• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hostes arkadaşlar yardım lütfen

solfejci

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2016
190
141
18
iyi geceler hanımlar. benim uzun bir zamandır içimi yiyip bitiren bi konu var. şöyle ki ben hostes olmak istiyorum. boyum, kilom filan elverişli. dış görünüşüme fazlasıyla önem veririm. iyi derecede de ingilizce biliyorum fakat özgüven kırıklığı var sanırım. yani bu yazdığım özellikler ne kadar yeterli olabilir? sonuçta onlarca kadın başvuracak. fark yaratmak için ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim. lütfen yardımcı olun. bu mesleği yapmak için üniversiteyi yarıda bıraktım. zaten sevmediğim bi bölümdü ama bu hosteslik olmazsa ne yaparım bilemiyorum. aklımda sadece bu var ve kendimi çok stresli hissediyorum. adam gibi uyku uyuyamıyorum aklım sürekli bu konularla meşgul..

iyi geceler hanımlar. benim uzun bir zamandır içimi yiyip bitiren bi konu var. şöyle ki ben hostes olmak istiyorum. boyum, kilom filan elverişli. dış görünüşüme fazlasıyla önem veririm. iyi derecede de ingilizce biliyorum fakat özgüven kırıklığı var sanırım. yani bu yazdığım özellikler ne kadar yeterli olabilir? sonuçta onlarca kadın başvuracak. fark yaratmak için ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim. lütfen yardımcı olun. bu mesleği yapmak için üniversiteyi yarıda bıraktım. zaten sevmediğim bi bölümdü ama bu hosteslik olmazsa ne yaparım bilemiyorum. aklımda sadece bu var ve kendimi çok stresli hissediyorum. adam gibi uyku uyuyamıyorum aklım sürekli bu konularla meşgul..
Ajanslara kayıt olman gerekiyor

Facebooktan iş ilanları var onlara katılabilirsin

Benım.tanıdıgım biri ajansa kayıtlı,hic bos kalmıyor

O da hosteslikle başladı şımdı,gayet iyi yerlerde

Ama hostes derken ne hostesi olmak istıyorsun?

Ajanslara kayıt olman gerekiyor

Facebooktan iş ilanları var onlara katılabilirsin

Benım.tanıdıgım biri ajansa kayıtlı,hic bos kalmıyor

O da hosteslikle başladı şımdı,gayet iyi yerlerde

Ama hostes derken ne hostesi olmak istıyorsun?

ben hava hostesi olmak istiyorum. tamamen kendimi bu işe odaklamış durumdayım. diğer alanlarda hostes olmak kolay :(

Cok samimi olmadigim bi arkadasim gecen sene hosteslige basladi o da hic sevmedigi bi bolum okuyodu ama yinede okulunun bitmesini bekledi cunku universite mezunu olmak seni lise mezunu rakiplerinden one atiyo yani keske universiteyi bitirseydin.

Lise mezunu alınıyor mu bilmiyorum ama rakiplerine karşı puan kaybettirir. Rakip diyorum çalışma ortamı rekabetLi dir. En iyi benim çabaları meşhurdur

2 önemli sınavın var ingilizce . Yabancı bir göreviyle yüzyüze konuşurup seni izlerler. 5, 7 kisi arası bir juri mülakata alır seni yürüyüşün konusman Diksiyonun verdiğin etkiye bakarlar

En zoru çoğunun elendi gi psikolojik testir. Psikologlar seninlee dialog kurarlar tabi sen anlamadan kalırsın. Çocuk kişi ağlayarak çıkar ve Elenir

Havacılık sektoru sinirleri sağlam olmayi gerektirir. Sanırım bu test seni zorlar.

bende yer hostesiydim bu öz güven meselesinı çok abartıyorsun işin içine girdimi gerisi gelir önemli olan konuşmada ve hareketelerdeki kibarlık yabancı dil ayrıca benim bir tanıdık öözel yüksek okula kaydını yaptirdi 2 yıllik ve sonunda türk hava yollunda uçuş hostesi

Geçen aylarda THY lise mezunu bayağı hostes aldı.
Alım devam ediyor mu bilmiyorum ama sanmam 6 ay oldu rahat.
Başvur gitsin.
Olacağı varsa olur.

İlk başlarken THY diye diretmeyin X bir havayolu firmasında başlayın sonra transfer olursunuz. Hemen THY' na girmeniz zor.

ya ben üniversiteyi yarım bıraktım ama kaydımı sildirmedim daha duruyor. önümüzdeki 2 ay içinde thy'nin alım yapacağı bekleniyor. onda bi şansımı deneyeyim. olmazsa okula geri dönerim :((

ya ben üniversiteyi yarım bıraktım ama kaydımı sildirmedim daha duruyor. önümüzdeki 2 ay içinde thy'nin alım yapacağı bekleniyor. onda bi şansımı deneyeyim. olmazsa okula geri dönerim :KK43:(

Tamam canim sansini dene olmazsa mutlaka don okula cunku uni mezunu olmak bir avantaj

O değil de hostesler çok havalı oluyor ve de çok güzel. Temizlik yapıyorlar mi uçakta yoksa temizlik görevlisi var mıdır bunu merak ettim

Thy için konuşuyorum... çok stres yapmana gerek yok çünkü uzun bir zaman hostes alımı ilanı acilmayacak. Bu süreçte git üniversiteni bitir zira artık lise mezunlarının hiç şansı yok. Ogretmeninden mühendisine kadar bu işi yapmak için başvuruyor o yüzden artık kriterler de yükseliyor. Tek dil bile yeterli olmuyor, ikinci yabancı dil bilen diye ilanlar açılıyor. E bir de kabin hizmetleri bölümü var ki oradakilere bile %100 garanti verilmiyor. Öz güven konusuna gelince zamanla geliştirilebilir ama kesinlikle önemli bir nokta. Yeri gelecek yolcuların önünde demo yapacaksın yeri gelecek anons yapacaksın.. sesi titreyen, ürkek ceylan bi hostesi yolcular ciddi anlamda yerler. Yoksa yolcuyu ne yerine oturtabilirsin ne telefonunu kapattirabilirsin. He bu arada oz güven olmalı ama saygısızlık boyutuna asla geçmemelidir. Her zaman saygı ve as üst ilişkisi esastır. Malesef askeriye mantığı çok fazladır, sizden bir gün önce başlayan kişi bile sizden tecrubelidir ve sizin ustunuzdur. Yorucu yipratici bağımlılık yapan hem ask hem nefret gibi bir iş.. Getirisi de çok goturdukleri de..

benim kuzenim 15 yıldır hostes ,bildiğin lise mezunu dili süper ,boy kilo orantılı istiyorlar ,her ekonomik krizde çıkarıyorlar ,iş başvurusu yapıyor mülakatlara giriyor beğenirlerse sınav falan ok diyince evrak işleri ölüm gibi onları toplayasıya büyük zaman geçiyor,işe başlıyor olay orda bitmiyor yenileme eğtimleri var orda 100 alamazsan 2-3 defa şans veriyorlar baktın alamıyor 100 işe son gibi bence bu iş için ünüversiteyi yakmayın gidin devlet memuru olun olabiliyorsanız,her zaman özel yerler sıkıntılı şimdi çalışmadıgınız için size hımmm ne bilir ki gelebilir ama çekilen çile ortada yazın okadar çalıştırıyorlar ayaklarında kemik çıkıntısı,varis,kulağında işitme kaybı sorunları dahil olduğu halde kışın ekonomik kriz byy diyorlar ,tabii tercih sizin dışardan bakan olarak kuzenimin neler yaşadığını biliyorum ama yapacak başka şeyi yok lise mezunu ve yıllarını bu işe vermiş kimi zaman amir oluyor şirket değiştirdiği zaman memur oluyor ,özgüvenden çok sinir harbine dayanıklımıyım olmalı bence

Back
X