- Konu Sahibi cimcime eses
-
Bildiğim kadarı ile PKO'da aslolan kan testleri değil, ultrasonda konan teşhis canım.
Ultrasonda çatlamamış yumurta görmediyse PKO değilsin o zaman.
Ama adetin 3. günü yapılan testler de (FSH,E2,LH,Prolaktin,Serbest T3,T4) de bilgi veriyor PKO için.
LH genelde FSH'tan büyük çıkıyor.
Peki adet düzenin nasıl?
Düzensizlik var mı?
Kilo var mı?
Tüylenme PKO belirtilerinden biri ama PKO'nun bir çok da alt grubu varmış.
Ama hem ultrasonda çatlamayan yumurtlar yoksa hem LH<FSH'sa pek PKo lehine yorumlanacak bir durum yok gibi....
Tek başına prolaktin yüksekliği büyük bir sorun değil bildiğim kadarıyla. Gebeliğe engel değil mesela.
Kilom yok, ancak kilo almaya müsaitim hatta zayıf olduğumu bile söylerler.
Adet en fazla 4-5 gün gecikiyor, doktor prolaktinden olabilir dedi.
Yani belirti yok, sadece tüylenme işte, oda genetik olabilir dedi ama o kadar çok sorun yaşayan varki tedirgin oldum...
PKO'lular genellikle kilolu olurlar. İnsülin direncinden dolayı...Kilo verdikçe de adetleri biraz daha düzenlenir.
Adetler de öyle 4-5 gün gecikmiyor da, mesela 3-4 ay olamıyorlar. Bazıları senede 1-2 kez olabiliyorlar ancak…
Ben senin pko olduğunu düşünmüyorum canım. Adet gecikmende gerçekten prolaktin yüksekliğinden olabilir.
Belki duymuşsundur emziren bayanlar adet görmüyorlarmış. Ben de arkadaşımdan öğrendim, prolaktin de süt hormonu, e emzirenlerde yüksek oluyor tabi. O yüzden de adet görmüyorlar herhalde.
Benim de düşükten sonra prolaktinim biraz yüksekti birkaç gün gecikme olmuştu adetimde.
Bu arada çok teşekkür ederim zaman ayırıp cvp verdiğin için, hiç kimseden cvp alamıyordum...
Anladım canım, kuzenlerimde de tüylenme var ama çocukları var çok şükür.
Biliyorum, hatta beni tedirgin ettiler, prolaktin yüksekliğinde göğüsten süt geliyormuş falan, paranoyak olmuştum bir ara, çok şükür 4-5 gün gecikme ve tüylenme dışında bir şikayetim yok...
Ah şu tüylerde olmasa çok iyi olacak...
Tüylenme ne şekilde canım çok mu? Hangi bölgede?
Benim de çene altımda 3-4 yerde var tüy,tek bir tüy olarak çıkıyor, alıyorum yine çıkıyor.
Ama vücudumda başka bölgede (diğer bayanlardan fazla olacak kadar) yok.
Ultrasondan bir şey çıkmadı rutin kontrollerimde,adetim 3.günü yapılan hormon testlerimde de.
Kilom da var benim üstelik.
Ama gebe kaldım ben de.Gerçi kaybettim bebeğimi ama bunlarla alakalı değil,başka sebepten.
Diğer bir topikten arkadaş da, ultrasonda çatlamamış yumurtaları çıkmış olmasına ve 3. gün yapılan testlerde LH>FSH olmasına rağmen hamile şimdi maşallah.
Kafana hiç takma bence.
Ayy canım, sana ne kadar dua ve teşekkür etsem azdır, her gördüğüm yere yazmıştım, en sonunda bu konuyu açtım.
Tüylenme bana göre çok, çene altında var, bacaklarımın üstünde ve göbekte var, kuaföre gittiğimde bir çok kadın böyle dedi, ama sürekli müşterisi olmam için söylemiş olabilir.
Umarım problem yaşamadan hamile kalırım, bebiş çok severimde, nişanlımda çok seviyor :))
İnşallah canım, Allah aratmasın bebek özlemi zordur,bilirim. Allah istediğin zamanda verir inşallah.
Bacak üstündeki tüyler epilasyon yanlışlıklarından da oluyor canım. Mesela üst bacakta bacak üstü ve bacak içlerinde var benim, bacak arkalarında var.
Sebebi de daha aklımın ermediği zamanlarda jiletlemiş olmam, üşengeçliğimden.Şimdi de hakkından gelemiyorum.
Eğer cilt tipine uygun olmayan epilasyon türü kullandıysan ondan da artmış olabilir tüylenme.
Bir de koyu tenliysen de olabilir. Çok açık tenliysen de.
Evlendiğinde bir de transvajinal ultrasonla baktırmanı öneririm. Karından bakmışlardır sana. Gerçi karından da görünür varsa kist, ama aklında kalmamış olur...
Şey de yapabilirsin yumurtlamandan bir hafta sonra progesteron testi yaptır yumurtluyor musun öğrenebilirsin böylece.
Merhaba hanımlar.
Bende gebe kalabilirmiyim diye icimde endiselerim var. Bu sebeple hormon testi yaptirmak istiyorum. Adet duzensizligim yok ama 3 aydir deniyoruz hamile kalamadim. icim icimi kemiriyo emin olmak istiyorum hormonlarimin duzgun calistigindan. Ozel hastane Fiatlari ve testlerin isimleri hakkinda bilgi verebilirmisiniz.
Karnımdan baktılar evet, ama 2 kere baktırdım, 2. doktor çok iyi inceledi saolsun, ama sorun yok dedi...
O değilde benim regl düzensizya ayrıca akıntımda var, yumurtlama zamanını nasıl belirlicem, yada bunları evlendiğim zaman yaptırsam çokmu geç olurki, malum işte çalışınca yaptırmak kolay olmuyor...
Merhaba hanımlar.
Bende gebe kalabilirmiyim diye icimde endiselerim var. Bu sebeple hormon testi yaptirmak istiyorum. Adet duzensizligim yok ama 3 aydir deniyoruz hamile kalamadim. icim icimi kemiriyo emin olmak istiyorum hormonlarimin duzgun calistigindan. Ozel hastane Fiatlari ve testlerin isimleri hakkinda bilgi verebilirmisiniz.
Anladım canımcım, ama öyle görünüyorki evlenmeden önce yaptıramayacağım, 2,5 ay sonraya atmak zorundayım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?