Gebeliğe Hazırlık Hormon testime bakar mısınız?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Tyneas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2017
296
101
103
30
Artvin
Arkadaşlar merhaba bugün adetimin 2. Günü hormon testi yaptırdım ve sonuçlar şu şekilde acaba normal mi doktorum normal dedi ama tsh sanki bana yüksek geldi biraz.
T3 2.76
T4 1.18
Tsh 3.63
Estradiol 117.4
Fsh 8.07
Lh 10.68
Proloaktin 1.37

Tsh im 4.17 ydi ilac vermediler sonra 5.41 e cikti oyle baslattilar 3 hafta sonra fln testi tekrarla bence tsh inda artis varmi bakarsin

T3-t4 ile orantısına mı bakılıyor acaba bende anlamadım herkes 2.5 in altına olmalı diyor

Simdi soyle ;

Benim ilk 4.17 ciktiginda diger degerlerimin normal oldugu duzenli adet gordugum icin vs onem teskil etmedigini soylediler. Iclerinde prof olan dahi bir cok doktora danissamda 2.5 oranina hic takilmiyorlar. Internette boyle yaziyor dediysemde dinletemedim. Ama bir sonraki ay tekrarinda 5.41 olunca kadin dogum doktoru hemen baslatti. T3-t4 um benimde normal bu arada. Bi arkadasim tsh i yuksekken hamile kalmis onada hamileyken baslatmislar ilacta 3 lerde ilac verilcegini sanmiyorum sen bence bi kac hafta sonra tkrr baktir

Arkadaşlar merhaba bugün adetimin 2. Günü hormon testi yaptırdım ve sonuçlar şu şekilde acaba normal mi doktorum normal dedi ama tsh sanki bana yüksek geldi biraz.
T3 2.76
T4 1.18
Tsh 3.63
Estradiol 117.4
Fsh 8.07
Lh 10.68
Proloaktin 1.37
Merhaba polikistik over teşhisi koyuldumu

Merhaba polikistik over teşhisi koyuldumu
Hayır öyle bir sıkıntım yok çok şükür diğer herşeyim normal. Tsh içinde doktor sıkıntı yok dedi ama ben internettekilere bakınca acaba diye mi kuşkuya düştüm. Ama t3-t4 değerlerim de normak tsh tek başına önemli mi bilemedim. Ve neden artıyordur acaba

Simdi soyle ;

Benim ilk 4.17 ciktiginda diger degerlerimin normal oldugu duzenli adet gordugum icin vs onem teskil etmedigini soylediler. Iclerinde prof olan dahi bir cok doktora danissamda 2.5 oranina hic takilmiyorlar. Internette boyle yaziyor dediysemde dinletemedim. Ama bir sonraki ay tekrarinda 5.41 olunca kadin dogum doktoru hemen baslatti. T3-t4 um benimde normal bu arada. Bi arkadasim tsh i yuksekken hamile kalmis onada hamileyken baslatmislar ilacta 3 lerde ilac verilcegini sanmiyorum sen bence bi kac hafta sonra tkrr baktir
Adet dışında baktırılabiliyor mu acaba bu değere normalde hormon testimi adetin 2. Günü yaptırıyorumda

Nasıl baktırılıyor canım o sürekli tüm testleri veriyorum ama sonuçlarda ne diye geçiyor acaba.
Valla bnde bilmiyordum cnm ama diğer kan değerleri dışında yine kanla bakılan insülin değerini öğreniyorlar ve doktor bu gün değere baktı hesaplamayla belli olur dedi sonra kısa bi matematiksel işlem yaptı senin insülin değerin normalin biraz üzerinde dedi ilaç verdi çünkü yüksek olması da gebeliğe engel dedi

T3 2.76
T4 1.18
Tsh 3.63
Estradiol 117.4
Fsh 8.07
Lh 10.68
Proloaktin 1.37
Merhaba, TSH 2 bucuk altı olmalı,estradiol 50 altı olmalı sizin yüksek,fsh lh den yüksek olmalı ultrason görüntüsü normal olabilir ama pko olabilir sizde.

Pko teşhisi başka ne şekilde konuluyor ki hsgde çekildim onda belli olur muydu
Hayır hsg ile alakası yok. Pko korkulacak birşey değil ama adet düzensizliği yapar, ama emin olmak için amh testi yaptırabilirsiniz bunda yumurta rezerviniz belli olur,genelde pkoluların yüksek olur 3-4 üzeri.Ama en önemli sorununuz e2 değeriniz ve tsh bunlar gebe kalmanızı engelleyebilir. Adetinizin 21. Günü progesteron testi de yaptırın derim.

Hayır hsg ile alakası yok. Pko korkulacak birşey değil ama emin olmak için amh testi yaptırabilirsiniz bunda yumurta rezerviniz belli olur,genelde pkoluların yüksek olur 3-4 üzeri.Ama en önemli sorununuz e2 değeriniz ve tsh bunlar gebe kalmanızı engelleyebilir. Adetinizin 21. Günü progesteron testi de yaptırın derim.
Amh testi nasıl birşey peki canım hangi zamanda yaptırmam lazım. Her ay yumurtlamam oluyor benim çatlıyorda. E2 değerim hormon ilacı kullanıyorum ondan yüksek sanırım doktor klomen kullandırttığı için kesmiyor onu. Doktor niye normal diyor ki acaba başka bir doktorlada mı görüşsem

Amh testi nasıl birşey peki canım hangi zamanda yaptırmam lazım. Her ay yumurtlamam oluyor benim çatlıyorda. E2 değerim hormon ilacı kullanıyorum ondan yüksek sanırım doktor klomen kullandırttığı için kesmiyor onu. Doktor niye normal diyor ki acaba başka bir doktorlada mı görüşsem
Amh testi için gün yok hergün bakılabilir kanda bakılıyor bi araştırın. Eğer pko varsa adet düzensizliği olur var mu böyle sorunlarınız?
E2 50 altı olması lazım hangi ilacı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama doktora normal gelmesini anlamadım.

Amh testi için gün yok hergün bakılabilir kanda bakılıyor bi araştırın. Eğer pko varsa adet düzensizliği olur var mu böyle sorunlarınız?
E2 50 altı olması lazım hangi ilacı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama doktora normal gelmesini anlamadım.
Adet düzensizliğim vardı ama bu ay kendiliğinden adet oldum.ama geçen aylarda süt hormonun yüksekti sanırım ondan adet olmuyordum. Estrofem kullanıyorum düzenli bir şekilde hiç kesmeden canım. Uzun zamandır bu doktora gidiyorum ama bende anlamıyorm çok ilgili ve çok konuda beni toparladı hormonlarım bozulmuştu baya bir kürtajdan sonra enfeksiyon vb vardı giderdi ama 2 sene olcak hamile kalamıyorm tekrar

Adet düzensizliğim vardı ama bu ay kendiliğinden adet oldum.ama geçen aylarda süt hormonun yüksekti sanırım ondan adet olmuyordum. Estrofem kullanıyorum düzenli bir şekilde hiç kesmeden canım. Uzun zamandır bu doktora gidiyorum ama bende anlamıyorm çok ilgili ve çok konuda beni toparladı hormonlarım bozulmuştu baya bir kürtajdan sonra enfeksiyon vb vardı giderdi ama 2 sene olcak hamile kalamıyorm tekrar
Estrofem tüp bebekte de veriyorlar,sizin yüksekken kullandırmasını anlamadım,sürekli hangi amaçla kullandırıyor acaba? bence gidince sorun. Yaşınız kaç?
2sene uzun bir süre, eğer gittiğiniz doktor infertilite doktoru değilse, infertilite konusunda uzman bir doktora başvurun.

Back