Hoşgeldin 11 ayın sultanı

her yıl tvlerde bu davulcuların nasıl seçildiğini hatta kurs verildiğini gösteriyorlar, izlediklerimizde en güzel maniler ile ramazanda görev yapıcaz diyorlar ama her ramazan yangından mal kaçırır gibi dangıdı dangıdı ritimsiz manisiz geçip gidiyorlar

burda da davul sesleri başladı ama uzak henüz ,kediyle davulcuya rakip mi oldu dersinramazan sonu davulcu bahşiş toplamaya geldiğinde kediciğe de mama verin o da onun bahşişi olsun

ayy doğru dedin davulcudan daha çok hakkediyor yavru kedicik. bir bağırması var kedicikin davulcuyu solladı.

herkese hayırlı ramazanlar vallahi o kadar heycanlandım ki hala uyuyamadım birde bugun niyetlenebilseydim çok güzel olurdu

Manisiz çalıyorlar 2 davulcu geziyor bir tanesi mani söylemiyor.

çok güzel bir yazı paylaşmak istedim.. hayrlı ramazanlar...

...........

Aziz ve celîl olan Allah şöyle buyurmuştur: ”Oruç benim içindir; onun karşılığını ben vereceğim” (Buhârî, “Savm”, 2, 9; Müslim, “Sıyâm”, 30)

Bu Ramazan her Ramazandan farklı olmalı benim için. Nasıl ki, her namazı son namaz gibi kılmam tavsiye edilmişse, ramazanı da bir daha erişemeyecekmişim gibi ihya etmeye çalışmalıyım.

Ramazan eğlence ayı değil, yeme içme ayı değil, uykuya ram olma ayı değil. Bu ay adanma ayıdır. Bu ay tazelenme, bu ay yenilenme, 11 ay kirlenen, yorulan bedeni ve ruhu resetleme ayıdır. Bu ay yeme ayı değil, yenilenme ayıdır.

O halde ben bu Ramazan yeni bir başlangıç yapmalıyım. Yeni bir “ben”e başlangıç, daha kaliteli bir insan, daha kaliteli bir Müslüman olmaya başlangıç olmalı Ramazan. Yapamadıklarımı, erteleyip durduklarımı bu Ramazan hayata geçirmeli, daha kaliteli bir kul olmalıyım.

Namaza başlayamıyorsam, tesettüre giremiyorsam, gıybeti, yalanı terk edemiyorsam, ramazan tam bana göre biçilmiş kaftan. Bir yerden başlayacaksam şayet, bu ramazan bir başlangıç olmalı benim için.Sadece orucu değil, kendimi de tutmalıyım…

Aç kalarak açların halini anladığım gibi, açların elinden de tutmalı, Allah için vermeyi öğrenmeliyim. Belirtilen fitre miktarının ne kadar üstüne çıkabilirim diye yarışmalıyım kendiHeyecanını kaybetmiş, cılızlaşmış dualarımı güçlendirerek, yeniden kuşanmalı, dualarımla hayat bulmalıyım. Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da ve dünyanın her yerinde sadece Müslüman olduğu için öldürülen, zulüm gören kardeşlerimi unutmamalıyım.

Ne için yaratıldığımı, ne adına yaşamam gerektiğini, davamın, amacımın ne olduğunu daha iyi anlamalı, fark etmeliyim bu Ramazan. Bir İbrahim(a.s) edasıyla, kalbimde büyüttüğüm bütün putları yıkmalıyım

Sadece midem değil, gözlerim de oruç tutmalı. Sokağa daha az çıkmalı, alışveriş merkezlerinden mümkün olduğunca uzak durmalıyım. Diziler, klipler ahlaksız görüntüler çıkmalı hayatımdan.

11 ay küstürdüğüm Kur’anımı yeniden elime almalı, yüreğime koymalıyım. Her ayet bana iniyormuş gibi, her müjde banaymış, her ikaz bana yapılmış gibi okumalıyım. Bitirmek için değil, anlamak için okumalıyım…

Heyecanını kaybetmiş, cılızlaşmış dualarımı güçlendirerek, yeniden kuşanmalı, dualarımla hayat bulmalıyım. Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da, Doğu Türkistan’da ve dünyanın her yerinde sadece Müslüman olduğu için öldürülen, zulüm gören kardeşlerimi unutmamalıyım.

Ne için yaratıldığımı, ne adına yaşamam gerektiğini, davamın, amacımın ne olduğunu daha iyi anlamalı, fark etmeliyim bu Ramazan. Bir İbrahim(a.s) edasıyla, kalbimde büyüttüğüm bütün putları yıkmalıyım.

Her zaman hoş gelmişti Ramazan. Önemli olan benim Ramazanı nasıl karşıladığımdı. Bu Ramazan yine hoş gelirken, ben de onu hoş karşılamalı, hoşnut olarak uğurlamalıyım.

Ben orucu tutarken, oruçta beni tutmalı. Nefsime, bir savaş açmalıyım bu ramazan. Ama kazanan mutlaka ben olmalıyım…

Cahide Sultan

çok haklısınız hadı gece gece manı olmazda barı azıcık makamlı vursalar sokağa bıle gırmeden dandan yaptı gıttı cama çıkıp bağırasım geldi davulcu uyanamadık dıye

Biz bugun biraz erken davrandik : )) yedik ictik doyduk elhamdulillah ezani bekliyoruz : )

Etmelisin.
Gün içinde adetin gelirse yine de devam et bozma orucunu. İçine sinmezse kaza tutarsın sonra.

Tek başına sahur yapmak ne zormuş, en çok da ramazan ayında özlüyorum annemin evini

şu gece vaktinde rabbimizin rızasını kazanmak için kalkan ve tüm gün boyunca nefsini ALLAH rızası için terbiye eden tüm din kardeşlerimin ramazanı hayırlı olsun
RABBİM ORUCUMUZU MAKBUL ,KOLAY EYLESİN..................

Teşekkür ederim cevabız için

Bende tek başıma sahur yapıyorum Ama bunada şükür en azından sahur yapıcak nimetimiz ve oruc tutmaya niyetlenıcek irademiz var hem yalnız değiliz yanımızda olmasalarda bi sürü kardeşimizle aynı anda sahur yapıyoruz. Mesela ben üst kattaki amca bana çayını 2 saat durmaksızın karıştırarak eşilk ediyor

Afiyet olsun:)bende netten hem atv dinliyorum hem yazıp hemde yiyorum
yavrularda uykuda ohhh

[ı]kızlar bişey sormak istiyorum ben sahurumu yapıtm daha niyet etmedim ama sancım var bugünlerde adet oluyorum niyet etmelimiym :44:[/ı]

evet tabikide niyet etmelisin çünki adet olmassan sakat olabilir zaten adet olursan bozmanda sakınca yok ama tutmaya devam edersen de uygun olur

Kızlar hepimize hayırlı Ramazanlar olsun. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. Bu mübarek ay ve onun vesilesiyle bol sevaplı bir ömür geçirmeyi bizlere nasib eylesin. Rabbim bu sıcakta çalışanların, dışarıda bulunanların yardımcısı olsun.
Ramazan geldi yine içim huzurla doldu. Zaman geçtikçe üzülüyorum ben Ramazan'da ya. Keşke hiç bitmese..
Aç,susuz kalanların, fakirlerin,güçsüzlerin halleriyle hallenipte onları çok iyi anlar ve yardım elini eksit etmeyiz inşallah bu Ramazanda da.

Herkese hayırlı Ramazanlar arkadaşlar.Allah kabul etsin oruçlarımızı.
Bazı arkadaşlar adetliyken oruca devam edebilirsin falan demişler biz hep adetliyken tutulmaz diye biliyorduk yanlış mı biliyoruz?Gusülsüz oluyoruz bir kere gusülsüz oruç tutulur mu ki?Hem adetliyken namaz kılamıyoruz,Kur'an okuyamıyoruz yani ibadet edemiyorz.Orucun özel bir durumu mu var?Biri aydınlatsın lütfen merak ettim çok.Boşuna bozmayalım oruçları.

Âdetli kadın, kılamadığı namazı kaza etmez, orucu ise kaza etmesi gerekir. Hz. Âişe şöyle demiştir: "Biz Rasûlullah (s.a.s) devrinde âdet görüyorduk. Namazı kaza etmekle emrolunmadığımız halde, tutamadığımız orucu kaza etmekle emrolunuyorduk" (Buhârî, Hayz, 20; Ebfı Dâvud Tahâre,104; Tirmizî, Savm, 67; Nesaî, Hayz,17; Siyâm, 64).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…