Hormon testlerinden anlayanlar bakabilir mi?

Mor_cicek

Allah yâr, gerisi yalancı bahar.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2016
4.404
4.259
133
arkadaşlar bugün artık adamakıllı doktora gitmeye başladım 13 ayı devirdik çocuğumuz olmayalı. eşim de yarın sperm testi yaptıracak. sonra artık duruma göre tedaviye başlayacağız.

değerlerim şu şekilde:

FSH 6.42

LH (Lüteinleştiren Hormon) 8.26

E2 (Estradiol) 63.66

TSH 1.64

Prolaktin 16.23

Total Testosteron 5.78

DHEA-SO4 (Dehidroepiandrosteron Sulfat) 177.8

ne dersiniz? sorun var mı?

Resmini cekip koysan daha iyi olur.referans degerler i de lazim ...tabi anlayanlar icin diyorum

Bunlar da referans aralıkları

Eklentiler

• PicsArt_10-17-10.09.32.jpg
    25,5 KB · Görüntüleme: 498
  • Screenshot_20161017-220759.png
    83,8 KB · Görüntüleme: 202
Sadece birazcık prolaktin yüksek ama fazla değil yani belki o yüzden dir diğerleri normal

Adet 2. 3. Gunu kani verdiysen....
fsh'in lh dan yuksek olmasi gerekiyor bunun tersi olma durumu pkos belirtisi... yasini bilmiyorum ama genel olarak yumurta rezervin guzel fsh in 10.un altinda olmasi iyi birsey...
Gebelik icin baktirdiysan gebe kalirsin mutlaka sikinti yapma... zamansiz olur beklemedigin anda...
Dhea ya gelince bu hormon pkoslularda yuksek cikar ne kadar yüksek o kadar kil cok anlamina gelir testesteronla baglantilidir... cok yuksek degil...
Kilo problemin varsa az bi diyet spor yada eskiden cok zayif 7 kg uzeri aldiysan birden vucut onda da afallayabiliyor duzene girecegine lh in dusecegine garanti veririm... yani senin oykunu bilmeden yorumladim ama genel anlamda iyi bir test diyebilirim...

Teşekkür ediyorum. Ara ara pkos belirtisi gösteriyorum Evet. Yaş 25. Adetler genel olarak düzenli. İnternette ben de pko olanlarda dhea yüksek çıkar diye okudum fakat üst değer 340 olduğuna göre bana benimki düşük sayılabilecek gibi geldi

E2 kaç olmalı arkadaşlar? 63 yüksek bir değer mi? İnternette 50 nin altında olmalı diye okudum kafam karıştı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…