- 17 Temmuz 2008
- 892
- 735
- Konu Sahibi MissEbruli
Direkt konuya gireyim. Çünkü gerçekten aklım karışmış durumda, fikirlerinizi merak ediyorum. İşyerine bir kaç ay önce gelen bir çocuk var. Benden 4yaş küçük. İnanılmaz iyi anlaşıyoruz, kafa yapılarımız, yaşantılarımız, okuduğumuz sevdiğimiz yazarlar bile aynı. Kendisi de “aynı kafada olduğumuz için” falan şeklinde konuşuyor arada. Fiziksel olarak da benden etkilendiğini düşünmüştüm. Hoşlandığın kişiye bakarken istemsiz bir sırıtma olur ya insanın suratında:) ikimizde de öyle oluyor (ya da ben onu yanlış anladım). Yanıma gelmesi gerekmeyen zamanlarda bile yanıma geliyor. Ben arkamı dönüp otursam o muhabbet açıp benimle konuşmaya çalışıyor. Her neyse. Önce geçen gün bir şey verirken “ablacım bunu unutmuşsun” gibi bişey söyledi. Bir dedim. İkincisi; geçen gün namaza giderken işi devredecektim. “Benim işler biraz uzun sürüyor, geç kalabilirim, k.bakma ehe ehe” filan diye şirinlik yapıyoru. Hani kastım; bayan olduğum için soyun giyin falan uzun sürüyor. Ne dese beğenirsiniz? “Yaşlanınca öyle oluyor tabi”. Şok oldum. Gülerek “çok ayıp” dedim ama acayip bozuldum yani. Aramızda 10yaş yok ki beni yaşlı olarak görsün. Kaldı ki on yaş da olsa bir bayan var karşında, niye bunu söylersin. Ve gayet güzel bir muhabbet arasında bu nerden aklına gelir neden bunu söyleme ihtiyacı duyarsın.
Hoşlanınca saçmalama mı, yoksa hoşlandığımı anladı ve mesafe koymaya mı çalışıyor?
Bu arada bu “yaşlısın” muhabbetinin ertesi günü bozulduğumu belli ettim. Sabah bana kapı açmalar, o gün iltifat etmeler falan. (“Işıldıyorsun bugün” dedi:)) Haftaya gece nöbetine geçicem, o gündüzcü normalde. “Ben de şefe söyleyeyim de haftaya gece geleyim” falan dedi. Ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum
Hoşlanınca saçmalama mı, yoksa hoşlandığımı anladı ve mesafe koymaya mı çalışıyor?
Bu arada bu “yaşlısın” muhabbetinin ertesi günü bozulduğumu belli ettim. Sabah bana kapı açmalar, o gün iltifat etmeler falan. (“Işıldıyorsun bugün” dedi:)) Haftaya gece nöbetine geçicem, o gündüzcü normalde. “Ben de şefe söyleyeyim de haftaya gece geleyim” falan dedi. Ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum