hpv virüsü kapmışım!!!!

bak canım alıntı yaptım :

Virüsün kuluçka süresi değişkendir.HPV tipine göre kuluçka süresi değişir. Bazı HPV tiplerinde kuluçka süresi 1-2 ay iken bazı HPV tiplerinde yılları bulabilmektedir. Bulaşma olduktan sonra bulgular bazen birkaç ay bazen de birkaç yıl sonra ortaya çıkabilir. Hatta bazen virüs yıllarca hiçbir bulgu vermeden vücutta kalabilir.

inanmayanlar google'dan "hpv kuluçka süresi" diye arama yapabilir.

bilip bilmeyen insanların cahil cahil konuşmaları çok sinir bozucu oluyor...

canım erkekte hic bir bulgu vermeden durabilir ama kadında o kadar durmuyor sanırım anlatamadım demek istediğimi tatlım..
her kadına sene de en kötü 1 kere smear testi yaparlar.yada hamilelik sırasıdna çeşitli testlerde buna bakarlar.he birde su var eğer doğum esnasında bebeğin ağız yolundan girip boğazında enfeksiyonlara yol acıyor bu hastalık.siz nasıl doğum yaptınız bilmiyorum normal mi sezaryen..
normal yaptıysanız ve cocuğunuz sağlıklı doğdu ise sonradan kaptınız demektir.
bende genital herpes kapmıstım.erkek arkadasımda uzun süredir varmış fakat bana bulastı ve 1 ay içinde hasta yattım..
normalde kondom ile birlikte olurken kondomu bıraktığımız gibi ben hastalığı kaptım.onun vücündünde tepki vermiyor erkeklerin coğu tasıyıcı olur bu hastalıklarda kadında senlerce beklemez.ama

hiç ilgisi yok canım. kadın erkek diye ayırmamışlar farkındaysan.

Bulaşma olduktan sonra bulgular bazen birkaç ay bazen de birkaç yıl sonra ortaya çıkabilir. Hatta bazen virüs yıllarca hiçbir bulgu vermeden vücutta kalabilir. HPV ile temas ve bulaşma olduktan sonra mutlaka hastalık ortaya çıkmaz. Aslında çoğu kişide HPV vücudun kendi savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilir. Bir başka olasılık da virüsü alan kişide uzun süre hiçbir belirti ortaya çıkmamasıdır. Kişi yıllarca hiçbir yakınma ortaya çıkmadan yaşayabilir.

4-SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESı (18.03.2002 / 4134) –Ek 2

• Evlenmeye engel hastalık bulunmadığına dair sağlık raporları Sağlık Ocakları ve AÇSAP Merkezlerince verilmelidir.

• Muayene ve danışmanlık hizmetleri verilirken eş adayları birlikte Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nda belirtilen frengi, gonore, yumuşak şankr, lepra, tüberküloz, akıl hastalığı; bunlara ek olarak AıDS, Hepatit B ve C hastalıkları ayrıca genetik geçişli hastalıklar ile ilgili olarak sorgulanmalı ve genel bir muayene yapılmalıdır. Bu görüşme sırasında adı geçen bulaşıcı hastalıklar, genetik geçişli hastalıklar ve aile planlaması konularında tıbbi danışmanlık verilmeli, bu hastalıkların şüphesi veya varlığında neler yapacakları adaylara anlatılmalıdır. Dıştan açıkça görülebilen muayene bulgusu yoksa sağlık raporu düzenlenmelidir. Hekimin muayene sırasında adı geçen hastalıklarla ilgili şüphesi olması veya eşlerle yapılacak danışmanlık görüşmesi sırasında eşlerden birinin talep etmesi halinde ücretleri kendileri tarafından ödenmek üzere gerekli testler yapılmalıdır. Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nda evlenmeye engel hastalıklar olarak zikredilen bazı hastalıkların tedavi olduğu halde kişilerde kalıcı fiziksel veya serolojik sekel bırakabildiği göz önüne alınmalı (örneğin cüzzam, frengi) bu kişilerde muayene veya serelojik bulguları olmasına rağmen tedavi durumları göz önünde bulundurularak rapor düzenlenmelidir.

yani evlenirken geçilen sağlık taraması bu virüsü kapsamıyor arkadaşlar...

kapsamaması cok kötü ben böyle durumlarda erkek tarafına üzülmüyorum cünkü daha cok olan kadına oluyor.
rahim ağzı kanseri beni o kadar ürkütüyor ki suan sizde de bu tehlike var.
genellikle erkekte belirti vermez yüksek oranda tasıyıcı olur.erkeklerde depo görevi görür virüsü barındırır.her sene düzenli smeer testlerinde bu zaten cıkar.
seneler sonra rahimde belirti verse bile ki nadirdir,smeer testinde mutlaka cıkar.
güzel arkadasım camasrılarını cok iyi yıka yüksek derece de ütülemeden giyme bak genital temizleyicler var adınıda verim:numis med..günde 3 kere bununla temizliğini yap.
allah acil şifalar versin.eşinle sürtüne yolu ile yakınlasma da bulunma kondom yüzde yüz korumaz ama genede hic yoktan iyidir.

Tabi Amerikada yaşıyoruz ya
Evlenirken,humman popilan virüsüne kadar bakılıyor kaydirigubbakcemile3
Öyle sağlık kontrollerinden geçiliyoruzki
Bunu atlamış olmanız olmaz kaydirigubbakcemile3
Şaka gibi vallahi
kaydirigubbakcemile3

çok geçmiş olsun...tedavisi çok zamnaalır bu hastalıgın zor bir devre
artık kimden gçtiğinin pek önemi kalmamış ha senden ha eşinden şimdi sonuca bakınız...
acil şifalr

öncelikle canım geçmiş olsun bende yarın test sonucumu alıp doktoruma göstercem şimdi burda yazılanları okuyunca ister istemez ya bende de çıkarsa diye düşünmeden edemiyor insan.
sıkıntı stres yapma kendine sonuçta kontrol altındasın tedavini olursun ve daha sonra çok daha dikkat edersiniz mesela ilişkiye prezervatifle girerek falan.
bütün yazılanları okudum bu hastalığın cinsel ilişkiyle bulaştığını biliyorum ve sanırım eşinden sana bulaşmış ama büyük bi ihtimal eşine de bu virüs bekarken bulaşmıştır.
belki sende yıllardır var sonuçta 5 yıllık evliymişsin ama bu tür virüsler kendilerini hemen belli etmiyorlar tabi sende tesadüfen öğrenmişsin iyiki smear testi yapmış doktorun belki çok ilerlemiş durumda farkedilseydi tedavinde mümkün olmayabilirdi.
tekrardan geçmiş olsun.

ay bende yorum yapmadan geçemicem.okudum herşeyi şiştim valla:) arkadaşım çok geçmiş olsun. biçok arkadaş gerçekten farklı yönlere gitmiş sadece seni ilgilendiren konulara girmiş.bi kere onları boşver.sen sağlığına katkısı olacak şeylere odaklan.bende genital herpes kaptım evlendiğimde.Eşimde önceden kapmış saçma bi olay sonucu.Herneyse ben bile bunun için uzun bi süre eşime hayatı zindan ettim affedemedim.Ama bu konu değil. Bu tür hastalıklarda moralini yüksek tutup hastalıktan kurtulacağına inan. bağışıklık sistemini güçlendirecek herşeyi yap. spor, vitaminler, meyve sebze, bu gibi şeyler.Vücuduna güven virüsü yeniceene inan. Sen kendini daha iyi bilirsin. ve birde şükret ki bi şekilde teşhis konmuş. Atlatırsın bence bu şekilde.Olumsuz senaryoları düşünme asla. Diğer arkadaşlara da bişe söylemek istiyorum. Asla büyük konuşmayın yada sizinde başınıza gelmiycekmiş gibi. Böyle davranırsanız muhakkak yaşarsınız aynı şeyi ölmeden.Benden söylemesi.

peki
tedavi olnca tekrar bulaşma riski varmı bu hastalıkta.
yani virüsü olup tedavi olan tekrar başka yerden alabiliyor mu.bağışıklık mı kazanıyor yoksa.

orada takıldım ben...merak ettim bunu.

peki
tedavi olnca tekrar bulaşma riski varmı bu hastalıkta.
yani virüsü olup tedavi olan tekrar başka yerden alabiliyor mu.bağışıklık mı kazanıyor yoksa.

orada takıldım ben...merak ettim bunu.

bu virüsün bağışıklığı olmuyor. iyileşmek demek sadece siğil çıkmaması demek.
vücuda girdiğinde artık o kişiyle beraber yaşamaya devam ediyor.
hiç bişey olmadı sorun çıkarmasa bile taşıyıcı oluyor maalesef.

.bunu bilmiyordum bakın. çok kötü ya.
.neden bulamamışlarki tedavisini..tıbbında çaresiz kaldığı virüslerden biri demek.
herpes de böyle diye duymuştum.
çok anlamam ama ,öyle biliyorum.
geçmiş olsun bu arada....

.

karakter sahibesi arkadaşım elimden geldiiğince yardımcı olmaya çalıştım sana bikaç sayfa öncesinde ilk mesajımı okuduysan.tekrar geçmiş olsun sana inşallah atarsın gider virüsü dediğim gibi moralini yüksek tut ve inan vücudundan gideceğine.

canım buna da kafa yorma lütfen. kalk burdan dans et mutlu et kendini sevdiğin yemeklerden yap falan ne bileyim:)vitaminleri aksatma bak extra mutluluk veriyolar nasılsa HErşey insanlar içinalkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…