Ben elimdeki kitap bittiğinde gidip Kaplan Kaplan'ı açıyorum, "ben bunu anlayabilecek kapasitede değilim" diyerek geri kapatıyorum. Nedense çok zor geldi bana okuması ya isimlerden galiba
İyi başladı. Devamı nasıl olur bilmiyorum.Eleadora bitirdi sanırım
Aslında kitabın okunmasında bir zorluk yoktu bence ama olaylar sanki sürekli bir koşuşturma içerisinde gibi, ordan oraya ordan oraya gibi.İyi akşamlar kızlar.
Kaplan kaplanı severek okuyan var mı şuan
TunaydinEki Görüntüle 3417828
Eki Görüntüle 3417829
Zemzem-Ül Hassa Hatun - Siirt
Doğum tarihi 1765 vefat tarihi ise 1852 yıllarıdır. Şeyh Mustafa Fani Hz.’nin kızıdır. Sultan Memduh Hz.’nin eşidir. Kendisine has divanı vardır. Yaşantısı ibadet ve zikir ile geçmiştir. Sultan Memduh Hz. Türbesi’nde metfundur. Tillo’nun yaklaşık üç kilometre dışında ve bir tepe üzerinde yapılan bu mekan yenilenerek bir külliye haline getirilmiştir.
1890 yılında Tillo’ya gelen Bediüzzaman, Kubbe-i Hasiye denilen bu kubbede tek başına kalarak Kamus-u Okyanus adlı lügatı babu’s-sin’e kadar (1.155 sahife) ezberlemiştir. Bu arada kardeşi Mehmet’in getirdigi yemeğin tanelerini karıncalara verip, suyuna da ekmeğini batırarak yermis. “Neden böyle yapıyorsun?” diyenlere Bediüzzaman: “Karıncaların içtimai hayatlarında malikiyet, çalışkanlık, yardımlaşma ve vazifeşinaslık var. Ben bunu gördüğüm için bunların Cumhuriyetperver oluşlarına mükafaaten kendilerine yardım etmek istiyorum.” diye cevap vermiştir.
Yeni bir haftadan herkese Günaydınlar
Bu akşam saat 21.00'da SARI ODANIN ESRARI yorumlaması vardır. Katılımlarınızı bekliyorum
Eleadora
Life light
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
MrsDelfino
Orangegreysky
bir civciv annesi
Nowaybabe
Keira-
K Kitapkontesi
A Arrietty_
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Limonsuzzcay
Istenmeyentuyy
Etkili Eleman
UcanSupurge
mimesis
nemesis
Jawlensky
sevayd
A Atalanteda
Kukrim
Less-is-More
choccywhoccydoodah
Natsume
Mrsay
YEKTA31
Aspasiaa
hande_buse
ahestebirbeste
T Tutunamayanlar777
Gelincik78
CipisS
rabbitgirl
Papatyays
O _okyanus
Feline
Ben de elimdeki kitaptan sonra başlayacağım ama yanına bir kitap daha eklemek farz oldu,çapraz okumayla kolay okurum insallahAslında kitabın okunmasında bir zorluk yoktu bence ama olaylar sanki sürekli bir koşuşturma içerisinde gibi, ordan oraya ordan oraya gibi.
Benim için akıcı ama sıkıcıydı, olay örgüsünde problem var gibi. Bilgilendirme veya betimleme olmadığı için karmaşık oluyor. Bir de ben Dune Çocukları'ndan hemen sonra okudum ve tatmin etmedi beni. Okumasam da olur muydu bence olurdu.
Oku oku ben önceden okumuştum, bana akıcı geldi, sevmiştimBen okuyacağım herkese inat
Oku oku ben önceden okumuştum, bana akıcı geldi, sevmiştim
Sen okursun bu arada bunu hatta seversin bile benceBen de elimdeki kitaptan sonra başlayacağım ama yanına bir kitap daha eklemek farz oldu,çapraz okumayla kolay okurum insallah
Ayy iyice meraklandımSen okursun bu arada bunu hatta seversin bile bence
ben de okumak istemedim.Bir değişiklik yapıp ortak okuma kitabını bu sefer okumayayim dedimyorumlara bakılırsa doğru kitap için bu değişikliği yapmışım
GeldimHu huuu
yine kimse yokGeldim
Dur etiket yapayımyine kimse yok
İlk başta baya kafa yordum ama hepsini boşa çıkardılar. Bu yönü ile iyiydi. Açık kapı bırakmadılar. O noktada içlerinden biri dedimSarı Odanın Esrarı ;
Profesör Stangerson ve kızı insanlardan uzak orman içerisinde bir şatoda bilimsel çalışmalar yapmaktadır. Bir gece Matmazel Mathilde uyumaya gittiği sırada odasında saldırıya uğrar. Babası ve evin emektar kahyası matmazeli kurtarmak için yardıma koşarlar ama odanın kapası ve pencereleri içeriden kilitlenmiştir. İçeriye girdikleri zamansa saldırganı bulamazlar. Kitap burda başlıyor çünkü oda tamamen içeriden kilitlidir saldırganınnasıl odadan nasıl çıktığı muammadır.
Bende ters köşe oldum hiç beklemiyordum sonunun öyle olmasını.babası ile beraber çalışmalar yapan matmazel Stangerson’un tamamen kapalı sarı odada saldırıya uğramasıyla başlıyor olaylar. Bir gazeteci ve bir dedektifin olayı çözmek için birbiri ile yarışırlar. Gazeteci çok genç olduğu için kimse onu ciddiye almaz ama keskin zekası ile saldırganı bulur.
Ben tahmin etmiştim saldırganı ama bağlantı kuramamıştım. Benim için olayın çözülmesi ters köşe oldu. Akıcı kolay okunan bir kitaptı.
Stangerson’Un nişanlısının fedakarlığı insan üstüydü.
Yazıldığı dönemde çok beğenilmiş. Kilitli oda suç romanlarının ilklerinden ve çoğu yazara ilham vermişİlk başta baya kafa yordum ama hepsini boşa çıkardılar. Bu yönü ile iyiydi. Açık kapı bırakmadılar. O noktada içlerinden biri dedim