benim de yüksekti şekerim,diyetisyenin verdiği diyeti 3 gün yaptım,bayılıyordum nerdeyse açlıktan.sonra kendi doktoruma gittiğimde adam çok kızdı.hep tek düze diyet veriyorlar sizin hamile olduğunuzu unutuyorlar dedi.bana kendi bir diyet listesi yaptı.sebze ve et yemeklerinde öyle kaşık hesabı yok,istediğin kadar ye dedi,her öğünde kepek ekmek ve salata mutlaka olacak,onun dışında tatlı ve unlu mamullerden kaçınacaksın dedi.hatta haftada 2 kez çok canım istediğinde yemeğin hemen üstüne çikolata falan yiyebileceğimi söyledi.
ben doktoruma uydum ve uyduğum sürece bir kez şekerim yükselmedi.sadece bir gün canım çok poğaça istedi,onu yediğim gün yüksek çıktı.
normal hayatta şker hastası olan pek çok kişiyle konuştum,hiç de öyle 2 tane köfte yemiyorlar.et çok yüksek miktarda tketildiğinde şekere etki ediyor.protein bebeğin en büyük ihtiyacı,esirgememek gerek.
eğer sizi çok zorlayan bir diyetse doktorlarınızla bu bahsettiğim mevzuları konuşun.size bir yol gösterebilirler.
hamilelikte diyet erçekten çok zor oluyor,öyle etle sebzeyle bitmiyor ama en azından tok duruyorsunuz.yoksa benim de gözümde durmadan tatlılar,poğaçalar,kekler uçuşuyordu ama hiç birini yiyemedim.Allah yardımcınız olsun.