Sivilceli Ciltler Hoşgeldin Roccutane -Resimli-

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

crscntt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2015
37
8
1
Yüzümde son 1 yıldır onlarca minik ucu olmayan sivilceler var ve ben artık onları yok etmeye çalışmaktan yoruldum. Bugün Dr'a gittim bende akne rosacea başlangıcı olduğunu söyledi yani yüzümdekiler sivilce değilmiş (mikrobik olmayan isiliklermiş) ve roccutana başladık. Kilom 53 ve toplam kullanmam gereken doz 6000mg. İlk ay günlük 30 mg ile başladık. Daha önce kısa süreli roccutane anılarım oldu fakat dr u dinlemeyip kafama göre bıraktığım için sonrasında tekrar çıktılar eğer dozumu tamamlasaydım belki de şuan buraya bunu yazıyor olmayacaktım. Gün gün roccutane belirtilerini sıkıntı ve sevinçlerimi sizlerle paylaşacağım. Güneş kremi La roche posay 50+ faktör aldım. Temizleyicim Teatrio çay ağacı yağı özlü bitkisel bir temizleyici. Nemlendiriciye şuan ihtiyacım yok ama 1 ay sonra olacak onun içinde avene marka düşünüyorum. Hadi hayırlısı.
(Şuan yanaklarımda minik kızarık isilikler var 50-100 arası).

Son düzenleme:
Canim diger basliktan buraya geldim. Ben kendiminkileri rozaya benzetiyordum ama doktor bana asiri aktif yag bezlerinden oluyor dedi. Doktor roza teshisini nasil koydu? Tahlil fln mi yaptirdi?

Merhaba canım hormon testi yaptırdı prolaktin biraz yüksek çıktı. Bir de başka bir hastaneye yönlendirip aynı gün demodex adında deri testi istedi. Demodex mikrobik bir virüsmüş bende negatif çıktı. Sonucu götürdüm bana negatif çıkabilir ama sende acne rosacea hastalığı var mikrobik olmayan çünkü belirtiler ve görünüş öyle dedi. Bana imex ilr roza jel verdi. Ben kullandım biraz iyi geldi ama sıcaklarda daha çok arttı yüzümde minik minik kabarcıklar oluştu yüzlerce nokta nokta fısır fısır sivilce desen değil aynı bebeklerde çıkan isiliklere benziyordu. Sonra ben araştırdım daha iyi bir doktor buldum dün gittim olan bitern her şeyi anlattım benden oda demodex istedi çünkü çok benziyor dedi yine test için baska uere gönderdi yaptırdım sonuc negatif çok şükür. Sonra baktık kremlerle olacak gibi değil roccutane ye başladık ve bana kilon 50 kullanman gerrken toplam doz 6000mg eger olurda yarım bırakırsan tekrarlar ama tamamlarsan birdaha böylr bir problem yaşamazsın dedi. Uzun oldu biraz ama reaim eklicem birazdan ilk bu belirtilerina başladıgı halini aylar önceki.

İlk bu hastalık başladığında yüzüm böyleydi
Screenshot_2015-10-03-11-23-12.webp
Screenshot_2015-10-03-11-23-08.webp

Canim istanbuldaysan su iyi dedigin doktorun adini bana soyleyebilirmisin bende bir goruniyim

Canim bende benim resmimi yolluyorum. Birde benim yedigim ictigim cok etkiliyor. Ozellikle sekerli seyler.

Eklentiler

• IMG_20151004_202548.webp
    IMG_20151004_202548.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 2.459
Arkadaşlar bugün roacutanda 15. Günüm ve yüzümün son hali: dudak kuruluğu,kızarıklık ve göz kızarması dışında yan etkisi olmadı çok şükür.
20151016_135908-1.webp
20151016_135920-1.webp

Roaccutane kullanan birine hep sormak istediğim soruları soruyorum sakıncası yoksa :) Siyah noktalarda, gözeneklerde azalma oluyor mu ? Cildin kusma yapacak mı bir de doktor bununla ilgili bir şey söyledi mi?
Bu arada gelişim çok güzel görünüyor.

Tüm sivilceleri kusturmadı mı ?
Ya doktorum bana ısrarla önerdi ama ben korkudan hep kaçtım.

Roaccutane kullanan birine hep sormak istediğim soruları soruyorum sakıncası yoksa :) Siyah noktalarda, gözeneklerde azalma oluyor mu ? Cildin kusma yapacak mı bir de doktor bununla ilgili bir şey söyledi mi?
Bu arada gelişim çok güzel görünüyor.

Siyah noktam normalde de pek yoktu roacutanla olanda geçti. Gözeneklerim çok küçüldü. Kiminde kusma yapıyormuş ama bende kullanmaya başladıgım günden beri daha hiç sivilce isilik vs... çıkmadı olanlarda kurudu şuan 18. Günümde olmama ragmen pürüzsüz lekesiz bir cildim var hafif kızarık cilt hassaslaştı. :)

Siyah noktam normalde de pek yoktu roacutanla olanda geçti. Gözeneklerim çok küçüldü. Kiminde kusma yapıyormuş ama bende kullanmaya başladıgım günden beri daha hiç sivilce isilik vs... çıkmadı olanlarda kurudu şuan 18. Günümde olmama ragmen pürüzsüz lekesiz bir cildim var hafif kızarık cilt hassaslaştı. :)
Çok şanslısınız o zaman, umarım böyle devam eder. Takip edeceğim bu konuyu. Bende de akne problemi var ama çok ağır değil. Sürekli olarak tekrar eden birkaç sivilce için Roaccutane kullanmayı düşünüyorum açıkçası ama o cildin kusma evresinden çok korkuyorum. Belki sizden cesaret alırım. Tekrar geçmiş olsun. :)

Hayır hiç kusma olmadı o kişiden kişiye değişiyor sanırım kiminde önce içtekileri kusuyo sonra kurutuyo kiminde de kusturmadan direk kurutuyo. Benim direk kurudu çok şükür ☺

Doktorum da aynı şekilde değişkenlik gösterdiğini söyledi ama ben inanmak istemedim.
Çok güzel canlı bir örnek oldu bana,geçmiş olsun.

Çok şanslısınız o zaman, umarım böyle devam eder. Takip edeceğim bu konuyu. Bende de akne problemi var ama çok ağır değil. Sürekli olarak tekrar eden birkaç sivilce için Roaccutane kullanmayı düşünüyorum açıkçası ama o cildin kusma evresinden çok korkuyorum. Belki sizden cesaret alırım. Tekrar geçmiş olsun. :)
Benimkiler iltihaplı sivilce değildi ilk resime dikkatli bakarsanız minik minik ucu olmayan kabarıklardı bende sivilce yoktu isilikler vardı belkide o yüzden cabuk kurudu.

Doktorum da aynı şekilde değişkenlik gösterdiğini söyledi ama ben inanmak istemedim.
Çok güzel canlı bir örnek oldu bana,geçmiş olsun.
Teşekkür ederim roacutan sanıldıgı kadar kötü bir ilac degil aksine bozulan psikolojimi düzeltti kendime güvenim geldi yarın yrni bir resim atarım buraya çok şükür her gün daha bi güzel

yarın tahlil verip roccutaneye başlıycam çok endişeliyim :( normalde de duygusal depresif bi yapım var bu sivilceler ruh halimi zaten mahveti bu ilaç konusunda o yüzden çok kararsızım eve geldim agladım :( en çok da saçım dökülürse diye korkuyorum . kafam çoooook karışık

gelişimi çok güzel bu arada insallah bana da iyi gelir. bir de ne kadar zamandır kullanıyorsunuz subata kadar gecmesini istiyorummmm

yarın tahlil verip roccutaneye başlıycam çok endişeliyim :KK43: normalde de duygusal depresif bi yapım var bu sivilceler ruh halimi zaten mahveti bu ilaç konusunda o yüzden çok kararsızım eve geldim agladım :KK43: en çok da saçım dökülürse diye korkuyorum . kafam çoooook karışık
Endişeye gerek yok, her şey psikolojik ben başlayalı 3 ay olacak dudak kuruluğu dışında hiçbir yan etkisini görmedim günlük 30 mg alıyorum ve gerçekten mutluyum psikolojik olarakta iyiyim :) Saçlarım dökülmedi sadece kurudu ama onlar içinde bakım yağları kullanabilirsin yani sen kendi içinde büyütmüşsün biraz. Bence başla ve tadını çıkar öyle sıkıntılı bir dönemde değil dudaklarımın kurumasına hiç izin vermiyorum gayet iyilerde şuan :) Geçmiş olsun.

gelişimi çok güzel bu arada insallah bana da iyi gelir. bir de ne kadar zamandır kullanıyorsunuz subata kadar gecmesini istiyorummmm
Bana ilk 15 gün de etki etti 15. günümde yüzümde tek bir nokta sivilce vs kalmamıştı, şuan 3 ayıma girdim ve çok memnunum şükürler olsun tek kuruyan dudaklarım olsun :) Geçmiş olsun.

Back
X