Hpv süreci

devilina

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2024
10
0
25
Kızlar çok stresli zaman geçiriyorum Hpv testim 16 çıktı kolposkopi istediler henüz zamanı gelmedi ama çok korkuyorum 25 yaşındayım daha lütfen bana bilgi verin bu süreci atlatmış biri var mı

Hindi kuyruğu mantarı işe yarıyor arkadaşımdan duydum benimkide öyle geçmişti. Sabahları aç karnına içiyorsun meşhur sitede var.

Çok geçmiş olsun. Benim de hvp 16 , kolposkopi yapıldı ve cın3 çıktı. Leep yapılması gerektiği söylendi dün.
Kolposkopi işleminden korkma, çok acılı bir işlem değil ama sakın aç karnına gitme karnını doyur. ben aç olduğum için işlem sonu tansiyonum düşmüştü.
Hepimize şifa versin Allah.

Kaç yaşındasınız peki doktor vucüt kendisi atabilir dedi ama çok stres ve panik yapıyorum

Ben 36 yaşındayım. Senin yaşın daha genç bağışıklığın muhtemelen daha kolay atacaktır. Ben de ilk öğrendiğimde ne yapacağımı bilemedim, dün cın3 olduğumu öğrendim ve leep yapılacağını söylediğinde 1 saat ağladım. Ama oturup ağlamanın, streslenmenin bana faydası olmayacak. Sen de panik olma kolposkopini yaptır, sonuca göre tedavini ol. Aşını da yaptır mutlaka.

6 aralıkta ama zaman geçmiyor duvarlar üstüme üstüme geliyor hiçbir belirtim de yok garip bir şekilde

Bende de hiç belirti yoktu, rutin smear testiyle başladı her şey. sonra her şey çığ gibi büyüyerek devam etti. Şuan yapacağın tek şey kabullenip beklemek. en azından bir şey varsa bile erken teşhis edilmiş oluyor, öyle düşün. Ki kolposkopi sonucun temiz bile olabilir. kendini strese sokarak hırpalama. ve aşını mutlaka ol, ben ilk dozumu yaptırdım.

Neden işlem sonrası demiş anlamadım, öncesinde de olsan sakıncası olmaz bence. ama doktor öyle dediyse yine de kolposkopiden sonra ol istersen. benim de aileme bahsedebileceğim bir şey değil, arkadaşlarıma bile anlatamadım. sadece bi arkadaşım biliyor. ve ben gidip tek başıma leep yaptıracağım. o yüzden seni çok iyi anlıyorum.

İstanbul'da yaşıyorum evet. muhtemelen yakın arkadaşlarıma anlatacağım onlardan destek alırım. ama yine de çok teşekkür ederim :) sen de ne zaman çok sıkılırsan yazabilirsin bana.

Ben de yakın arkadaşlarımla konuşuyorum her saniye zaten bir tanesi de bu süreci atlatmış ben internette araştırdığım kadarıyla bu hindi kuyruğu mantarı artı propolis ve ahcc diye bi takviye varmış hepsini aldım ama hepsini bi anda kullanmalımıyım bilmiyorum bugün d vitamini ve kullanmaya başladım çok mu yüklenmiş olurum korkuyorum ne yapayım

Ben doktora kullanmamı önerdiğiniz bir şey var mı diye sorduğumda deflagyn jeli söyledi. onu alacağım sanırım ben. okuduğum kadarıyla ahcc de etkiliymiş. d vitamini ve takviye vitamin ben de kullanıyorum. ama zaten sen yaşın itibariyle bu konuda daha şanslısın, kendi kendine vücudun atacaktır bunu. ama bağışıklığı yüksek tutmanın önemli bi yolu da stresten uzak kalmak. korkma, bu süreci kabullen. dünyanın sonu değil. o kadar yaygınmış ki bu virüs , ama kimse test yaptırmadığı için bilmeden atlatıyo muhtemelen. fark edenler de çok ileri seviyede fark ediyo. o yüzden erken teşhis edildiği için şanslı saymalıyız kendimizi.

Evet ama çok stres yapıyorum istemsizce panikatak var bende bir de hastalık hastasıyım şuan çok kötü hissediyorum kendime söz geçirmekte zorlanıyorum kafamı dağıtmaya çalışıyorum

ne kadar süre kullandınız ve nasıl kullandınız cok gecmiş olsun
Sadece bunu kullandım iki haftada siğiller kayboldu. Bende bıraktım. Birde aşıları oldum. Çok uzun süre kullanmamak lazım karaciğere falan zarar verebilir haftada bir gün ara verin hatta üç haftadan fazla kullanmayın hatta üç hafta sonra bir hafta ara verin. Ben pek takmadım ve geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…