Hormon testleri hakkinda bilgisi olan varmı?

Elif altinbilek

Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2022
5
3
25
Merhaba arkadaşlar ben doğum yaptıktan 2 ay sonra regl oldum sonra 7 ay boyunca hiç olmadim bebek emzirmeyi 4 ay önce bıraktım,doktora gittim tarlusal verdi o şekil adet oldum.Adetin 2 günü gelmemi ve hormon testlerini uyguladı bu konu hakkında düşüncelerinizi yazarmisiniz?
Ayrıca doktorum polistik oversin dedi 🙁
LH-9,3
Prolaktin-12,28
E2-68,1
Fsh-7,1
Total testeron -0,64
Tsh-2,18
Beta hcg-0,30

Bu degerlerle polikistik olmaniz bana imkansiz geliyor bir polikistik olarak söylüyorum.. kilolumusnz? Doktorlar sürekli kiloya bagliyor .. ayrica sadece kan degerlerine bakarakmi karar verdi polikistik oldgnuza yoksa ultrasonda yumurtalik kistleriniz göründü mü? Lütfen iyi bir doktora ve detayli kontrol ettirmeden kendinize hormon yüklettirmeyin siz dogum yapmis bir annesiniz yani 9 ay bir bebek tasidiniz hormonlarin düzelmesine zaman ihtiyac olabilir stressden kaynaklaniyor olabilir gecikmeniz..

Bu degerlerle polikistik olmaniz bana imkansiz geliyor bir polikistik olarak söylüyorum.. kilolumusnz? Doktorlar sürekli kiloya bagliyor .. ayrica sadece kan degerlerine bakarakmi karar verdi polikistik oldgnuza yoksa ultrasonda yumurtalik kistleriniz göründü mü? Lütfen iyi bir doktora ve detayli kontrol ettirmeden kendinize hormon yüklettirmeyin siz dogum yapmis bir annesiniz yani 9 ay bir bebek tasidiniz hormonlarin düzelmesine zaman ihtiyac olabilir stressden kaynaklaniyor olabilir gecikmeniz..m

Merhaba arkadaşlar ben doğum yaptıktan 2 ay sonra regl oldum sonra 7 ay boyunca hiç olmadim bebek emzirmeyi 4 ay önce bıraktım,doktora gittim tarlusal verdi o şekil adet oldum.Adetin 2 günü gelmemi ve hormon testlerini uyguladı bu konu hakkında düşüncelerinizi yazarmisiniz?
Ayrıca doktorum polistik oversin dedi 🙁
LH-9,3
Prolaktin-12,28
E2-68,1
Fsh-7,1
Total testeron -0,64
Tsh-2,18
Beta hcg-0,30
Değerlerin de bir sıkıntı gözükmüyor canım ben de polikistik vardı kilo verdikten sonra düzeldi ama bence de doğumdan sonra vücudun dengesinin şaşması doğal daha önce böyle bir sıkıntın yoksa direk polikistik demek ne kadar doğru bilemedim

Bu degerlerle polikistik olmaniz bana imkansiz geliyor bir polikistik olarak söylüyorum.. kilolumusnz? Doktorlar sürekli kiloya bagliyor .. ayrica sadece kan degerlerine bakarakmi karar verdi polikistik oldgnuza yoksa ultrasonda yumurtalik kistleriniz göründü mü? Lütfen iyi bir doktora ve detayli kontrol ettirmeden kendinize hormon yüklettirmeyin siz dogum yapmis bir annesiniz yani 9 ay bir bebek tasidiniz hormonlarin düzelmesine zaman ihtiyac olabilir stressden kaynaklaniyor olabilir gecikmeniz..
Kilom 60 ,kilomun iyi olduğunu söyledi, sadece kıllanmada artış var bende onun haricinde de doktor ultrasyonaa bakarak polistik over olabileceğimi ve adetliyken kan testinden hormonlarıma bakarak söyledi ama herhangi bir ilaç vermedi.Bu konuyla ilgili araştırma yaptım doğruluk payını bilemem ama çocuk sahibi tekrardan olmak isteyenler tedavi yöntemiyle sahip olunuyor bundan çok korkuyorum

Kilom 60 ,kilomun iyi olduğunu söyledi, sadece kıllanmada artış var bende onun haricinde de doktor ultrasyonaa bakarak polistik over olabileceğimi ve adetliyken kan testinden hormonlarıma bakarak söyledi ama herhangi bir ilaç vermedi.Bu konuyla ilgili araştırma yaptım doğruluk payını bilemem ama çocuk sahibi tekrardan olmak isteyenler tedavi yöntemiyle sahip olunuyor bundan çok korkuyorum
Polikistik over olabilirsin demesi farkli, ultrasonda sag veya sol yumurtaligin kist dolu sen polikistiksin demesi ayri ama kararsiz kalmis doktor kesin %100 öylesin dememiski ben 3 yildir bu hastaliktan muzdrabim yani cocugum hic yok gebede kalamadm malesef klomen ile tedavi görüyorum .. belkide sizin erkeklik hormonu yükselmistir omega3 ve koenzimQ10 kullanin inofolic combi öyle bisey vardi tek basina adeti düzenleyebilir.

Polikistik over olabilirsin demesi farkli, ultrasonda sag veya sol yumurtaligin kist dolu sen polikistiksin demesi ayri ama kararsiz kalmis doktor kesin %100 öylesin dememiski ben 3 yildir bu hastaliktan muzdrabim yani cocugum hic yok gebede kalamadm malesef klomen ile tedavi görüyorum .. belkide sizin erkeklik hormonu yükselmistir omega3 ve koenzimQ10 kullanin inofolic combi öyle bisey vardi tek basina adeti
Ilk basta böyle bir kağıt verdi,hamile olmadığımdan emin olup tarlusal'a başlattı,reglin 2.gününde de bu hormonları istetti sonuçlara bakarak polistik oversin dedi Allah hepimize şifa versin inşallah 🙏

Eklentiler

• 20220421_143201.jpg
    20220421_143201.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 78
Ilk basta böyle bir kağıt verdi,hamile olmadığımdan emin olup tarlusal'a başlattı,reglin 2.gününde de bu hormonları istetti sonuçlara bakarak polistik oversin dedi Allah hepimize şifa versin inşallah 🙏
Anladim canim Koenzim Q10 ve omega3 kullan ben sökücü aliyodum duphaston biraktirdi doktor 6 aylik tedavi simdi omega3 ve koenzim Q10 ile 2 aydir kendiligmden üst üste adet görüyorum bence denemeye değer ama sen yeni dogum yapmissin kendini stresse sokma ideal kilonda kaldigin sürece bi sknti olmaz saglikli beslenip bu vitaminleri kullan 3 ila 6 ayda etkisini gösteriyor inositol var inofolic combinin icinde polikistiklere özel bir vitamin arastirmani tavsiye ederim canim

Yumurtalıklarında kistik yapı yoksa pko var diyemez ki. Başka doktora görünmelisin mutlaka

He usgde görmüş kistleri, tamam o zaman ama adetlerin düzene girince kaybolur merak etme. Benim pko kendiliğinden yok olmuştu

X