• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hpv virüsü kapmışım!!!!

KarakterSahibesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
130
0
0
İstanbul
eşim ve ben çok üzgünüz!

iki gün önce jinekoloğum benden smear almıştı ve az önce beni arayıp hpv pozitif olduğumu söyledi. bunun tedavisi nasıl oluyor bilen var mı? :gitme:

bu virüsü kapıp neler yaşadığını anlatan olursa çok memnun kalırım.

şu ana kadar bende hiç siğil filan çıkmadı ama eşimde bi kaç kez görmüştüm.
şimdi anlıyorum onların genital siğil olduğunu. bilmiyorumkismile

bundan sonra beni neler bekliyor arkadaşlar lütfen tecrübeli olanlar yazsın...

Nasıl tedavi edilir?
HPV enfeksiyonunun tedavisinde temel prensip nüksleri en aza indirmek için kitlelerin mümkün olduğunca temizlenmesidir. Bu amaçla virüslere etkili ilaçlar kullanılarak lokal (bölgesel) tedavi ve büyük lezyonların koterizasyon yoluyla yakılması şeklinde tedavi uygulanır.
Hatırda tutulması gereken nokta tedavinin yanlızca görünen lezyonları ortadan kaldırmakla sınırlı olduğudur. HPV enfeksiyonu kronik seyreder ve kitleler ortadan tümüyle kalksa da hücrelerin içinde gizli bir şekilde yaşamını sürdüren virüsler sayesinde bulaştırıcılık devam eder.

Korunma:
HPV cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğundan bu konuda alınan genel önlemlerin alınması HPV enfeksiyonundan korunmada tek yoldur. Ancak HPV'nin bulaştırıcılığı o kadar yüksektir ki, şüpheli ilişkilerde kondom kullanımı bile koruyamayabilmektedir. Cinsel temas esnasında erkek genital bölgesinin prezervatifle korunmayan kısımlarından kadına ya da tam tersi kadından erkeğe bulaşma söz konusu olabilir. Bu yüzden bariz kondilom lezyonları olanlarla ilişkiye girmemek çok önemlidir.

böle bi yazı buldum.netten araştır istersen canım.çok geçmiş olsun bu arada.:1no2:

Nasıl tedavi edilir?
HPV enfeksiyonunun tedavisinde temel prensip nüksleri en aza indirmek için kitlelerin mümkün olduğunca temizlenmesidir. Bu amaçla virüslere etkili ilaçlar kullanılarak lokal (bölgesel) tedavi ve büyük lezyonların koterizasyon yoluyla yakılması şeklinde tedavi uygulanır.
Hatırda tutulması gereken nokta tedavinin yanlızca görünen lezyonları ortadan kaldırmakla sınırlı olduğudur. HPV enfeksiyonu kronik seyreder ve kitleler ortadan tümüyle kalksa da hücrelerin içinde gizli bir şekilde yaşamını sürdüren virüsler sayesinde bulaştırıcılık devam eder.

Korunma:
HPV cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğundan bu konuda alınan genel önlemlerin alınması HPV enfeksiyonundan korunmada tek yoldur. Ancak HPV'nin bulaştırıcılığı o kadar yüksektir ki, şüpheli ilişkilerde kondom kullanımı bile koruyamayabilmektedir. Cinsel temas esnasında erkek genital bölgesinin prezervatifle korunmayan kısımlarından kadına ya da tam tersi kadından erkeğe bulaşma söz konusu olabilir. Bu yüzden bariz kondilom lezyonları olanlarla ilişkiye girmemek çok önemlidir.

böle bi yazı buldum.netten araştır istersen canım.çok geçmiş olsun bu arada.:1no2:

canım çok teşekkür ederim emeğin için. çok canım sıkkın çokkk!:gitme:

Arkadaşımda da aynı rahatsızlık vardı..
Bildiğim kadarı ile eşiniz ile beraber tedavi olmanız gerekiyor.. Çünkü doktor hemen partnerine haber vermesi gerektiğini söylemişti..
Geçmiş olsun..
Tekrarlamaması için bundan sonra daha dikkatli olmanızı umut ediyorum..

Arkadaşımda da aynı rahatsızlık vardı..
Bildiğim kadarı ile eşiniz ile beraber tedavi olmanız gerekiyor.. Çünkü doktor hemen partnerine haber vermesi gerektiğini söylemişti..
Geçmiş olsun..
Tekrarlamaması için bundan sonra daha dikkatli olmanızı umut ediyorum..

Laale'cim neye dikkat edebilirim ki? bu meret vücuda girdi mi kolay kolay gitmezmiş.
uykuda da olsa sürekli yaşarmış ama bulaşıcılığını kaybetmezmiş. uçuk virüsü gibi.

doktorum "6 ay hiç bişey yapmadan bekliycez. bu 6 ay süresince vücut bu virüsü kendi kendine yok edebilir ama yüksek bi ihtimal değil" dedi. 6 ay sonra tekrar smear testinde çıkarsa biyopsi yapılacakmış. sonra ne olacağını bilmiyorum.

Çok Geçmiş Olsun..

Dr unuz Bilgilendirmedimi Sizi Tedaviyle ılgili? akannehir

Allah Acil Şifalar Versin..

Laale'cim neye dikkat edebilirim ki? bu meret vücuda girdi mi kolay kolay gitmezmiş.
uykuda da olsa sürekli yaşarmış ama bulaşıcılığını kaybetmezmiş. uçuk virüsü gibi.

doktorum "6 ay hiç bişey yapmadan bekliycez. bu 6 ay süresince vücut bu virüsü kendi kendine yok edebilir ama yüksek bi ihtimal değil" dedi. 6 ay sonra tekrar smear testinde çıkarsa biyopsi yapılacakmış. sonra ne olacağını bilmiyorum.

Neye dikkat edeceğinizi yazacam da ben de fırça yiyecem diye tırsıyorum..eyvahedigeldismile
Eşiniz ya da siz birbirinizden başkası ile beraber olmayacaksınız..
Çok eşliliğin sonucu bu hastalık oluşuyor..:delphin:

Neye dikkat edeceğinizi yazacam da ben de fırça yiyecem diye tırsıyorum..eyvahedigeldismile
Eşiniz ya da siz birbirinizden başkası ile beraber olmayacaksınız..
Çok eşliliğin sonucu bu hastalık oluşuyor..:delphin:

canım gayet düzgün yorumların niye fırça yiyeceksin ki. Eşimi seviyorum başkasını da düşünmüyorum ama tabi hayat ne gösterir bilinmez.

ayrıca çok eşli olmasa bile bu virüsü taşıyan sadece bi kadınla bile olsa yine bulaşacak.
ne kötü ama yaa! kafam çok karışık...

Arkadaşım peki bir sey soracağım evlenirken sağlık muaynesinden geçirirken cinsel yolla bulasan hastalıklara bakmıyolar mı?
hpv cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır.Eşinizde gördüğünüzde hemen keşke gitse idiniz doktora.
rahim kanseri öncüsüdür hpv.size de eşinizden geçmiş görülen bu.
kaç senelik evlisiniz?

canım gayet düzgün yorumların niye fırça yiyeceksin ki. Eşimi seviyorum başkasını da düşünmüyorum ama tabi hayat ne gösterir bilinmez.

ayrıca çok eşli olmasa bile bu virüsü taşıyan sadece bi kadınla bile olsa yine bulaşacak.
ne kötü ama yaa! kafam çok karışık...

Çok eşlilikten kastım zaten birden fazlaydı..
Herkesin seviştiği bir kişi olmalı..
Olmayınca da işte böyle nelere mal oluyor..
Dediğim gibi,eşinizin de tedavi olması ve doktorun tavsiyelerine uyması gerekir..

Öncelikle geçmiş olsun canım.
Sakin ol o kadar telaşe edilecek birşey değil rahatsızlığın
Çok yakın bir arkadaşımda ciddi boyutta oldu bu durum.
Bizzat beraber gittik doktora
Ama ondaki ileri safada sarmış bir vakaydı.
Hayatı kabusa dönmüştü.
Doktorun açıklaması evet cinsel yolla bulaşan bir hastalık ama başka yollarlada geçme ihtimali var.Yada uzun zaman önce virüs vücuda girip,vücudun stresli bir anındada çıkabiliyormuş.
Erkeklerde çok sorun oluşturmamakla birlikte(taşıyıcılık dışında)kadınlarda rahim ağızı kanserine sebep verebiliyormuş.
Ama dikkat edersen muş diyorum,her siğil bunu yapıyor diye birşey yok.
Arkadaşımdakileri lazerle yaktılar.
Sonra merhem verdi doktor ve şuanda bir sorunu yok,aynı tedaviyi eşinede uyguladılar.
Bir süre izlesin doktorun,zaten kontrol altında olduğun için bir sorunda olsa müdahele ederler.
Bu kadar büyütüp,kendini üzmeyerimseniben

Çok eşlilikten kastım zaten birden fazlaydı..
Herkesin seviştiği bir kişi olmalı..
Olmayınca da işte böyle nelere mal oluyor..
Dediğim gibi,eşinizin de tedavi olması ve doktorun tavsiyelerine uyması gerekir..

aynen öyle hayatım. ikimiz de üstümüze düşeni yapıcaz elbet. beraber tedavi olucaz ama sanırım bunun kesin bi tedavisi de yok :sinifsinif:

Arkadaşım peki bir sey soracağım evlenirken sağlık muaynesinden geçirirken cinsel yolla bulasan hastalıklara bakmıyolar mı?
hpv cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır.Eşinizde gördüğünüzde hemen keşke gitse idiniz doktora.
rahim kanseri öncüsüdür hpv.size de eşinizden geçmiş görülen bu.
kaç senelik evlisiniz?

5 yıllık evliyiz. cinsel yolla bulaşan hastalıklar için kontrolden geçip geçmediğimizi inan hatırlamıyorum. ama çıksaydı mutlaka hatırladım. o gördüğüm şeyleri ben de o da normal sivilceler sanmıştık. ama öyle değilmiş işte.

aynen öyle hayatım. ikimiz de üstümüze düşeni yapıcaz elbet. beraber tedavi olucaz ama sanırım bunun kesin bi tedavisi de yok :sinifsinif:

Yok..
Yani yok demişlerdi arkadaşıma..
Bebek sahibi olmaya karar verdiğinizde dahi sürekli kontrol altında olmanız gerekiyor..
Allahım saklasın,bebeğin sağlığını tehlikeye girebilir...

Back