Hoşgeldin 11 ayın sultanı

Herkese hayırlı Ramazanlar arkadaşlar.Allah kabul etsin oruçlarımızı.
Bazı arkadaşlar adetliyken oruca devam edebilirsin falan demişler biz hep adetliyken tutulmaz diye biliyorduk yanlış mı biliyoruz?Gusülsüz oluyoruz bir kere gusülsüz oruç tutulur mu ki?Hem adetliyken namaz kılamıyoruz,Kur'an okuyamıyoruz yani ibadet edemiyorz.Orucun özel bir durumu mu var?Biri aydınlatsın lütfen merak ettim çok.Boşuna bozmayalım oruçları.

Benim bilgilerime gore adetin geldigini gordugun an orucunu bozmak zorundasin ??

Arkadaşlar adetliyken oruç tutulabilmesi için bunun ayet, hadis veya icma ile sabit olması lazım.
Konu tartışma ortamına dönsün istemem, herkes kendi ibadetinden sorumlu, fakat yüzyıllardır böyle bir bilgi olmadığı halde şimdi çıkıp birinin buna caiz demesi benim içimi rahatlatmaz.

"Hanımefendiler! Sizler Allah'ın ne bahtiyar kullarısınız! Orucunuzu tutar, sevap alırsınız, tutmaz yine sevap alırsınız. Çünkü her iki halde de emre uymuş olursunuz. Emre uyan sevap alır, günaha maruz sayılmaz. "

günaydın kızlar
herkese hayırlı ramazanlar .. rabbim bu mübarek ayda tüm dualarımızı kabul eder inşallah..
bende aranıza katılabilir miyim ki .)

hoşgeldin 11 ayın sultanı.herkse hayırlı ramazanlar.yine kavuştuk ramazana nihayet.geçen yıl tutamamıştım kızıma hameleydim.:)))arkadaşlar ben özellikle bir şeyi hatırlatmak istiyorum.lütfen israf müsriflik yapmayalım.açlıkla nefsimi terbiye ederken bir yandanda daha büyük günaha girmeyelim.özellikle ekmek atmamaya gayret edelim.

Uykusuzluğuna rağmen çok güzel bir ay
İftarlardaki birlik, beraberlik, bereket her ay olsa keşke :16:
Herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar :3:

arkadaşlar elbette ki adet olunca oruç bozulur benim demek istediğim eğer bozmak istemessede olur.kalmış ezana az bir zaman tercihen bozmak istemeyen tanıdıklarım oldu.

Ezana bir dakika bile kalmış olsa adet olduğumuzda orucu bozmamız ve sonra o günü de kaza etmemiz gerekiyor.

Tercih meselesi değildir bu.

Televizyonda çok sevdigim bir hocadan dinlemiştim kadınlar eger oruçlu iken adet olursa isterse ezana bir iki dakika kalsın orucu bozulmuştur der her zaman adetli iken oruca devam edilmez demiştir.

Sahur 02:46
Iftar 23:10

Ve sicakkkkk

İzlanda'nın kuzeyinde bulunan Rekjavik, İsveç'in Kiruna ve Norveç'in Trömse şehirlerinde Ramazan'ın ilk günü 22 saate yakın oruç tutulacak. Stockholm, Oslo, Kopenhag ve Helsinki'de ise Müslümanlar 21 saate yakın oruç tutacak hangisindesiniz? :)

Ramazan ayı öyle bir aydır ki... Başı rahmet, ortası mağfiret,sonu cehennem'den azad'dır.Oruç; sadece aç kalmakla değil, Allah'ın; rahmet, bereket, mağfiretine kavuşmaktır.Oruç; müminin nuru,Allah'a yaklaşmanın anahtarıdır..Yüce Allah tüm Ümmed-i Muhammed'e Ramazan Ayı'nın bütün faziletlerinden faydalanmayı günahlarımızın affedildiği bir ay olmasını nasip eylesin inşallah.Herkese hayırlı ramazanlar.

Allah yardımcınız olsun da nerede yaşıyorsunuz siz

Nerede yaşıyorsunuz siz :26:
Allah yardımcınız olsun.

İzlanda'nın kuzeyinde bulunan Rekjavik, İsveç'in Kiruna ve Norveç'in Trömse şehirlerinde Ramazan'ın ilk günü 22 saate yakın oruç tutulacak. Stockholm, Oslo, Kopenhag ve Helsinki'de ise Müslümanlar 21 saate yakın oruç tutacak hangisindesiniz? :)

Amsterdam 20 saat ile basliyo oruca.
Zaten havalar TR saatine gore gece 12 ye dogru karanliyo. Yetmezmis gibi her zaman serin olan ulke sicak olmaya basladi:))

bende herkesin bu guzel Ramazan ayini kutlarim Rabbim bu ayda gunahlarimizi aff etsin sigindigimiz inandigimiz bagli oldugumuz asli oldugumuz Allah bizi bos cevirmesin hep onunla olalim:16:
bende bu Ramazan evladla sevinmek isterim isterimki tanrim o guzel duyqunu bana da yasatsin bende iki canili namaz kilayim dualar edeyim istiyorum Herkes sevinsiz Herkesin tutdugu Oruc kabul olsun hersey gonlunuzce olsun cok iyi bir topik
:16:

herkese herkesin ailesine anne babasina kardeslerine ablalarina cocuklarina eslerine Tanrim uzun omurler versin:16:

Back