Hoşgeldin 11 ayın sultanı

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.987
2.928
398
Öncelikle merhabalar arkadaşlar, biliyorum '' bir derdim var '' yeri değil ama en çok bakılan yer burası ayrıca buna uygun başlık formu bulamadım ,gerekirse adminler yerini değiştirebilir,İstedim ki bu başlık altınfa güzel mesajlarımızı yazalım,dualarımızı dileklerimizi belirtelim hatta uygun olursa sahur menülerimizi yazalım, Neden sahur? çünkü sahurda hafif yemek lazım diyor uzmanlar ayrıca susatmayacak şeyler bu konuda biz bayanlar zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz birbirimize fikir alışverişinde bulunuruz diye düşündüm bilmem ki siz ne dersiniz? ben şimdiden tüm müslüman aleminin ramazanı şerifini kutluyorum,ALLAH dirlik ,huzur,sağlık ,mutluluk nasip etsin inşallah,kimin ne duası varsa bu şerefli ayda rabbim muradına kavuştursun

Amin canim, tüm müslüman aleminim hayirli ramazanlari olsun insallah. Tuttugumuz oruclar ve ettigimiz dualar kabul olsun.

Ne kadar guzel bi topic acmissin canim cok sagol.sukur ki rabbim bizi yine kavusturdu ramazan ayina.ben bu sene tutamicam hamileyim aslinda tutuluyordeniyor ama ben vicdanen rahat edemiyorum sabah lari ac uyaniyorum yani ne bileyim bebege kendimi suclu hissediyorumyine sukurler olsun ki bu sene yine kavustuk....

bende tüm islam aleminin ramazan-ı şerifini kutlarım...rabbim bu mubarek ayda hepimizin dileklerini kabul eder...

zikirlerimiz, kuranlarımız, teravihlerimiz, oruçlarımız, namazlarımız kabul olunur inşallah...

hakkaten menü yazar ak yardımlaşalım...

ben bu gece sahurda taze fasulye yapıcam...babam ve ben iki kişiyiz bi kaç türlü yiyemiyoruz fazla geliyor...
temmuz ayı su içme fazla olacak belkide 3 ltyi bulur sahura kadar...babam susatacak yemek sakın yapma diyor...

Herkese hayırlı ramazanlar
kullarının kalbine dayanma gücü veren rabbime hamd olsun.. :107: Rabbim hepimizin gönlündeki versin,tüm dileklerimiz hayırlısıyla kabul olur inşallah..
Biz sahurda genelde kahvaltı yapıyoruz,zeytin yemiyorum mümkünse çünkü sonrasında feci susatıyor

Çok şükür canım yine kavuştuk , kendini suçlu hissetme ,Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin,allah hamilelere imtiyaz tanımış canım,yaz günü riske girme zaten,bebeğin oldukdan sonra hayırlısı ile inşallah borcunu telafi edersin suçlu hissetme bu havada onunda hiçbirşey olmazsa suya ihtiyacı var

Herkese hayırlı ramazanlar.

sahur da bu gece sanırım bizde kahvaltı türü yapıcaz ,ama benim baba biraz sıkıntı çıkarıyor işte illaki yağlı bişiler olsun hamur işi tatlı falan olsun istiyor yanlış olduğunu biliyor ama istiyor 30 gün boyunca sahur vakti her seferinde bu gece napcaz derdine düşüyoruz.. rabbim bereketini eksiltmesin ( amin) birde takıntısı var memleketten kalma bi takıntısı arkadaş 30 gün boyunca hergün aynı çorba içilir mi? tarhana olcak illaki .. çözümü ayrı miinik bir tencede başka çorbalarda yapmakta bulduk o tarhanasını içiyor biz başka rabbim kolaylık versin

Bende izmirdeyim. Hergün tarhana yapılması şarttır bizzde

Herkese hayırlı ramazanlar.

Banada hergün mercimek çorbası verseler yok demem ama annem bu sıcakta hergün çorba içilmez diyor akdenizde yaşıyorum ve havalar cidden çok sıcak Allah tan evin içi serin küfür küfür esiyor.Soguk çorba içeriz bizde artık

11 ayin sultanini hakkiyla yasayabilmek nasip olsun insaAllah

Cok iyi düsünmüssün canim.
Esimde bana sürekli soruyor neler yememiz gerek neleri yemememiz gerek.
Susatmasin tok tutsun...
Bilmiyorum ama bakarim dedim bende bilgisi olan var mi?:44:

Haşlanmış yumurta,bulgur pilavı,menemen türü yemekler tok tutar,hamur işi börek,poaça,kızartma gibi yiyecekler çok susatır en iyi yöntem haşlanmış yumurta sahurda vazgeçilmezimdir demirbaştır bir nevi.

Benim esim sahurdada normal yemek istiyor.
Agir sanayide calistigi icin beni tok tutan ama susatmayan seyler olsun diyor.
Yani bu durumda ramazanda pirinc pilavindan cok bulgur pilavi tüketmemiz gerekiyor...
Haslanmis yumurtayi esim pek sevmiyor ama söyleyim ona bari sahurda bir tane yesin :44:
Ben calismiyorum ev hanimiyim o yüzden esim kadar zorlanmayacagim sanirim.
Allah tüm calisan insanlarin yar ve yardimcisi olsun insaAllah.
Acligi susuzlugu hiss ettirmesin elden ayaktan düsürmesin ki insaAllah hakkiyla oruc ibadetimizi yerine getirebilelim.

Hepimizin Ramazanı mübarek olsun inşallah...
Böyle güzel bir konu dert köşesinde değil de "Dualarımız Sizinle" topiğinde olsaydı süper olurdu bence.
Hepimizin oruçları kabul olsun,Rabbim yardım etsin inşallah.

Herkese hayırlı ramazanlar
Açlık değil de susuzluk beni benden alıyor
İkindiden sonra bende baş dönmesi başlıyor ayakta duramıyorum.
Tabi iftarda da insan güzel güzel yemekleri görünce dayanamayıp tıka basa yiyor.
Ben 10 litre su içsem de susarım.
O yüzden bu ramazan hiç zorlamayacağım.
Normalde yediğimden çok daha az yemeyi düşünüyorum.
Az yersem su ihtiyacım da azalmış olur biraz.
Yani tam anlamıyla hem vücudumu hem ruhumu dinlendirmek istiyorum.
Ramazan ayı Kuran ayıdır.Bol bol Kuran okumak lazım.

Ay bir de tabiki teravih var ki Ramazanın en sevdiğim kısmı
Bugün ilk teravih var.
İftarda ne kadar yemek yerseniz yeyin teravih de hiç birşey kalmıyor.
İnsan namaz kılarken baya enerji harcıyor aklınızda bulunsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…