- 13 Mayıs 2024
- 10
- 2
- 32
-
- Konu Sahibi yardimlutfen
Çok geçmiş olsunKolkoskobi smear sonucuna göre yapılıyor sanirim ben sonuç kagidimi gösterdim diger smear alındı. Temiz cikinca takip edicez dedi .
Bildiğim kadarı ile devlet smear testlerini yılda 1 yapıyor. Ama ben sizin yerinizde olsaydım kadın doğumdan yeşil alan açtırıp onkoloji jinekolojiye yönlenme isterdim, çünkü uzun yıllardır evlisiniz ve virüsün vücudunuzda ne kadar süredir bulunduğundan ve içeri de bir tahribat yapıp yapmadığına emin değiliz, tüm önemli hocaların da bahsettiği gibi hpv pozitif hastada kolposkopinin yapılması şarttır, hatta 6 ayda bir kolposkopi ile takip edilir, ben 6 ayda iki kez kolposkopi oldum düşünün. Devlet hast. de ki doktor iş yoğunluğundan ötürü sizi jinekolojik onkoloji bölümüne yönlendirmemiş ve smear takibi yeterlidir diyip geçiştirmiş olabilir.Devlet has doktor 5 yil smear yaptirma dedi ama aile hekimi cok uzun bir süre senede 1 tekrar yapariz dedi . Sanirim develtte yaptirmak icin belli bir sure gecmesi lazim
Rica ederim, yazmayı atlamışım, hpv geçirip negatife dönmüş bir hastanın da 5 yılda 1 değil, yılda 1 smear takibi mutlaka yapılmalıdır.Teşekkür ederim
Merhaba sizde hangi türü vardı?Öncelikle sakin ol. Hpv türün belli sadece. 16-18 cıkmamış. Bendede var. Doktor 1 yıl sonra smear ve hpv istedi bu süreçtede bagısıklıgıma dikkat etmem gerektiğini iletti. Büyük ihtimal smear verirler 16-18 cıkmadıgı ıcın takipte kalırsın. Cogu ınsan 1 yılda atıyor umarım bizdede öyle olur. Burdan diğr konularıda okuyabilirsin. Leep işlemi smear ve kolposkopiden sonraki aşama. Sen ilk önce smear verirsen doktor süreci anlatır zaten.
Benim de smear sonucum negatif gelmişti ama kolposkopi sonucum cin1 geldi.Bildiğim kadarı ile devlet smear testlerini yılda 1 yapıyor. Ama ben sizin yerinizde olsaydım kadın doğumdan yeşil alan açtırıp onkoloji jinekolojiye yönlenme isterdim, çünkü uzun yıllardır evlisiniz ve virüsün vücudunuzda ne kadar süredir bulunduğundan ve içeri de bir tahribat yapıp yapmadığına emin değiliz, tüm önemli hocaların da bahsettiği gibi hpv pozitif hastada kolposkopinin yapılması şarttır, hatta 6 ayda bir kolposkopi ile takip edilir, ben 6 ayda iki kez kolposkopi oldum düşünün. Devlet hast. de ki doktor iş yoğunluğundan ötürü sizi jinekolojik onkoloji bölümüne yönlendirmemiş ve smear takibi yeterlidir diyip geçiştirmiş olabilir.
Moralinizi bozmayı hiç istemem ama; burada smear negatif gelen ve kolposkopi sonrası cın 1-2-3 aşamasında gelen çok hasta var, lütfen tedbiri elden bırakmayın yine de.
** Bir de olmadıysanız aşılarınızı tamamlayın lütfen.
Smear temiz gelip kolposkopi nasıl cin1 geliyor öyle olabiliyor mu hiç bilmiyordum. Smear temiz geldiyse niye kolposkopi yaptınız kiBenim de smear sonucum negatif gelmişti ama kolposkopi sonucum cin1 geldi.