HORMON TESTLERİNE RAĞMEN GEBELİK OLMAMASI

obsidyeen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2024
12
2
1
34
Kızlar merhaba hormon testi yaptırdım 1 yıldır bebek deniyoruz olmuyor ne yapmam lazım aşılama vs mi gerekiyor?
Amh 1,96
Estradiol 43
Fsh 6,14
Lh 5,58
Prolaktin 14,13
Tsh 1,404
Kan testlerim de normal bi sıkıntı yok

Sperm testi ve rahim filmi ile ilerleyin sonrasında aşılama veya doktorun tavsiyesiyle başka bir yol izlersiniz

Onu çektirmedim ona mı bakılıyor bilmiyorum yoksa aşılama mı yapılıyor
Aşılamadan önce tüplerin açık olup olmadığına bakılması çok daha mantıklıdır genellikle doktorlar o şekilde yönlendiriyor. Aşılama da çok başarılı bir yöntem değil aslında, çoğu insan aşılamayla vakit kaybedebiliyor. Çünkü öncelikle içerde bir sorun var mı yok mu tespit edilmesi gerekiyor. Örneğin ben de sizin gibi sperm testi ve hormonlarımda sorun yok, aşılama için geldim dediğimde doktorum önce rahim filmi çekelim demişti. Nitekim rahim filminde tüplerimin tıkalı olduğu ve hidrosalpenks olduğu ortaya çıktı. Bu durumda ne aşılama ne de tüp bebek yöntemi başarılı olmayacaktı. Hele ki rahim filmi çektirmeden aşılama yaptırmış olsaydım zaten sperm ile yumurtanın kavuşma ihtimali yoktu. O yüzden rahim filmi çektirmek önemli.

Şimdi sizde hormonlarda bir sorun yok. Spermde de bir sorun yok. Bir yıldır çocuk da olmuyor, o halde biraz da rahimin içine, fallop tüplerine bakmak lazım.

Teşekkür ederim bilgi için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…