Hormon testinden anlayanlar yorumlayabilir mi?

Eyluulllll1

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2023
56
31
30
Kızlar iyi akşamlar doktorum devlet Hastanesinde olduğu için henüz sıra bulamadım. Tahlil sonuçlarımı yazıyorum

FSH 6,79
AMH 5,23
Prolaktin 11,41
LH 5,68
TSH 1,849
E2 19,93

28 yaşındayım 3 yıldır da evliyim ama hala çocuğum olmadı. Çok teşekkür ediyorum ama son zamanlarda karamsar olmaya başladım bu kadar zamanda olmaması beni korkutuyor

Hiç test yaptırmadı eşim ama tiroit rahatsızlığı var erkeklerde üremeye etkisini bilmiyorum.
İçimi rahatladı sayenizde 💜

Hiç test yaptırmadı eşim ama tiroit rahatsızlığı var erkeklerde üremeye etkisini bilmiyorum.
Eşiniz bence spermiogram versin sonra bir kadın doğum hemen çözülür stres yapmayın benimde tahlillerim iyi ama vitamin ve beslenme sorun var takviye alıyorum d vit baktırırsanız iyi olur kan sayımı falan kansızlıkta önemli

D vitamin takviyesi alıyorum bir yıldır ne yazık ki hala normal değere gelmedi. Bu ay gittim kadın doğuma ilk adımı attım inşallah güzel şeyler olur.
İki yıl önceden gittim kadın doğum doktoruna folik asit verip yolladı güzel tecrübelerim olmadı ne yazık ki

Kızlar iyi akşamlar doktorum devlet Hastanesinde olduğu için henüz sıra bulamadım. Tahlil sonuçlarımı yazıyorum

FSH 6,79
AMH 5,23
Prolaktin 11,41
LH 5,68
TSH 1,849
E2 19,93
Oh maşallah 🥰🐣 amh yüksek çıkmış kaç yumurtan gözüküyor genelde? Maşallah çok güzel hormonların ☺️ tabi doktor daha iyi anlar 🙈 hamile kalamıyorsan rahim filmi de çektirmelisin tüplerde şişlik tıkanıklık vs olabilir. Eşinin spermi de iyiyse bence sırayla rahim filmi, genel vitamin takviyeleri, yumurtlama dönemi cinsel ilişki de deneyebilirsin

Oh maşallah 🥰🐣 amh yüksek çıkmış kaç yumurtan gözüküyor genelde? Maşallah çok güzel hormonların ☺️ tabi doktor daha iyi anlar 🙈 hamile kalamıyorsan rahim filmi de çektirmelisin tüplerde şişlik tıkanıklık vs olabilir. Eşinin spermi de iyiyse bence sırayla rahim filmi, genel vitamin takviyeleri, yumurtlama dönemi cinsel ilişki de deneyebilirsin
Yumurta takibi hiç yaptırmadım canım ,içimin sindiği doktor bulamadım 😔 d vitaminimi ilaç kullanmama rağmen yükselmedi

Merhabalar bizim 6 yıl olucak :) tiroid hastasıyım kadınlardaki çok büyük etken olduğu gibi erkeklerde de sorun yaratıyor Molite dediğimiz sperm üretimi kötü etkileyebiliyor mutlaka doktora gidip sperm testlerinden geçsin vitamin kullansın ve ilaçlarını aksatmadan kullansın. Bu rahatsızlık kadın erkek farketmeden sorun yaratabiliyor. Ama herkeste olucak diye bir şey yok tabi ki. Sizin testleriniz güzel çıkmış zaten 👍

Merhabalar bizim 6 yıl olucak :) tiroid hastasıyım kadınlardaki çok büyük etken olduğu gibi erkeklerde de sorun yaratıyor Molite dediğimiz sperm üretimi kötü etkileyebiliyor mutlaka doktora gidip sperm testlerinden geçsin vitamin kullansın ve ilaçlarını aksatmadan kullansın. Bu rahatsızlık kadın erkek farketmeden sorun yaratabiliyor. Ama herkeste olucak diye bir şey yok tabi ki. Sizin testleriniz güzel çıkmış zaten 👍
Çok teşekkür ederim yorumunuz için♥️ doktor arayışındayız ikimiz içinde ☺️ erkekte üremeye engel olduğunu hiç söylemedi eşimin doktoru ama mantık olarak bakınca kadında çok büyük etken olan şey erkekte de sorun olur diyorum.. rabbim seninde benimde evimi çocuk neşesinden eksik koymasın inşallah..

Çok teşekkür ederim yorumunuz için♥️ doktor arayışındayız ikimiz içinde ☺️ erkekte üremeye engel olduğunu hiç söylemedi eşimin doktoru ama mantık olarak bakınca kadında çok büyük etken olan şey erkekte de sorun olur diyorum.. rabbim seninde benimde evimi çocuk neşesinden eksik koymasın inşallah..
Amin inşallah bu yola girerken iyi doktor şart yoksa insan doktor doktor geziyor ben böyle tecrübe edindim malesef o yüzden memnun olmadığınız takdirde doktor değiştirmekte korkmayın. Zaman çok çalıyorlar bazen ezbere iş yapıyorlar bazende, başından savmak için bişeyin yok diyip yolluyorlar .detaylı konuşma ve zaman ayırması doktorun iyi olduğu göstergesidir. Sizinle oturup uzun uzun detaylı konuşma yapması çeşit çeşit tahlil istemesi belli araklıklarla sizleri çağırması ve yönlendirmesi çok önemli. Ben birtane doktora gidiyordum bende pko ve tiroid hastalığı var insülin direncimde var. Bana ilaç verdi git bir sene kullan gel dedi. Eşime hiiiiç bakmadılar. Halbuki pko olupta hamile kalan çok kadın vardı çevremde de burdada . Kaç sene sonra eşime sperm testi yapıldı ve eşimde nerdeyse hiç canlı sperm bulunmuyordu. O yüzden dikkatli olun paranızı her doktora yedirmeyin bizim hem cebimizden gitti hemde amacımıza ulaşamadık. Herkesin tecrübeleri de farklı bedeni bünyesi de farklı o yüzden aslında burda kimseyle kendinizi kıyas yapmayın sadece iyi bir doktorla stress olmadan adım adım ilerleyin 😊 bi bakmışsınız kendiliğinizden hamile kalmışsınız oda olabilir ☘️

Amin inşallah bu yola girerken iyi doktor şart yoksa insan doktor doktor geziyor ben böyle tecrübe edindim malesef o yüzden memnun olmadığınız takdirde doktor değiştirmekte korkmayın. Zaman çok çalıyorlar bazen ezbere iş yapıyorlar bazende, başından savmak için bişeyin yok diyip yolluyorlar .detaylı konuşma ve zaman ayırması doktorun iyi olduğu göstergesidir. Sizinle oturup uzun uzun detaylı konuşma yapması çeşit çeşit tahlil istemesi belli araklıklarla sizleri çağırması ve yönlendirmesi çok önemli. Ben birtane doktora gidiyordum bende pko ve tiroid hastalığı var insülin direncimde var. Bana ilaç verdi git bir sene kullan gel dedi. Eşime hiiiiç bakmadılar. Halbuki pko olupta hamile kalan çok kadın vardı çevremde de burdada . Kaç sene sonra eşime sperm testi yapıldı ve eşimde nerdeyse hiç canlı sperm bulunmuyordu. O yüzden dikkatli olun paranızı her doktora yedirmeyin bizim hem cebimizden gitti hemde amacımıza ulaşamadık. Herkesin tecrübeleri de farklı bedeni bünyesi de farklı o yüzden aslında burda kimseyle kendinizi kıyas yapmayın sadece iyi bir doktorla stress olmadan adım adım ilerleyin 😊 bi bakmışsınız kendiliğinizden hamile kalmışsın
Çok haklısın . Biraz akışına bırakıp yaşayamıyorum stres yapmamak elimde değil .. doktor içime sinene kadar arayacağım 🫣

X