• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hoşgeldin gebelik şekeri :((

sevcanvet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
17
0
36
Osmaniye
evet bugün glukoz tolerans testimde yüksek çıktı... doktor elime 1800 kalorilik bi diyet listesi tutuşturdu, yahu ben çalışıyorum çalıştığım ilçede lokanta falan yok nasıl götürcem evden o yemekleri nasıl uycam diyete :(( son kalan yıllık izinlerimide aldım :(( bide neymiş doğumdan sonra kalıcı olabilirmiş.. çok yıpratıyor bu hamilelik beni çoookk... 1800 kalori bebeğe yetermiki :(( diyete uyup 2 hafta sonra yeniden kan alcaklar bakalım, gene yüksek çıkarsa insulin tedavisi... moralim çoook bozukkkkk...

sen diyetine uymaya çalış cnm şeker şakaya gelmiyor ve bebeğide etkileyebiliyor. benim gebelik öncesinde sınırada çıktı şekerim ilk önce onu düşürdük diyete hala devam ama kilo veremiyorum bende.

inş. sağlıklı kucağına alırsın bebeğini.üzülme zorda olsa diyetine uymaya çalış herşey bebeklerimiz için bende haftaya doktora gidip glukoz testini yaptırıcam endişeliyim biraz diyet verirse nasıl uyarım diyorum senin gibi ahh ahh şu hamilelik:26:

cnm sakın dert etme benimde gebelik şekerim çıktı.doktorum önce 1800 sonraki aylarda 2000 kalorilik diyet verdi.diyetime uydum ve günde 6 kez evde şekerimi ölçüyodum doktora götürüyodum.şükür sınırı geçmedim hiç ve insüline gerek kalmadı.sende dikkat edersen kolayca atlatırsın hem gebelikte az kilo almış oluyosun bu sayede :)
benim şükür bebeğimde çıkmadı doğumdan sonra şeker benimkide geçti.kendine sıkıntı edersen gerçekten yaşamın zor hal alır.

Arkadaşım bende de çıkmıştı şeker ve diyetisyen bana 1600 kalorilik bi diyet verdi. doktorum şaşırdı bebek nasıl beslenecek bu diyetle diye. bende evde hazırlayıp götürüyordum. daha sağlıklı beslendim ve fazla kilo almadım zaen ömrüm diyetlerle geçtiği için:)). bol yürüyüş yap hareketsizlik yükseltiyor şekeri. ben bolca yürüdüm. hemen normal değerlere düşüverdi. çok ta sıkma canını.

benim de yüksekti şekerim,diyetisyenin verdiği diyeti 3 gün yaptım,bayılıyordum nerdeyse açlıktan.sonra kendi doktoruma gittiğimde adam çok kızdı.hep tek düze diyet veriyorlar sizin hamile olduğunuzu unutuyorlar dedi.bana kendi bir diyet listesi yaptı.sebze ve et yemeklerinde öyle kaşık hesabı yok,istediğin kadar ye dedi,her öğünde kepek ekmek ve salata mutlaka olacak,onun dışında tatlı ve unlu mamullerden kaçınacaksın dedi.hatta haftada 2 kez çok canım istediğinde yemeğin hemen üstüne çikolata falan yiyebileceğimi söyledi.
ben doktoruma uydum ve uyduğum sürece bir kez şekerim yükselmedi.sadece bir gün canım çok poğaça istedi,onu yediğim gün yüksek çıktı.
normal hayatta şker hastası olan pek çok kişiyle konuştum,hiç de öyle 2 tane köfte yemiyorlar.et çok yüksek miktarda tketildiğinde şekere etki ediyor.protein bebeğin en büyük ihtiyacı,esirgememek gerek.
eğer sizi çok zorlayan bir diyetse doktorlarınızla bu bahsettiğim mevzuları konuşun.size bir yol gösterebilirler.
hamilelikte diyet erçekten çok zor oluyor,öyle etle sebzeyle bitmiyor ama en azından tok duruyorsunuz.yoksa benim de gözümde durmadan tatlılar,poğaçalar,kekler uçuşuyordu ama hiç birini yiyemedim.Allah yardımcınız olsun.

herkese çoooook teşekkür ederim, bende alıştım 1800 kalorilik diyete ilk iki gün tam uydum listeye sabahları başım dönüyordu.. ayrıca bebeğimde hiç hareket etmez olmuştu.. bende listede gene 1800 kaloriyi geçmeyecek şekilde değişiklik yaptım, yumurta yoktu listemde yumurta koydum, etide biraz artırdım şimdi çok daha iyiyim ama hergün listeliyorum yediklerimi ve kalorilerini hesaplıyorum, bir haftam kaldı gene bakacaklar ama kendimi insuline bile hazırladım bebeğim için hazırım, verdikleri listeler gerçekten hamilelere göre değil zaten üstündede hamile için diye yazmıyodu.. :49:

benim diyetisyenim bana özel diyet yazmıştı hamileliğimede uygun.kendiside 8 ay önce doğum yapmıştı ve gebelik şekeri vardı.istanbuldaysan sana önerebilirim cnm.

malesef osmaniyedeyim, yarın bir kere daha bakılıcak şekerime ona göre insulin tedavisi yada diyet denicek, o zaman adanadada olsa iyi bir diyetisyen bulucam

:)) evet tokluk kan şekerim 2 hafta diyetten sonra 109 çıktı.. doktor çok iyi insuline gerek yok dedi içim çoook rahatladı... ama 24 haftalık hamileyim ve 1800 kaloriye devam dedi.. bende anlamadım devlet hastanesininde doktoru izindeymiş yoksa oraya gidip danışıcaktım.. zaten kadın doğumcum dahiliye ne derse onu yap diyor ama bence 1800 kalori çoook az.. bakalım devlet hastanesini bekliyorum oranın endokronojisine sorcam birde..

:)) evet tokluk kan şekerim 2 hafta diyetten sonra 109 çıktı.. doktor çok iyi insuline gerek yok dedi içim çoook rahatladı... ama 24 haftalık hamileyim ve 1800 kaloriye devam dedi.. bende anlamadım devlet hastanesininde doktoru izindeymiş yoksa oraya gidip danışıcaktım.. zaten kadın doğumcum dahiliye ne derse onu yap diyor ama bence 1800 kalori çoook az.. bakalım devlet hastanesini bekliyorum oranın endokronojisine sorcam birde..

çok sevindim cnm hadi gözünaydın.
gerçekten 1800kalorilik diyet az ben 2000le başladım son 3 ayda 2200 çıkardı dr.cerrahpaşa tıp fakültesinde diabet bölümünde kontroldeydim hep.sende devlata git varsa diabet bölümüne git derim.

bugün devlet hastanesi endokronolojiye gittim tabikide 2000 kalorinin altına düşmemem gerektiğini söyledi ve 2 gün günde 8 kez :S şekerimi ölçmem için bana şeker aleti verdi.. sadece bir testle geçtiğini anlamak mümkün değil dedi.. aslında içim çok rahatladı çünkü diğer dahiliye doktoruna hiç güvenememiştim ve devamlı bebeğe zarar gelirmi diye endişe içerisindeydim.. hadi bakalım şeker ölçme vakti :))

benim diyetisyenim bana özel diyet yazmıştı hamileliğimede uygun.kendiside 8 ay önce doğum yapmıştı ve gebelik şekeri vardı.istanbuldaysan sana önerebilirim cnm.

Bende dün öğrendim ve hemen diyete başladım.. hastanenin diyetisyenine başvurdum fakat hanfendinin verdiği kitapçıkta tam açıklayıcı değil.. içime sinmedi aslında.. ben istanbulda anadolu yakasındayım... avrupada olsa farketmez doktorun bilgilerini verebilirsen sevinirim...

bugün devlet hastanesi endokronolojiye gittim tabikide 2000 kalorinin altına düşmemem gerektiğini söyledi ve 2 gün günde 8 kez :S şekerimi ölçmem için bana şeker aleti verdi.. sadece bir testle geçtiğini anlamak mümkün değil dedi.. aslında içim çok rahatladı çünkü diğer dahiliye doktoruna hiç güvenememiştim ve devamlı bebeğe zarar gelirmi diye endişe içerisindeydim.. hadi bakalım şeker ölçme vakti :))

cnm en iyisini yapmışsın.bende günde 6 kez ölçüyodum aç ve 1.saat tok olarak.zor bi durum ama alışıyo insan.heleki söz konusu bebeğinse.geçmiş olsun cnm.ölçümlerin nasıl peki cnm?

Bende dün öğrendim ve hemen diyete başladım.. hastanenin diyetisyenine başvurdum fakat hanfendinin verdiği kitapçıkta tam açıklayıcı değil.. içime sinmedi aslında.. ben istanbulda anadolu yakasındayım... avrupada olsa farketmez doktorun bilgilerini verebilirsen sevinirim...

cnm özelden yazıyorum hemen.

Back