hormon testleri ...

gizemliask

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2019
298
97
18
kızlar merhaba;
adetın 21.günü hormon testleri yaptırdım ondan önce de muayeneye gitmiştim dr çikolata kisti var dedi ama yumurtlaman güzel dedi testın sonucunu yorumlar mısınız ?
FSH: 3,66
LH: 9,35
PROGESTERON: 6,1
ESTRADİOL: 93
Bir test kalmış o henuz çıkmamış dr bakıp dönecektı bana ama ben dayanamadım size sormak istedim şimdiden teşekkürler kızlar..

Adetin 21. Gunu yapilan fsh dogru degildir diye biliyorum 3. Veya 4. Gunu yapilmali.

21.gün progesteron değerine bakmak için istenmiş olabilir testiniz. Bildiğim kadarıyla o döngüde yumurtlama olup olmadığına bu şekilde bakılıyor ve yumurtlama olmuş denilebilmesi için değerin en az 10-12 okunması gerekiyor

benım kötu o zaman desenıze sonuç düşük

değer her döngüde değişebilir, bu ay yumurtlama olmamışsa bile bu öbür ay olmayacağı anlamına gelmez, ne için bakılmıştı bebek mi düşünüyorsunuz?
evet nasipse ..
bir de çikolata kistin var demıştı bakalım en son da rahım fılmı ıstedi
eşım de test yaptırmıştı normal çıkmıştı ona da düzen laboratuvarında yaptır test dedi nedense ..

hayırlısı olsun inşallah olur en yakın zamanda
bunlar klasik rutin testler aslında, ama genelde adetin 2-3. günü bakarlar, 21. gün progesteron testini rahim kalınlığını tespit etmek için falan da isterler, ya da gebelik şüphesi varsa erken belirleyici gibi bişey aslında bu test.. 21. gün testini çikolata kist için istemezler yani onunla bi ilgisi yok, onun için istenen test CA125 olması lazım. Ben 11 yıl önce çikolata kisti ameliyatı geçirdim ordan biliyorum.

valla ameliyat demedı kistın var dedı rahım fılmı ıstedı hç çektırmedım daha önce bir de smear testı yaptı onu da ılk yaptırdım bakalımm

valla ameliyat demedı kistın var dedı rahım fılmı ıstedı hç çektırmedım daha önce bir de smear testı yaptı onu da ılk yaptırdım bakalımm
Valla zaten ameliyat derse de olma sakın. En az 3 doktora görünmeden sakın ameliyat olma. Ben öyle bir hata yaptım ve ameliyatımda yumurta rezervimin %70 ini kaybettim 27 yaşımdayken hem de. Çikolata kist eğer çok büyük vs. değilse ne gebeliğe engel olur ne de büyük bir sorun teşkil eder, hatta soğan kürüyle de küçültenleri veya yok edenleri de gördüm,duydum. Rahim filmi çektirirsen iyi olur çünkü tüplerinin açık olup olmadığı o şekilde belli oluyor canım.. Hakkında hayırlısı

sağolasın cnm ilgın için
rahım fılmı ıçın adetının 1.günü ara randevu verelım dedı
anestezisz istiyorum zaten inş cnm yanmaz

Kızlar ben dün adetin 3.günü tekrarladik testleri nasıl sizce ???
Pazartesi de tiroid testim var

Reglin 3.günü testlerim

Serbest T4 : 0.89
FSH : 6.92
LH : 29.18
Estradiol : 58.35
Progesteron : 1.14
Prolaktin : 12.97
AMH : 15.14

Eklentiler

• 20200129_103514.jpg
    105,4 KB · Görüntüleme: 24
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…