Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar herkese, uzun süredir yoğunluktan pek aktif olamadım. Bu ay 1Q84 kitabını bitirmeye çalışıyorum. Geçen ay başlamıştım ama yetişmedi. Şu an üçüncü kitabın ortalarındayım. Murakami zaten çok severek okuduğum bir yazar. Bu kitabında da yine muhteşem bir kurguyla karşımda. Çok sürükleyici bir konusu var, dili zaten tartışılmaz. Tavsiye ederim.
 
Iki kitabim var kendisinden. Elimdeki bitince bakayim okuyabilecek gibimiyim
 
Bende çok sevmiştim 1Q84'ü. Epey güzeldi,kalınlığına rağmen hızlı okunuyor kitap. Bende elimdeki kitap bitince Zemberek Kuşunun Güncesi yada Kumandanı Öldürmek'e başlayabilirim,okuyasım var bu ara yine Murakami☺
Keyifle okuyun
 
Zemberek Kuşunun Güncesi okudum, o da güzeldi.
Kesinlikle hızlı okunuyor. Çok sürükleyici. Teşekkür ederim ☺
 

Harmantepe Kalesi - Sakarya​

Adapazarı Harmantepe Köyü’nün kuzeyinde kalan Harmantepe Kalesi küçük doğal bir tepecik üzerine kurulmuştur. Etrafı sulak ve bataklık alan iken her iki yanından daha sonra geçirilen kanallar sayesinde verimli tarım alanlarına dönüştürülmüştür. Kaleye ulaşabilmek için Küçük Söğütlü’den Akçakamış Köyü'ne giden yoldan sol tarafa ayrılan tarla yoluna sapmak gerekir. Yağmurlu havalarda ulaşım biraz güç olmaktadır. Harmantepe Kalesi, Bizans’ın doğu sınırını korumak amacıyla XII. veya XIII. yüzyılda yapılmış, Sakarya Nehri'nin batı yakası boyunca birbirini gören ileri karakol ve gözetleme kuleleri niteliği taşıyan savunma yapılarından biridir.
Adapazarı, Harmantepe Köyü 2 pafta, 564 parsel üzerinde yer alan kale, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 18.04.1992/2404 sayılı kararı ile korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmiştir. Aşağı Sakarya havzasında bulunan kaleler arasında günümüze en sağlam şekliyle ulaşabilmiş kalelerden biridir. Elips şeklinde yuvarlık planlı olan kale yöresel taşlarla yapılmıştır. Sur duvarlarının kalınlığı 2 metre yüksekliği 8-10 metre arasında değişmektedir. Ortalama 5 x 5 metre ebatlarında 6 adet burç bulunmaktadır. Burçların alt taraf iç kısmında, moloz taş ve kireç harçla yapılan dolgu malzemesi içerisine bağlantıyı sağlamak amacıyla ahşap kalasların ızgara biçiminde yerleştirildiği tespit edilmiştir. Zamanla bu kalasların çürümesi sonucu kalas yerleri yuvarlak delikler şeklinde görülmektedir. Burçların üst kısmında değişik yönlere bakan mazgal delikleri bulunmaktadır. Kalenin ana giriş kapısı güneyde olmak üzere farklı yönlerde ve değişik ebatlarda 5 adet yuvarlak kemerli girişi vardır. Kapıları içten kapatmaya yarayan ahşap sürgülerin sur duvarı içerisine doğru sürüldüğü delikler mevcuttur. Kapıların kemer kısımları burç ve sur duvarlarının bazı kısımları doğal tahribat sonucu yıkılmış olmakla beraber önemli bir bölümü korunmuş olan kale plan verebilecek durumdadır. Kale içerisi bitki ve ağaçlarla kaplıdır. Gerek mimarı gerekse taş işçiliği yönünden, bölgemizdeki diğer kalelerle benzer özellikler taşımaktadır. Bu nitelikleri ile Bizans Dönemi yapısı olduğu anlaşılmaktadır.


Günaydınlar



Eleadora
Life light
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
MrsDelfino
Orangegreysky
bir civciv annesi
Nowaybabe
Keira-
K Kitapkontesi
A Arrietty_
Disipline Girmis BirKadin
yet07
Limonsuzzcay
Istenmeyentuyy
Etkili Eleman
UcanSupurge
mimesis
nemesis
Jawlensky
sevayd
A Atalanteda
Kukrim
Less-is-More
choccywhoccydoodah
Natsume
Mrsay
YEKTA31
Aspasiaa
hande_buse
ahestebirbeste
T Tutunamayanlar777
Gelincik78
CipisS
rabbitgirl
Papatyays
O _okyanus
Feline
 

Eklentiler

  • 1713332364076.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 18
günaydın hanımlar
 
Günaydın
 
Günaydın
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…