hpv virüsü kapmışım!!!!

tedavisi sadece lezyonları ortadan kaldırmaktadır kesin çözümü yoktur arkadaşım bende genital herpes kapmıstım tabiki senin hastalığınla benzemiyor 10 günde iyileşiyorsun.
gebelikte anomaliye yol açan bir virüs değildir.
eşinizle beraber tedavi olsanız bile uzun süre acık yazmak gerekirse prezervatif ile hatta bundan sonraki t
m dönemlerde bu sekilde korunmanızda yarar var.
aynı sekilde oral yoldan birlikte olmak da bu virüsü ağızdan almanıza neden olur.ağızda cıkan lezyonların iiyileşmesi daha uzun sürer.
bir rahim ağzı kanseri olusması yaklasık 7 sene alır.sürekli kontrollerinizi yerine getirmelisiniz.aayrıca jinekoloji topiğine bakabilirsiniz.
sormak istediğiniz bir sey var mı başka güzel kardeşim?

son yılların en populer vırusu dur ..cınsel yolla yada dogum sırasında kapmıs olabılırsınız eger erken teşhıs ıse tedavısı de gayet mumkundur sadece ıhmal etmeyın..

ben herhangi bir belirti olmadan tamamen tesadüfen gitmiştim muayeneye ve smear testi de yapmak gerekiyordu başka bir rahatsızlığımla ilgili. rastgele çıktı yani bu durum. ayrıca o sivilce sandığım siğilleri de yeni evliyken görmüştük. bir ya da iki kez gördüm ve sonra hiç görmedim.

akannehiryapmayın allaha askına esının yuzune tukurmesıde ne demek ozur dılerım cevap bana degıldı ama sasırıdım kaldım belkıde sız dogum esnasında kapmıs olabılırsınız..

Doğum esnasında aids kapmak ??? :1shok:kafamçokkarıştı

Şimdi siz ne yapıcam diye sormussunuz geri kalan yorumlar başka yola girmiş..
fakat sunu unutmayın bu sizi kanser yapabilcek bir virüs..canınızdan allah korusun olabilceğiniz bir hastalık..ve 5 sene geçmişşe bu virüsü kapalı i,lk evlendiğimizde vardı diyorsunuz sizin hastalığınız ciddi boyutta ilerlemiş olabilir.
Şunu kendinize cok sık söyleyin lütfen bir rahim ağzı kanseri 7 sene de olusur..ben 22 yaşındayım sağlık eğitimi aldım inanın okadar korkuyordum ki bu sene ilk iş ilk doz rahim ağzı kanseri aşımı oldum.
lütfen lütfen eşinizle kondom olmadan ilişkiye girmeyin.ve kendinize sunu sorun.bu kaptınız haslalık
hpv değil hıv(aıds) olsa idi ne yapardınız.Sizce arasında ne fark var?
not:arkadaslar doğumla bulasma olasılığını söylemiş ama bunu neye dayanarak söylüyorsunuz.?ameliyathane malzemeleri sterilize edilir kaldı ki bu hastalık CYBH sınıfındadır.doğum sırasında bulasan hastalıklar sınıfında değil.benim bildiğim bu..Ciddi sağlık bilgisi olan varsa beni de düzeltsin güzel arkadasımıza iyi bir fikir de versin

Son düzenleme:
Ameliyathanede tüm kullanılacaklar strelize edilir,böyle bir durum söz konusu olamaz..Ancak aklımda yanlış kalmadıysa sadece cinsel yolla değil ,kan transfüzyonu sırasında da geçebilir...

çok gecmiş olsun canım allah acil şifalar versin panik yapıp kendinizi kasmayın ama ben olsam tamam eşinin günahını almak istmem ama ne kadarda yapmadıgını bilsem cinsel yolla bulaşan bi hastalık oldugu için tavrımı koyarım onunda tepkisinden yapıp yapmadıgı belli olur ..belkide eşini sevdigin için bu onun seni aldattıgını düşünmek bile istemiyosan bu senin tercihin..aslında aldattıgını düşünmende senin için bi yıkım..zor bi durum allah kolaylık versin

strawbery ablacım prezervatıf ve ıc camasırı ılede bulasabılıyomus degılmı bu hastalık?..

Hayır...Özellikle prezervatif kullanmaları öneriliyor erkeklere.Cinsel hastalıkların geçme riskini azaltmak için..Öyle iç çamaşırı ile,vs ile geçmez..

HPV nasıl bulaşır?
HPV cinsel yolla bulaşan hastalıklardan hatta en sık karşılaşılanlardan birisidir. Genital bölgeyi enfekte eden HPV'ler temas yolu ile kolayca yayılırlar. HPV'nin bir kişiden diğerine bulaşması için mutlaka tam bir ilişki olması gerekmez. Enfekte olan cilt bölgelerinin birbiri ile teması ile de hastalık bulaşabilir.

Virüsün kuluçka süresi değişkendir. Bulaşma olduktan sonra bulgular bazen birkaç ay bazen de birkaç yıl sonra ortaya çıkabilir. Hatta bazen virüs yıllarca hiçbir bulgu vermeden vücutta kalabilir.

Aktif genital lezyonların varlığında bulaşıcılık en yüksektir. Siğiller ortaya çıkıp tedavi edildikten sonra yeniden siğil çıkmadan geçen dönem ne kadar uzunsa bulaştırıcılık da o oranda azalmaktadır.

Tedavi
HPV'ninkesin bir tedavisi yoktur. Klasik bilgi Virüs birkez vücuda girdiğinde ömür boyu burada kalır şeklindeyken günümüzde yapılan DNA incelemeleri viruse ait genetik materyalin 6-24 ay içinde vücuttan tamamen atılabildiğini ortaya koymaktadır. Ancak hangi kişilerde virusun kaldığı hangilerinde ise atıldığı belli değildir. Burada en önemli faktör kişinin bağışıklık sistemi gibi görünmektedir Virüsün ortaya çıkardığı patolojiler ise tedavi edilebilir.

Genital siğil varlığında bunlar yakılarak ya da dondurularak tedavi edilirler. Çok büyük boyuttaki siğillerin ise cerrahi olarak çıkartılması gerekebilir. Az sayıdaki küçük siğiller ise bölgesel olarak uygulanan kremler yardımı ile yok edilebilir. Siğillerin tedavi edilmesi bir daha çıkmayacağı anlamına gelmez. Yeniden ortaya çıktıklarında tekrar tedavi edilmeleri gerekir.

Bazı kişilerde siğil ortaya çıkıp tedavi edildikten sonra bir daha ömrü boyunca yeni siğil çıkmaz. Bazı kişilerde ise sık aralıklarla siğiller çıkar. Kişiler arasında bu derece fark olmasının nedeni büyük olasılıkla bağışıklık sistemleri arasındaki farklılıktır.

Smear testinde saptanan ve biopsi ile kesinleşmiş displazi varlığında ise hastalığın şiddeti, hastanın yaşına göre LEEP, konizasyon ya da rahimin alınması gibi tedaviler uygulanabilir. Çoğu zaman hafif displazi varlığında LEEP tedavi için yeterli olmaktadır. LEEP sonrası doğurganlıkta bir değişiklik ortaya çıkmamaktadır.

Korunma
HPV virüsü oral ve anal seks de dahil olmak üzere her türlü cinsel ilişki ve ciltten cilde temas yolu ile de kolaylıkla bulaşabildiğinden cinsel yönden aktif olan kadın ya da erkek herkes HPV enfeksiyonları açısından risk altındadır. Ancak bazı kişilerde risk daha yüksektir. Bunlar:

* Yaşamının herhangi bir döneminde birden fazla partneri olanlar.
* Partneri daha önceden birden fazla kişiyle ilişkide bulunmuş kişiler
* Cinsel yaşantısı erken yaşta başlayanlar
* Kendisinde ya da partnerinde halen ya da daha önceden başka türde cinsel yolla bulaşan hastalık öyküsü olanlar

HPV ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar çoğu zaman bir arada bulunurlar. Bu nedenle başka bir cinsel yolla bulaşan hastalık varlığında beraberinde HPV'de bulunabileceği akıldan çıkartılmamalıdır.

Kondom yani prezervatif AIDS'de dahil olmak üzere diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı tam bir koruma sağlamasına rağmen HPV'ye karşı her zaman böyle bir koruma sağlamaz. Çünkü enfeksiyon prezervatifin kapladığı alan dışında da bulunabilir ve ciltten cilde temas ile bulaşabilir.

Son zamanlarda HPV'ye yönelik aşı geliştirilmesi konusunda oldukça yol alınmıştır. Halen deney aşamasında oln HPV tip 16 aşı ile ilgili çalışmalar oldukça umut vericidir. Ancak günümüzde kullanılabilen bir aşı ne yazik ki şu an için piyasada yoktur.

HPV'den korunmanın en etkili yolu riskli kişiler ile birlikte olmamaktır.

Herhangi bir kadında rahim ağzı hücelerinde değişim saptanması ya da genital siğil olması kanser gelişeceği anlamına gelmez. Aslında genital siğile neden olan HPV türlerinin rahim ağzında değişime ya da kansere neden olması son derece nadirdir. Rahim ağzı kanserlerinin yarısından sorumlu olduğu bilinen HPV tip 16 varlığı bile mutlaka kanser gelişeceği anlamına gelmez. Sadece artmış risk söz konusudur ve yakın takip gereklidir. Rahim ağzı kanseri tanısı konmuş kadınların %95'inin son 5 yıl içinde smear testi yaptırmamış olmaları bu tarama testinin ne derece önemli olduğunu ortaya koymak bakımından çarpıcıdır.

Amerikan Kanser Cemiyetinin 2001 yılında yayınladığı rehbere göre her kadın cinsel yaşantısı başladıktan sonra ilk üç yıl içinde ilk smear testini mutlaka yaptırmalıdır.

HPV enfeksiyonu taşıyan bir kişiyle ilişkide bulunmak da mutlaka o kişide de enfeksiyon ortaya çıkacak anlamına gelmez. Burada kişinin bağışıklık sistemi çok büyük önem taşır. Kişiler arası farklılıklar nedeni ile bazı kişilerde bağışıklık sistemi virüsle mücadele edebilir ve ortadan kaldırabilir. Ancak yapılan araştırmalar aktif enfeksiyonu olan bir kişi ile ilişkiye girenlerin %60'ında ilk 3 ay içinde enfeksiyon bulgularının ortaya çıktığını ortaya koymaktadır.

ılişkiler sırasında düzenli prezervatif kullanılması cinsel hastalık bulaşma riskini büyük ölçüde azaltır...

fesat arkadaşlara duyrulur : (yukarıdaki yazıdan alıntı yaptım)

HPV nasıl bulaşır?
HPV cinsel yolla bulaşan hastalıklardan hatta en sık karşılaşılanlardan birisidir. Genital bölgeyi enfekte eden HPV'ler temas yolu ile kolayca yayılırlar. HPV'nin bir kişiden diğerine bulaşması için mutlaka tam bir ilişki olması gerekmez. Enfekte olan cilt bölgelerinin birbiri ile teması ile de hastalık bulaşabilir.

Virüsün kuluçka süresi değişkendir. Bulaşma olduktan sonra bulgular bazen birkaç ay bazen de birkaç yıl sonra ortaya çıkabilir. Hatta bazen virüs yıllarca hiçbir bulgu vermeden vücutta kalabilir.

Kondom yani prezervatif AIDS'de dahil olmak üzere diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı tam bir koruma sağlamasına rağmen HPV'ye karşı her zaman böyle bir koruma sağlamaz. Çünkü enfeksiyon prezervatifin kapladığı alan dışında da bulunabilir ve ciltten cilde temas ile bulaşabilir.
sevgılı cancu teşekkurler bıraz once tahmın yurttum konu aydınlandı..

Virüsün kuluçka süresi değişkendir.HPV tipine göre kuluçka süresi değişir. Bazı HPV tiplerinde kuluçka süresi 1-2 ay iken bazı HPV tiplerinde yılları bulabilmektedir. Bulaşma olduktan sonra bulgular bazen birkaç ay bazen de birkaç yıl sonra ortaya çıkabilir. Hatta bazen virüs yıllarca hiçbir bulgu vermeden vücutta kalabilir.Hastaların büyük bir kısmında 2-6 ay içinde belirti verir.Aktif genital lezyonların varlığında bulaşıcılık en yüksektir. Siğiller ortaya çıkıp tedavi edildikten sonra yeniden siğil çıkmadan geçen dönem ne kadar uzunsa bulaştırıcılık da o oranda azalmaktadır

Nasıl bulaşır?

HPV enfeksiyonu cinsel yolla bulaşan hastalıklar grubunda yeralır. Özellikle çok sayıda cinsel eşi olan bireyler ve bu bireylerin eşlerinde yaygındır. Virüsün bulaşması başka bir bireyin enfekte bölgesinin (penis gibi) mukozalara (ağız ve vajina gibi), ya da doğal olarak nemli bölgelere (anüs gibi) temasıyla olur.

HPV için risk faktörleri nelerdir?

Başlıca risk faktörleri:

• Korunmasız cinsel ilişkide bulunmak
• Çok eşlilik
• Çok eşli birisiyle cinsel birliktelik yaşamak

Oral cinsel ilişki sırasındaki temas ile ellerde veya ağızda siğiller oluşması mümkündür

nette önüme çıkan ilk sayfalardan aldım.
bu adamlarda yalan söylüyor muhtemelen.
kocanızla ayrılmanızı istiyorlar nifak sokuyorlar pis doktorlar
yorum sizin hayat sizin çokeşli koca sizin..
doktor hanım diyerek aşağıladığınızı sanıyorsunuz ama ..
üzgünüm kimin sizin beni düşürmek istediğiniz durumda olduğu aşikar.

rica ederim tatlım olumunekankayizsmile

Cancu çok teşekkür ederim hayatım paylaşımın ve emeğin için.

rica ederim çok geçmiş olsun bu arada :teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…