Hoşgeldin 11 ayın sultanı

:16:

Benim esim sahurdada normal yemek istiyor.
Agir sanayide calistigi icin beni tok tutan ama susatmayan seyler olsun diyor.
Yani bu durumda ramazanda pirinc pilavindan cok bulgur pilavi tüketmemiz gerekiyor...
Haslanmis yumurtayi esim pek sevmiyor ama söyleyim ona bari sahurda bir tane yesin :44:
Ben calismiyorum ev hanimiyim o yüzden esim kadar zorlanmayacagim sanirim.
Allah tüm calisan insanlarin yar ve yardimcisi olsun insaAllah.
Acligi susuzlugu hiss ettirmesin elden ayaktan düsürmesin ki insaAllah hakkiyla oruc ibadetimizi yerine getirebilelim.

​Pirinç pilavını pek tavsiye etmem pirinçte şeker oranı çok yüksek oldugu için çok susatır onun yerine taze fasulye,barbunya,menemen,bulgur pilavı,haşlanmış yumurta ve kahvaltılık ürünleri tercih edebilirsiniz.

11 ayin sultanini hakkiyla yasayabilmek nasip olsun insaAllah :16:

Cok iyi düsünmüssün canim.
Esimde bana sürekli soruyor neler yememiz gerek neleri yemememiz gerek.
Susatmasin tok tutsun...
Bilmiyorum ama bakarim dedim bende bilgisi olan var mi?:44:

haşlanmış patateste tok tutuyor ,genelde biz patates salatası yapıyoruz , içinde haşlanmış yumurtada oluyor bol maydonoz falan iyi oluyor :)herkeste öyle mi bilmem ama hoşafta susatmıyor ,yanınada taze fasulye bulgur yada kabak dolma yoğurt vs olur bence:27:

Son düzenleme:
​Pirinç pilavını pek tavsiye etmem pirinçte şeker oranı çok yüksek oldugu için çok susatır onun yerine taze fasulye,barbunya,menemen,bulgur pilavı,haşlanmış yumurta ve kahvaltılık ürünleri tercih edebilirsiniz.

Türk insani barbunyayi cok sevmezmis esim öyle diyor :1:
Kendisi sevmiyor ya direk tüm vatandaslari dahil ediyor : ))
Menemeni de esim güzel yapar...
Bunlari yapmaya calisacagim insaAllah : )

Türk insani barbunyayi cok sevmezmis esim öyle diyor :1:
Kendisi sevmiyor ya direk tüm vatandaslari dahil ediyor : ))
Menemeni de esim güzel yapar...
Bunlari yapmaya calisacagim insaAllah : )

Ahahhaaayyyy ben hangi ülkedenim acep?
Barbunya diye ölürüm ben.
Gerçi Ramazanda ben iftarda da sahurda da kahvaltı ya da çorba tüketebiliyorum,hiç yemek yiyemiyorum.
Arkadaşlarım nolur dualarınızı eksik etmeyin,bu sene zor olacak.

konu güzel olmuş :)) sahurda biz hem biraz yemek yeriz hemde kahvaltı yaparız bu gece sahurda dövme çorbası, bulgur pilavı işte birde domates salatalık doğrarız kahvaltılıkları da hazırlarız çay da yaparız isteyen istediğini yer :1: bulgur baya tok tutuyor eğer seviyorsanız öneririm

Ahahhaaayyyy ben hangi ülkedenim acep?
Barbunya diye ölürüm ben.
Gerçi Ramazanda ben iftarda da sahurda da kahvaltı ya da çorba tüketebiliyorum,hiç yemek yiyemiyorum.
Arkadaşlarım nolur dualarınızı eksik etmeyin,bu sene zor olacak.

Bahanesi iste :37: Oysa bende cok severim. :56:
Ben sahurda kahvalti türüne aliskindim ama esim yemek isteyince ona ayri bana ayri hazirlamaya üseniyorum acikasi.
Corba ve su en önemlisi sanirim.
Evet.. Bol bol dua edelim.
Allah yardimcimiz olsun.

Bahanesi iste :37: Oysa bende cok severim. :56:
Ben sahurda kahvalti türüne aliskindim ama esim yemek isteyince ona ayri bana ayri hazirlamaya üseniyorum acikasi.
Corba ve su en önemlisi sanirim.
Evet.. Bol bol dua edelim.
Allah yardimcimiz olsun.

Ben sahurda sadece bir adet haşlanmış yumurta ve 1 dilim ekmek yerim başka hiçbir şey yok gerisi su resmen suyla doyururum karnımı annem kızar bir gün açlıktan bayılacaksın diye ama sahurda pek bişey yiyemiyorum geçen sene ramazanda teyzemlere gitmiştim sahurda herkes bir güzel yemekleri yediler ve hiç su içmediler diyebilirim ben ise sadece su içtim sahurda ev halkı şasırdı sen bütün gün su ile mi ayakta duracaksın dediler.:9::9:neyseki bünyem alışkın pek sorun olmuyor.:9::9:

Kaçırmadan tutmak nasip olur inşallah şeker hastası olduğum için çok tutamıyorum bu sene inşallah daha iyiyim
Allah sabrımızı versin inşallah

Ben sahurda sadece bir adet haşlanmış yumurta ve 1 dilim ekmek yerim başka hiçbir şey yok gerisi su resmen suyla doyururum karnımı annem kızar bir gün açlıktan bayılacaksın diye ama sahurda pek bişey yiyemiyorum geçen sene ramazanda teyzemlere gitmiştim sahurda herkes bir güzel yemekleri yediler ve hiç su içmediler diyebilirim ben ise sadece su içtim sahurda ev halkı şasırdı sen bütün gün su ile mi ayakta duracaksın dediler.:9::9:neyseki bünyem alışkın pek sorun olmuyor.:9::9:

Ben malesef günlük hayatimda da saglikli beslenmedigim icin sahurda da nutellali ekmek yedigim cok olmustur :1:
Iftarda bi tabak yemek ancak yiyorum özellikle yaz aylarinda gec olunca iftar...

Ramazan ayımız mübarek olsun inşaAllah , Allahım yardımcımız olsun butun müslüman alemine.
Ramazan’ın ilk gecesi
olunca şeytanlar ve cinlerin isyan edenleri kösteklenir. Cehennemin kapıları
kapatılır. Hiçbir kapısı açık bırakılmaz. Cennetin kapıları açılır ve hiç biri
kapalı bırakılmaz. Biri şöyle seslenir:
"Ey hayır peşinde koşan! Hayrı çoğalt. Ey şer
peşinde koşan! Kötülüğü terk et. Allah (cc), cehennemlikleri cehennemden azat
eder." (Buhari, Müslim)

“Allah (cc) Ramazan’ın her gün ve gecesinde
cehennemi hak eden bir takım kimseleri bağışlar. Bir de Ramazan’ın her gün ve
gecesinde her Müslümanın kabul olacak bir duası vardır” (Bezzar)

Son düzenleme:
hayirli. Ramazanlar kizlar benim esim sehir disinda oldugu icin:43:
oda orda tutucak :17:Ben yalnizim sahura kalkip biseyler atistirip yaticam :52:

Kahvaltılık hazırlayacağım daha hafifi oluyor.yumurta haşlaması tok tutuyor.salatalık susuzluğu gideriyor.sofrada bunlar kesin bulundurulmalı.domates,az tuzlu peynir.içecek olarak meyve suyu yada çay.

Ramazan ayımız mübarek olsun arkadaşlar

Dinimizde iki temel ibadet vardır NAMAZ ve ORUÇ

Ramazan ayında iki ibadeti birden icra edelim, oruç tutup da namaz kılmayan herkesi namaza davet ediyorum

Ramazan ayımız mübarek olsun arkadaşlar

Dinimizde iki temel ibadet vardır NAMAZ ve ORUÇ

Ramazan ayında iki ibadeti birden icra edelim, oruç tutup da namaz kılmayan herkesi namaza davet ediyorum

inşallah canım aslında ben mesela sabah ezanını zaman zaman kaçırma durumu oluyor bu ramazan zaten ezana kadar neredeyse bekliyoruz biz vesile olur inşallah alışkanlık edinmek açısından,ama şeytan hiç boş durmuyor secdede inanırmısın an geliyor kaçıncı rekatı kıldığımı unutuyorum selam verip başa dön..

inşallah canım aslında ben mesela sabah ezanını zaman zaman kaçırma durumu oluyor bu ramazan zaten ezana kadar neredeyse bekliyoruz biz vesile olur inşallah alışkanlık edinmek açısından,ama şeytan hiç boş durmuyor secdede inanırmısın an geliyor kaçıncı rekatı kıldığımı unutuyorum selam verip başa dön..

Anladım canım olsun 40 gün namaz kılan insan alışıyor 40 gün devam edebilse insanlar alışacak bir daha bırakamayacak :16:

hoş geldin ey şerefli Ayların en şereflisi Ramazan ..arkadaşlar şimdiden btn ay boyunca tutacağınız oruçlar yapacağınız ibadetler Rabbim katında kabul olur inş...dua ile başlayalım 11 ayın sultanınaa :16::16:

Son düzenleme:
Kızlar balkonda oturdum davul sesini dinliyorum.dışarıdan yavru kedi seside geliyor miyav miyav yıkıyor ortalığı :1:
:21: burda da davul sesleri başladı ama uzak henüz ,kediyle davulcuya rakip mi oldu dersin:52:ramazan sonu davulcu bahşiş toplamaya geldiğinde kediciğe de mama verin o da onun bahşişi olsun

Back