Aile Planlaması hormonlu spiral

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
1 bucuk ay oldu mirena taktıralı dr. u ilaçlı hormonlu spiral çok faydasını göreceksin dedi gebelikten ve enfeksiyonlardan seni koruyacak ayrıca ağrın kanaman azalacak sadece bir kac gün lekelenmen olabilir dedi .benim zaten kanamam 4 gün sürüyordu ağrımda yok denecek kadar az oda ilk gün sadece oluyordu ama şimdi çok mutsuzum hergün kanamam var lekelenmeden fazla oluyor biraz iş yapayım, ayakta durayım hemen bıçak saplar gibi ağrı başlıyor ve 1-2 saat sürüyor yoğun kanama başlıyor şuan adet günümden bile emin değilim 1 bucuk ayda marketten aldığım pedin sayısını bilmiyorum ben çıkarttıracam bu şekilde yaşanmaz hergün kanama bünye alışır diye bişey yok namaz kılamıyorum, eşime yaklaşamıyorum hergün ağrılı pedli geziyorsun ve takıldığından beri çok agresifim. çevremde çok kişiye sordum kimine yaramış hiç şikayeti yok kimi benim gibi yada daha beter denemeden bilemiyor insan

hormonlu spiral kulanıp olumlu/olumsuz görüşler olanlar paylaşabilir mi acaba?
Merhaba canım. Ben mirenayı 2007 yılında son çocuğumu kucağıma aldıktan 4 ay sonra taktırdım. Doktor tavsiyesi üzerine taktırdım tabiki. Yumurtalıklarım çok inanılmaz çalışkan ve ikinci çocuğuma normal spiralle korunurken hamile kalmıştım. Doktorum hatta gülmüştü. Bu yumurtalıklarla kocan üstüne ceketini atsa hamile kalırsın diye. En etkili ve en sorunsuz korunma yöntemi olarak mirenayı tavsiye etti. İlk gün sadece kasıklarımda hafif bir ağrı yaşadım. Adetim çok yoğun ve uzun süreli oluyordu. Adetimi çok inanılmaz azalttı. Hatta günlük pedlerle idare eder durumdaydım. Düzensizlik asla olmadı. Günü gününe adet görmeye devam ettim. Bikaç arkadaşımda hafif oranda kilo yaptı, ama bende gram oynama yok. Bünye ile alakalı olabilir. Ve neredeyse 10 sene dolmak üzere. Bikaç ay içinde doktoruma gidip artık çıkarttırmam gerekiyor. Biraz vucudumu dinlendirip tekrar aynı yöntemi kullanmakta kararlıyım. Bence hiç düşünme. Ve olumlu en güzel yanı diğer yöntemlere göre hiçbir yan etkisi yok.

Merhabalar ilk çocuğumu 2015 kasım ayında sezeryanla doğurdum sonrasında 1 ay sonra normal spiral taktırdım sağlık ocağında hiç bir ağrı yan etki olmadı yaklaşık 6 yıl kullandım ama yıllar içerisinde adet miktarında ve gününde artmalar oldu sonrasında hormonlu spiral kullanmaya karar verdim 18.08.2021 tarihinde doktora gidip normal spirali çıkartıp anında diğer hormonlu spirali taktı doktorum adet süremi kısaltır diye dayanılmaz bir ağrı yine olmadı kişiden kişiye göre değişebiliyormuş ben gitmeden 40 dk önce arveles içiyorum sonraki sancı olursa engellesin diye taktırdan sonra 6 saat çarşı pazar gezdim 5 gün sonrasında tatile gittim denize havuza girdim 🤭 ilk 15-20 gün ara kanama gibi damla damla kan geldi o kısmı biraz rahatsız ediciydi ama günlük pet bile yeterli oluyordu sonra kesildi. bazen 3 aya kadar uzayabiliyormuş. Herhangi bir şişkinliğim ağrım sızım yok şuan için adet kanamalarım 5,6 gün sürüyor ama yine günlük pet yeterli oluyor doktorum 1 senenin sonunda %90 tamamen kesilir Dedi şimdilik bu halinden bile çok memnunum ❤️

X