Jinekoloji Hpv kaptım ve böbrek nakilliyim bilgisi olan varmı🙏🏻

gonul-00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2024
1
0
33
Merhaba 2 aydır regl rengi kahverengiydi doktora gittim muayenelerden sonra hpv 16/31 olduğumu öğrendim🤦🏻‍♀️ kolposkopi gününü bekliyorum ve böbrek nakilliyim bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıyorum bu virüsü atamayacağımdan korkuyorum🤦🏻‍♀️ öğrendiğimden beri yemeden kesildim psikolojim bozuldu ailemede söyleyemiyorum herşeyi tek halletmeye çalışıyorum kansermiyim kansersem nasıl bi yol bekliyor beni iyice kafayı yicem 🤦🏻‍♀️bilgisi olan lütfen cevap verebilirmi?

Merhaba 2 aydır regl rengi kahverengiydi doktora gittim muayenelerden sonra hpv 16/31 olduğumu öğrendim🤦🏻‍♀️ kolposkopi gününü bekliyorum ve böbrek nakilliyim bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıyorum bu virüsü atamayacağımdan korkuyorum🤦🏻‍♀️ öğrendiğimden beri yemeden kesildim psikolojim bozuldu ailemede söyleyemiyorum herşeyi tek halletmeye çalışıyorum kansermiyim kansersem nasıl bi yol bekliyor beni iyice kafayı yicem 🤦🏻‍♀️bilgisi olan lütfen cevap verebilirmi?
Hpv kanser değil ilerde rahim ağzı riski diğer insanlara oranla fazla demek hpv 16 ve 53 taşıyordum ben de hiçbir belirti yoktu eşimde özel bölgesinde siğil var diye gittik ben de o zaman muayene olunca anladım ilk 1 hafta ağlamaktan gözlerim şişti sonra doktora gittim henüz cin 1 aşamasında olduğunda farkettiğim için çok şanslı olduğumu ve 6 ayda bir kontrole geldiğim sürece ilerlese bile o aşamaya gelene kadar bir çok işlem yapabileceklerini söylediler ve yaşımdan ötürü sağlıklı beslenir özellikle sigara konusunun çok üstünde durdu içmezsem çok çok yüksek ihtimal vucüdümdan atacağımı söyledi. Doktordan çıkınca bunu yenmek için hiç bir çaba göstermedim düzensiz beslenme alışkanlığım ve sigara alışkanlığım devam etti 1 sene sonra benim hala pozitif eşim negatif olmuştu ve o zaman hırslandım doktor hiçbir ilaç yazmadı bağışıklığını yüksek tut yeter dedi ve araştırmalarım b12 ve d vitaminin eksikliğinde vucüttan zor atılacağı yazıyordu doktora da sordum özellikle d vitamini mutlaka düşükse normal değere ulaştır dedi ve ben hastaneye gittim kan verip vitamin değerlerime baktırdım ve b12 d vitaminim yerlerde hiç yok hemen b12 için iğne yazdı zaten diğerine de hap ilaçlar bittikçe değerler normale döndüğü diye baktırdım d vitamini çok yavaş yükseliyordu bir kutu daha yazdı yani o açıdan eksikliğimi kapattım aşı önerdi 3 doz hpv için onu oldum sigarayı çok çok azattım ev yoğurdu yapıp bol bol yedim her gün Yeşilçay içtim ama poşet değil markette satılan değil aktardan tomurcuk halinde aldım çaydanlıkta yapıp içtim propolis 2 ay kullandım bol meyve ve sebze yedim son iki ayda hpv olan kızın biri lugol iyot kullanmış faydasını görmüş ama bu riskli doktora sorulmadan kullanılmalı ve sonuç olarak kullandım 3. Senem geçen hafta bitti ve negatif olmuş hpvler smearda normalde böbrek nakli olayı varsa yeme içme konusunda daha dikkatli ol örnek bitki çayları falan sana zararı olabilir sen kendine neyin sağlıklı olduğunu bilirsin ona göre beslenme listesi oluştur gerekirse bağışıklığını güçlendiren ama böbreklerine de zarar vermeyen bir liste için doktordan yardım al adla tütün ürünleri kullanma yaşında 30 un altıydaysa geçer diye düşünüyorum mutlaka düzenli kontrollerine git her şey insanlar için bunu ben hiç yaşayacağımı düşünür müydüm her ne kadar dikkat edersen et geliyor bir şekilde önemli olan tedbir

X