24 yaşındayım bundan yaklaşık 2 yıl önce dış dudak kısmında çok ufak bi çıkıntı fark ettim.benden biyopsi alındı şehir hastaneside.ve sonuçlar aşağıdaki gibi geldi.smear negatifti ama biyopside alınan parça kondilom olarak geldi.doktor bana yapılacak bir şey olmadığını zaten olan siğili de aldığını bundan sonra aşı olmam gerektiğini vucudun kendisinin atacağını söyledi.6 ayda bir kontrole gelmemi söyledi.fakat sorun şu.ziyaretlerim kısmında hpv test sonucum negatif görünüyor.bu smear testini verdikten sonra işsiz olduğum için maddi sebeplerden aşıyı karşılayamadım ve aşı olamadım.aradan 1 yıl geçti.ufak bir siğil fark ettim yine ve aynı hastaneye göründüm.bu sefer başka bir doktor vardı.durumu anlattım kondilom pozitif olduğunu vs.doktor bana bakıp basit bir şekilde hpv değilsin dedi.ben ama sonuçlarımda var dedim,hayır hpv negatif görünüyor dedi.jinekolojik muayenede de bu siğile benzemiyor sivilce gibi bir şey diyip biyopsi almadı.hpv dna testi yapılabiliyor mu diye sorunca bekarlara yapmıyoruz dedi? sonrasında doktora aktif bir cinsel hayatım olmadığını,ama ilerde olursa ya da evlilik kararı alırsam bunu karşı tarafa bir zararı olur mu taşıyıcı mıyım dediğinde hiçbir sorun yok dedi aynı şekilde ben de biraz rahatlayarak çıktım.şimdi 1 yıl geçti yine vajinamın iç tarafında siğil benzeri bir lezyon fark ettim.devlette hpv dna testi yapan bir yer yok mu gerçekten. oturduğum yerde ilerlemesini izliyorum doktora dahi açıklayamıyorum kendimi. özel hastaneye gidecek durumum da yok. lütfen konu hakkında bilgi sahibi olan yazabilir mi neden sonuçta hpv negatif diyor.üstelik şu an bir ilişkim var kendisi çok dikkat eden birisi bu konulara ve ona bulaştı mı diye de çok korkuyorum bu süreçte bilgi sahibi olanlar yazabilir mi
patoloji sonucum:
Eki Görüntüle 3539344
hastane kayıtlarındaki sonucum:
Eki Görüntüle 3539345