Merhaba ben gecen 1 ay önce smear testi yaptırdım, temiz cıktı doktor sadece enfeksiyon kapmışşın antibiotik ve fitil verdi sonra akıntının rengi değişmesse gene gel dedi. Ama ben gene başka doktora gittim o da hpv testi yaptı ve hpv 16 cıktı kanser riski tusek olandan yani sok oldum cunku ben de ne siğil ne de başka bir belirti vardı sonucu gören doktorda beni kolposkopiye gönderdi oradanda 2 parça aldılar biopsi için su an sonucumu bekliyorum bakalım ne cıkacak
yani demek istediğim bayanlar smear testine inanmayım benim de smear temiz cıktı ne ascus ne cin 1 2 3 cıkmadı. ama enfeksiyon cıkarsa mutlaka baska doktora da gidin ve hpv testi yaptırın cunku enfeksiyon varsa genelde hpv kaynaklı olur önlem alınmazsa da ileride kansere neden oluyor maalesef
su an nişanlım askerde bu virüs bana nerden gecti bilmiyorum ama ona durumu nasıl açıklayacagım bilmiyorum eger onda yoksa benden ayrılır mı acaba bu testin erkek versiyonu sağlıkle değil diyorlar yani erkekte varsa negatif cıkabilir ya da tam tersi yoksa pozitif cıkabılırmıs bir de erkeğe aşı yapmıyorlar galiba ama ona söylemek zorundayım bu ağırlıkla yaşayamam