedi. Tabi smear 6 ay da 1 yaptırdım. Çok şükür temiz çıktı hepsi. Ama 1 yıl boyunca eşimle korunduk prezervatif kullandı tedavi sürecinde. Bir de imuneks ve propolis kullanıyorum hala. İstanbulda o hastane de gardasil aşımı oldum. Yalnız hamile kalırsan doğum sezeryan olmalı dedi. Gerçi hala hamile kalmadım eşimi 2 -3 -4ayda bir görüyorum işinden dolayı. İnşallah fikir verip yardımcı olabilmişimdir başımdan geçenleri. Geçen ay yine smear yaptırdım temizdi. 6ay da bir yaptırıyorum smear i. Çünkü çocuk düşünüyoruz korunmadığımız için.
Merhaba bendede tip 53 ve 16 var..4 aydir uğraşıyorum HPv ile..CIN1 le leep oldum. Sınırlar negatif çiktı şükürler olsun..Bu zamana kadar sigil yoktu.3-4 tane yeni fark ettigim siyah kabarik olmayan düz bir noktacik çikti vajinada. kıl batığı mı sigilmi anlayamiyorum.ama bildigim şu ki daha önce yoktu..Eşimde de hiç siğil yok.4 aydir olmayan birşey birden çikabilirmi acaba.Malum durumlardan dolayı doktorumada ulaşamiyorum.Tip 53 siğil yaparmi?Canım bende siğil yok fakat eşimde var siğiller hala da çıkar yaktırır tekrar çıkar. Bende tip 53 çıktı. Bende senin gibi korkup doktor doktor araştırmıştım eşimde siğil olunca bende de var mı acaba diye . Ankara’da çok doktora gittim baktılar siğil yok hadi güle güle. Birisi smear yaptı temiz dedi yine de inanmadım. Sonra kadın hastalıkları araştırmaya gittim hpv testi yaptım orda tip 53 çıkmıştı. Daha sonra iyi bi doktora araştırması yaptım çünkü kimse beni yönlendirmedi çaresi yok bağışıklık kuvvetlendir diyip gönderdi. Aşı var dediler aşıyı yapacak kimseyi bulamadım aşıyı da bulamadım piyasada.sonra İstanbul’da özel bi hastanede Prof . E gittim önce telefonla görüştüm öyle gittik eşimle. O doktor kolposkopi yaptı. Cin1 çıktı. O bana deflagyn diye jel yazdı. O jel rahim temizleyicisi gibi düşünebilirsin3 ay kullandım. Her gece yatmadan bi tane yapılıyor. Sonra 3 tane smear testi yapalım ondan sonra çocuk düşün dedi. Tabi smear 6 ay da 1 yaptırdım. Çok şükür temiz çıktı hepsi. Ama 1 yıl boyunca eşimle korunduk prezervatif kullandı tedavi sürecinde. Bir de imuneks ve propolis kullanıyorum hala. İstanbulda o hastane de gardasil aşımı oldum. Yalnız hamile kalırsan doğum sezeryan olmalı dedi. Gerçi hala hamile kalmadım eşimi 2 -3 -4ayda bir görüyorum işinden dolayı. İnşallah fikir verip yardımcı olabilmişimdir başımdan geçenleri. Geçen ay yine smear yaptırdım temizdi. 6ay da bir yaptırıyorum smear i. Çünkü çocuk düşünüyoruz korunmadığımız için. ☺
- 22 Nisan 2020
- 29
- 9
- 36
- 32
Benim ki 53 bende yapmadı şükür ama 16yapar diye biliyorum.Merhaba bendede tip 53 ve 16 var..4 aydir uğraşıyorum HPv ile..CIN1 le leep oldum. Sınırlar negatif çiktı şükürler olsun..Bu zamana kadar sigil yoktu.3-4 tane yeni fark ettigim siyah kabarik olmayan düz bir noktacik çikti vajinada. kıl batığı mı sigilmi anlayamiyorum.ama bildigim şu ki daha önce yoktu..Eşimde de hiç siğil yok.4 aydir olmayan birşey birden çikabilirmi acaba.Malum durumlardan dolayı doktorumada ulaşamiyorum.Tip 53 siğil yaparmi?
- 22 Nisan 2020
- 29
- 9
- 36
- 32
Benim ki 53 bende yapmadı şükür ama 16yapar diye biliyorum. Eşimde ki siğiller dediğiniz gibiydi büyük ihtimal siğildir sizdekide.Birde doktor tedavi sürecinde yani 1 yıllık tedavi sürecinde korunmamızı söylemişti. Çocuk düşünmeye başladığımızda korunmayı bırakın demişti.bence çocuk düşünmüyorsanız korunun prezervatifle. Bağışıklığınızı kuvvetli tutun moralinizi bozmayın hiç bir şeye stresten uzak durun çünkü benim eşim askeri personel çok stresli ortamda çalışıyor sigara üstüne sigara içiyor malesef Buda bağışıklığını düşürüp siğil çıkmasına yardımcı oluyor tekrar.
Evet aslinda sasirdigim durum bende nasil sonradan siğil cikti 4 aydir yoktu yani HPv oldugunu ögrendigimden beri hic birsey yoktu.propolis ve beta gulikan cinko c vitamini icerikli tablette kullaniyordum bu süreçte..Sigara ve alkol agzima sürmem zaten..Psikolojik olarak çok da kötü bir durumdada değilim.En önemlisi esimde hiç sigil adina birsey yok.Başkası ilede beraber olmadiğima göre nasıl oldu bu.Çok enteresan geldi bana..Peki önerebileceginiz bir krem varmı?Şu an ancak eczanelerden medet umabilirim zatenHazirana kadar belki idare eder beni.şuan minicik 4 tane var.insallah çogalmaz.
- 22 Nisan 2020
- 29
- 9
- 36
- 32
Merhem konusunda malesef bişi diyemiycem çünkü ben de çıkmadı kullanmadım o yüzden. Ama benim kullandığım gibi rahim ağzı temizleyici jel (deflagn)kullanabilirsin fakat doktora danış kullan. Çok zor bi durum rabbim şifa versin inşallah.Evet aslinda sasirdigim durum bende nasil sonradan siğil cikti 4 aydir yoktu yani HPv oldugunu ögrendigimden beri hic birsey yoktu.propolis ve beta gulikan cinko c vitamini icerikli tablette kullaniyordum bu süreçte..Sigara ve alkol agzima sürmem zaten..Psikolojik olarak çok da kötü bir durumdada değilim.En önemlisi esimde hiç sigil adina birsey yok.Başkası ilede beraber olmadiğima göre nasıl oldu bu.Çok enteresan geldi bana..Peki önerebileceginiz bir krem varmı?Şu an ancak eczanelerden medet umabilirim zatenHazirana kadar belki idare eder beni.şuan minicik 4 tane var.insallah çogalmaz.
Ben zaten Leep oldum CIN 1 den 4 ay önce..Sınirlari negatif geldi..Rahim agzim kontrol altinda.Hatta Haziranda ilk kontrolum vardı.Bu siğil daha çok yeni kötü bir süpriz oldu bana..Doktorum aralik ayinda kolposkopi ve leep islemi sirasinda muhakak gorurdu ozaman olmus olsaydi.Yani yeni çıktı.Bakalim siğil oldugundan da emin degilim ki.Ya kıl batığı ya siğil.Ikisinden biri..1 hafta takip edicem artık çogalip büyüyormu bakıcam..Başka çare yok malesefMerhem konusunda malesef bişi diyemiycem çünkü ben de çıkmadı kullanmadım o yüzden. Ama benim kullandığım gibi rahim ağzı temizleyici jel (deflagn)kullanabilirsin fakat doktora danış kullan. Çok zor bi durum rabbim şifa versin inşallah.
- 12 Nisan 2020
- 134
- 35
- 13
- 34
Hpv de negatif miCanım bende siğil yok fakat eşimde var siğiller hala da çıkar yaktırır tekrar çıkar. Bende tip 53 çıktı. Bende senin gibi korkup doktor doktor araştırmıştım eşimde siğil olunca bende de var mı acaba diye . Ankara’da çok doktora gittim baktılar siğil yok hadi güle güle. Birisi smear yaptı temiz dedi yine de inanmadım. Sonra kadın hastalıkları araştırmaya gittim hpv testi yaptım orda tip 53 çıkmıştı. Daha sonra iyi bi doktora araştırması yaptım çünkü kimse beni yönlendirmedi çaresi yok bağışıklık kuvvetlendir diyip gönderdi. Aşı var dediler aşıyı yapacak kimseyi bulamadım aşıyı da bulamadım piyasada.sonra İstanbul’da özel bi hastanede Prof . E gittim önce telefonla görüştüm öyle gittik eşimle. O doktor kolposkopi yaptı. Cin1 çıktı. O bana deflagyn diye jel yazdı. O jel rahim temizleyicisi gibi düşünebilirsin3 ay kullandım. Her gece yatmadan bi tane yapılıyor. Sonra 3 tane smear testi yapalım ondan sonra çocuk düşün dedi. Tabi smear 6 ay da 1 yaptırdım. Çok şükür temiz çıktı hepsi. Ama 1 yıl boyunca eşimle korunduk prezervatif kullandı tedavi sürecinde. Bir de imuneks ve propolis kullanıyorum hala. İstanbulda o hastane de gardasil aşımı oldum. Yalnız hamile kalırsan doğum sezeryan olmalı dedi. Gerçi hala hamile kalmadım eşimi 2 -3 -4ayda bir görüyorum işinden dolayı. İnşallah fikir verip yardımcı olabilmişimdir başımdan geçenleri. Geçen ay yine smear yaptırdım temizdi. 6ay da bir yaptırıyorum smear i. Çünkü çocuk düşünüyoruz korunmadığımız için. ☺
- 22 Nisan 2020
- 29
- 9
- 36
- 32
Nasıl yani Rojbin ozlem şaşırma anlamında mı söyledinHpv de negatif mi
- 12 Nisan 2020
- 134
- 35
- 13
- 34
Kaniniyor mu acaba bBen zaten Leep oldum CIN 1 den 4 ay önce..Sınirlari negatif geldi..Rahim agzim kontrol altinda.Hatta Haziranda ilk kontrolum vardı.Bu siğil daha çok yeni kötü bir süpriz oldu bana..Doktorum aralik ayinda kolposkopi ve leep islemi sirasinda muhakak gorurdu ozaman olmus olsaydi.Yani yeni çıktı.Bakalim siğil oldugundan da emin degilim ki.Ya kıl batığı ya siğil.Ikisinden biri..1 hafta takip edicem artık çogalip büyüyormu bakıcam..Başka çare yok malesef
- 5 Mayıs 2020
- 85
- 43
- 18
- 32
Arkadaşlar merhaba. 22 yaşındayım ve konu Hpv. Öncelikle nişanlım da hpvliymiş daha sonra öğrendik. İlk başta anüsümde genital siğiller çıktı daha sonra doktora gittim. Doktor hpv olduğumu söyledi bana bir krem yazdı fakat kesin sonuç vermediğini kesin sonuç için yakma işlemini önerdi. Bu arada yakma işlemini de her yere yapamıyormuş kılcal damarlara yakın yerlerdede siğil olduğu için. Vajina bölgesinde de olup olmaycağını bilmediği için önce smear yaptı daha sonra hpv tiplendirme testi yaptı. Smear temiz çıktı, ama hpv tiplendirmede hpv 16 mevcutmuş. Bana sadece aşıyı önerdi ki onunda etkisi bu virüsü kaptıktan sonra düşükmüş ve bağışıklığımı güclendirmemi söyledi. Şuan çok korkuyorum ya rahim ağzı kanseri olursam diye. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim
- 5 Mayıs 2020
- 85
- 43
- 18
- 32
Merhaba! Öncelikle daha 22 yaşındasın. Her şeyden önce bunu düşün. Bağışıklığını güçlendir. Sigara içiyorsan bırak ve beslenme düzenin bozuksa onu düzenle. Abur cubur yeme.Sağlıklı beslen. Bol yeşillik ve protein al. Bitki çayları iç. Hpv deri altında yaşayan bir virüs ve bunu vücudun zamanla atabilir.Ben bunu daha sonucum çıkmadan söylüyorum sana. Bende buraya siğiller yüzünden bilgi edinmek amacı ile girdim. Ama görüyorum ki çok kaygılı insan var emin olun anlıyorum bende aynı şekildeyim. Ancak şunu düşünün cinsel aktif olmuş kişiler için gayet normal bir durum. Ben aldara krem kullanıyorum. İlk hafta bitti ve yavaşça geçiyor gibi. Test sonucumu bekliyorum. Smear ve hpv dna baktırdım. 28 yaşındayım. Evet talihsiz bir durum ama dudağında uçuk çıkması kadar normal bir durum. Gelişmelerden haberdar ederim.Arkadaşlar merhaba. 22 yaşındayım ve konu Hpv. Öncelikle nişanlım da hpvliymiş daha sonra öğrendik. İlk başta anüsümde genital siğiller çıktı daha sonra doktora gittim. Doktor hpv olduğumu söyledi bana bir krem yazdı fakat kesin sonuç vermediğini kesin sonuç için yakma işlemini önerdi. Bu arada yakma işlemini de her yere yapamıyormuş kılcal damarlara yakın yerlerdede siğil olduğu için. Vajina bölgesinde de olup olmaycağını bilmediği için önce smear yaptı daha sonra hpv tiplendirme testi yaptı. Smear temiz çıktı, ama hpv tiplendirmede hpv 16 mevcutmuş. Bana sadece aşıyı önerdi ki onunda etkisi bu virüsü kaptıktan sonra düşükmüş ve bağışıklığımı güclendirmemi söyledi. Şuan çok korkuyorum ya rahim ağzı kanseri olursam diye. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim
- 22 Mart 2020
- 217
- 55
- 13
- 31
Merhaba geçmiş olsun. Öncelikle korkacak bir şey yok kanser dediğimiz oluşum için yıllar geçmesi gerekiyor. Sen kontrol altında olduğun sürece endiselenmen doğru değil. Tam tersi tek tip tasiyorsun ve bağışıklığına dikkat ettiğin sürece virüsü vücudundan atabilirsin. Yeşil çay propolis özellikle yeşillik bol bol tuket. Folik asit açısından zengin besinler ye. B12 için de aynı şekilde. B
Hücre yenileyici gıdalar tüketmek şart. Siğiller içinde imkanın varsa tedavi olup kurtulabilirsin. Üzülmek ancak sana zarar verir. Çözümü olan bir virüs Allah beterinden saklasın. Hiç moralini bozma
Hücre yenileyici gıdalar tüketmek şart. Siğiller içinde imkanın varsa tedavi olup kurtulabilirsin. Üzülmek ancak sana zarar verir. Çözümü olan bir virüs Allah beterinden saklasın. Hiç moralini bozma
- 12 Nisan 2020
- 134
- 35
- 13
- 34