• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hosteslik

kızlar ben hostes olmak istiyorum bu sitede hiç hostes yok sanırım.Bununla ilgili bilgisi olan bana yol gösterebilecek olan var mı?:8:

canım ben thy da 9 ay kabin memuru olarak çalıştım,şuandada atlasjet eğitimlerindeyim inşallah mesleğime geri dönuyorum.sorun varsa cevaplarım..

bende kucukken hep hostes olmak istemistimmm:16:simdi olmam imkansiz ama okulunu mu okuyorsun hosteslige nasil aliyorlar???

Gerçi yol göstermek gerekirse, en genel hatlarıyla sahip olman gerekenler:
1, Yabancı dil bilgisi (ingilizce mutlaka, bir dil daha bilirsen daha da süper)
2, Boy-kilo uyumu,
3, Sabırlı, GÜLERYÜZLÜ, insanlarla uyumlu, hizmet sektöründe olmaktan gocunmayacak, bu işin asıl amacının hizmetten de çok uçuş güvenliğini sağlamak olduğunu çok iyi bilen, düzensiz bir hayatı sorun etmeyen, asla gecikmeyen, her şartta gerek yurtiçinde gerek yurtdışında tek başına işlerini halledebilen, öz güvenli, disiplinli, BAKIMLI; HEP MAKYAJLI ve de alçakgönüllü
4, Hep titiz, düzgün, kuralların dışına asla çıkmayacak, üniforma taşımayı bilen bir karakter

Sektörde bayrak taşıyıcı şu an THY. Şartları gayet iyi. Eğer bu mesleği hedefliyorsan THY'yi hedeflemelisin. Mülakatlar dönem dönem açılıyor, THY'nin web sitesindeki duyurlar kısmını sürekli takip et.. Mülakat için tarih alırsan bana yaz, sana hazırlık için fikir verebilirim. Yorucu yıpratıcı, gecen gündüzün yok ama bir o kadar da güzel bir meslek. Kimsenin görmediği gezmediği, çok parası olan insanların bile vakit bulamadığı için hiç gidemediği yerleri geziyorsun, üniforma giymenin avantajını yaşıyorsun, gittiğin her ülkede her şehirde 5 yıldızlı otellerde kalıyorsun(THY için söylüyorum), herşeyin en ucuzunu en iyisini yurtdışından, dutyfree shoplardan alabiliyorsun, genel kültürün her hangi bir insana göre çok çok fazla oluyor. Hem iş hem tatil, bu hep böyle. Üstelik maddi olarak da oldukça tatmin edici. Bir bayan için zarif, karizmatik ve tatmin edici bir meslek... İstiyorsan peşinden git, çok yorulursun ama pişman olmazsın.

Okulu var mı bilmiyorum canım. Şu an THY 2 yıllık bir üniversiteyle bölüm işbirliği içine girdi sanırım. Ama şirketler daha çok iyi dil bilen ve mülakatları geçebilen kızları kendi eğitiyordu şimdiye kadar. Eğitim çok yorucu ve hızlı, 2 ay kadar sürüyor. Hemen hergün sınav, uygulama.. Baya zorlu geçiyor eğitimler. Sonra alıştırma uçuşlar, deneme süresi falan derken hoop al sana bi hostes =)

Okulu var mı bilmiyorum canım. Şu an THY 2 yıllık bir üniversiteyle bölüm işbirliği içine girdi sanırım. Ama şirketler daha çok iyi dil bilen ve mülakatları geçebilen kızları kendi eğitiyordu şimdiye kadar. Eğitim çok yorucu ve hızlı, 2 ay kadar sürüyor. Hemen hergün sınav, uygulama.. Baya zorlu geçiyor eğitimler. Sonra alıştırma uçuşlar, deneme süresi falan derken hoop al sana bi hostes =)

evet işbirliği içine girdiği okul kapadokya meslek yüksek okulu, bu sene bu okula başlayabilmek ve thy de iş garantisi alabilmek için temmuz ayında thy tarafından yapılan bir mülakat vardı bunu geçmek gerekiyordu, bende girdim bu mülakata geçtim şimdi tercih sonuçlarını bekliyorum okula başlamak için, sormak istediğiniz başka bişe varsa bende cevaplayabilirim :)

Back